hoe maak je van een +4db een -10db signaal?

SpaceAgent202

Sinds 2001
Lid sinds
19 oktober 2001
Berichten
7.755
Locatie
Out there
ik wil van een stereo +4db uitgang mijn signaal in een ander apparaatje sturen, wat echter volledig gaat clippen als het signaal hoger is dan -10db.

wat is de beste manier om het signaal omlaag te brengen?:confused:
 
Via een DI-box(je)? Hoeft niet veel te kosten, ligt natuurlijk aan het merk ook.
Let op de feature 'attenuation' (verzwakken) wat veel DI-boxjes kunnen.
 
nadeel van di boxjes vind ik dat ik ze fantoomvoeding moet geven om te kunnen werken, en dat ze allemaal (tenminste degene met instelbare attenuation) mono zijn.
 
dat lijkt me wel iets.. heb stiekem al een mini compressortje te koop gevraagd in de marktplaatsafdeling van dit forum:)
 
Origineel geplaatst door Roel
nadeel van di boxjes vind ik dat ik ze fantoomvoeding moet geven om te kunnen werken, en dat ze allemaal (tenminste degene met instelbare attenuation) mono zijn.
Nee hoor, heel veel DI's werken zonder fantoom. Alleen actieve DI's hebben fantoom nodig.
 
Ik heb nog een 4x aktieve DI van Behringer (te koop) staan. Deze heb ik nu over. Werkt prima!
Deze werkt op 220v en behoeft geen fantoomvoeding (48v). Dat hele fantoom in deze zegt me trouwens helemaal niets. Ik ken alleen condensator mics die fantoom behoeven.

En ja, 4x mono kan gebruikt voor 2x stereo.
Ik gebruikte hem (dubbel stereo) voor gitaar en bas omdat ik jack inputs tekort had op mijn vorige mixer. Via de DI sloot ik de gitaar en bas dus XLR aan op de mixer. Dat probleem heb ik met mijn nieuwe mixer niet meer, dus de DI staat te koop. Info over deze DI vindt je hier: http://www.behringer.com/DI4000/index.cfm?lang=ger

En als je interesse in de mijne hebt kun je me PB'en.
 
helder radiance.
het wordt of een compressortje (dat vind ik het makkelijkst+leukst;)), of ik ga een paar weerstandjes kopen en zelf een pad(-kabel) maken.

gaan de outputs van het +4db verzendende apparaat niet over hun nek als ze extra weerstand tegenkomen?
 
Check ff hier

Ziet er zo uit...

site_img_us_pro_A15AS_l.jpg
 
dat shure attenuator dingetje kost volgens een of andere site 63 euroooo?? oei.. da's andere koek dan 2 weerstandjes8o) /me gaat wel een kabeltje maken
 
Back
Top