Mooi houten 19" rack

Status
Please reply by conversation.

Subgroover

Zweet spot
Lid sinds
6 mei 2004
Berichten
2.685
Locatie
Klopt
Hallowa!

Ik ben al een tijdje op zoek naar het volgende:
Een mooi uitziend houten 19" rack, liefst 2 (mag ook meer) eenheden breed en tja, de hoogte iets van 8 eenheden (maakt niet zo veel uit). Momenteel heb ik zo'n standaard quicklok metalen rack, maar ik zou graag een iets professionelere uitstraling willen in m'n studio.

Zie dit plaatje hieronder voor wat ik ongeveer bedoel qua rack, maar dan minder breed.
 

Attachments

  • trickystudio.jpg
    trickystudio.jpg
    22,9 KB · Bekeken: 70
min vader is / was timmer man - en dan kan ik wat met een zag doen daar ,..kan meestal ook by de shop waar je hout koopt
maar haal een leuk stukkie hout / lakt of niet
en koop van die rails 19 "" en moertjes ,..
en ja
asje dr geen zin in hebt om t zelf te doen ,..w8 je af
soms komen dr hier idd een aantal leuke zelf gemaakte meubels voorby

ik heb hier wels wat gepost van dj-furniture of zoiets ,..dat kost wat een tafel met l-r racks voor je neus racks
900.- eu
dus een houten rackie zelf maken is egt cheapst
 
Zelfbouw geeft denk ik het mooiste resultaat. Aangezien je je setup nog helemaal kan kiezen. (Misschien heeft Bram nog zin om weer 'ns te klussen?) Wordt 't wel mooi een geheel, anders heb je nog verschillende 19" meubels bij elkaar geharkt, want een grote passende vinden is denk ik toch vrij lastig. Succes met de inrichting straks he! (Ik kom zeker kijken als je er bezig gaat!)
 
Hee Meizo! Thnx! Ja wordt inderdaad een leuke bedoeling daarzo. Misschien is het wel leuk om een draadje met foto's te openen als we beginnen met de verbouwing (ergens rond 22 februari).

Qua rack-meubels zou het leuk zijn als iemand dat al kant en klaar voor mij heeft gemaakt, leuk toevalstreffer zal ik maar zeggen, maar je weet maar nooit.

Anders is zelf een rack maken ook niet zo supermoeilijk, maar kost zo ontzettend veel tijd. Als iemand nog iets weet... gewoon posten, ga ik in de tussentijd kijken wat het me kost om het zelf te maken!
 
Zo... ff flinke zoektocht houden en wat gevonden:
Is eigenlijk precies wel wat ik zoek!Is eigenlijk precies wel wat ik zoek!

Of deze met wel mooier hout, maar helaas geen hoek erin...

Op deze site staan trouwens geweldig mooie meubels, alleen een beetje prijzig!

De 1e twee linkjes lijken mij precies wat ik zoek, alleen helaas niet in Nederland, dus vrijwel onmogelijk om te bestellen zonder creditcard lijkt me (+ huge shipping costs)!

Is er niet een zaak in Nederland die dit ook aanbiedt?
 
ik heb ff zitten rekenen ,..
as ik bv zoiets voor jou regel voor bv de hlft vd cash ,..vindt je dat wat
ik heb zelf nog 2x rails liggen ,..[moertjes + bouwtjes kosten eg nik
enig wat moet is t hout aan schaffen ,..
nou kunje t heel gek maken ,..mooiste is natuurlijk donker kersen ,..hardhoet ,..onzin isdit
,..sommige mensen lakken m mooi beetje kersen [glitsa ] lak erop erg ok is t dan al en looks like a ...hele dure boom!

ik heb zelf een rydend rack ,..ben dr nie soo blij mee ,..wil toch mn spullen dicht om mn master keys heen en t rydend rack ,...ryd niet soo lekker meer as alles gestekkerd it
ik zit ook nog met een heel vrehaal in mn hoofd hoe ik t wil omgooien qa ; wat heb ik aan cables/ patchbays en ...
hoelang hoeveer
maar ik zat voor mezelf ook te denken aan twee van die eerste platje ,..wat je poste schiuine kanten ,..wel diep genoeg ook boven voor bv een sampler ,.... as [bv we ] hebben besloten welke hoogte bv 2x 10 elek kant u hoog ,...
da hoeven we allen de rails aan te schaffen is ook niet duur kwestie van inschroeven e,,....hopla ,..zalk skijken wat en hoe ongeveer
mn pa vindt dat soort dingen leuk omte maken en t kost m / je toch een plaat houn ,..meestal 244by 120 of andrsom weet k ff niet ,..

mdf vindje niks he ,..ben je wel erg goedkoop uit ,..
laat ff weten
grt ron
ik heb bv zelf nog 3 weken vrij zou een mooie tyd zijn om t te fixen

en ik beloofje ast we ,..bv allebei doen 2x 2 kasten ,..owrdent mega kasten ....

bv 220 blokjes erin achterin ,..makkelijk
asje toch besig bent
latert hoort wel
kan iig veeeeeeeeel goedkoper dan ,...
oja
link
dj furniture ; mooi voor asje dj benkt platen kast bv
http://www.djfurniture.nl/
 
Hee R-ond! Bedankt voor je reactie en leuke idee, maar ik ga denk ik toch eerst ff zelf aan de slag!

Ik zoek nog heel even door of er geen winkel is in Nederland die deze dingen kant en klaar voor een leuk prijsje heeft staan (tips zijn welkom).

Als ik echt helemaal niets vind, ga ik eens een dagje naar Ikea, had daar namelijk een topic over gelezen. Zie hier.
Niet dat ik dit echt mooi vind, maar misschien hebben ze nog wel meer in precies 19" formaat :)

Als ik hier niet slaag, koop ik een paar mooie platen hout bij de bouwmarkt en geef ik deze aan een goede kennis van mij die timmerman is. Hij wil wel voor een leuk prijsje een rack in elkaar schroeven.

Maar het liefst heb ik het helemaal kant en klaar (die paar centen extra boeien mij niet), dat scheelt mij weer tijd en ellende en daar heb ik geen zin in 8)
 
Subgroover als je hout koopt koop dan NOOIT 'echt' houten paneelen,maar koop multiplex plaaten met beuk afwerking,echt hout 'werkt' ,en zeker als je ze gaat vernissen,dan ben je gezien,je rach wordt krom en scheef.

Indien je het toch doet zorg ervoor dat de nerven vant hout voor de bovenste en onderste planken parallel lopen met het front van de rack toestellen ,in de breedte dus.en voor de zijkanten moeten ze vertikaal lopen.
 
Origineel geplaatst door HEXAGON
Subgroover als je hout koopt koop dan NOOIT 'echt' houten paneelen,maar koop multiplex plaaten met beuk afwerking,echt hout 'werkt' ,en zeker als je ze gaat vernissen,dan ben je gezien,je rach wordt krom en scheef.

Indien je het toch doet zorg ervoor dat de nerven vant hout voor de bovenste en onderste planken parallel lopen met het front van de rack toestellen ,in de breedte dus.en voor de zijkanten moeten ze vertikaal lopen.

Ok! Dat is nog eens een tip!

Ik zat net in het Gamma krantje te bladeren en zag daar diverse meubelpanelen...

Misschien wel interessant?
 
Daar bent ik wederom!

Vandaag kwam ik weer een supermooi houten rack tegen op een site (link ff kwijt), maarja... helaas weeeer in Amerika!
En ze leveren niet over zee...

Ik zit er nu toch stevig over te denken om hem zelf te gaan maken, maar ik loop me heel de dag al lam te googlen op zoek naar simpele 'rack mounting rails'. Ik ben op alle mogelijke buitenlandse verkoop sites gekomen, maar nergens in Nederland schijnen ze dit spul te verkopen.

Waar ik nu naar op zoek ben:
- Winkel in Nederland die mooie houten 19" racks verkoopt, kant en klaar
- Winkel in Nederland die fatsoenlijke kwaliteit rack-rails verkoopt!

Please helping me?
 
Weet je al wat je gaat doen? Ik vind de racks van bovenstaande foto erg mooi. Wil er zelf ook wel drie van hebben (of maken).

grtz
 
Origineel geplaatst door sten
Weet je al wat je gaat doen? Ik vind de racks van bovenstaande foto erg mooi. Wil er zelf ook wel drie van hebben (of maken).

grtz

Jazekers... in deze topic kun je zien dat ik de rack rails al besteld heb. Hoop ze morgen of anders volgende week binnen te hebben. Dan ga ik naar de bouwmarkt voor een paar platen MDF of massief hout afhankelijk van de prijs. Deze laat ik op maat zagen. De schuine kanten laat ik door een vriend zagen die een zaagtafel met circelzaag heeft. Daarna schroef ik alles in elkaar, waarschijnlijk flink schuren en gooi ik er nog een lakje overheen.

Als ik ze af heb (en het is allemaal gelukt), laat ik het gelijk weten!
 
Hoe heb je dat met de virus en de nord gedaan in je racks ? de audio kabels erin gesoldeert ? omdat er vlak bovenop alweer andere units in het rack zitten.
 
Origineel geplaatst door Subgroover
Dan ga ik naar de bouwmarkt voor een paar platen MDF of massief hout afhankelijk van de prijs. Deze laat ik op maat zagen. De schuine kanten laat ik door een vriend zagen die een zaagtafel met circelzaag heeft. Daarna schroef ik alles in elkaar, waarschijnlijk flink schuren en gooi ik er nog een lakje overheen.

Als ik ze af heb (en het is allemaal gelukt), laat ik het gelijk weten!

Mooi !! post ook gelijk een paar plaatjes want ik ben benieuwd :)

succes
 
Origineel geplaatst door anoniempje
Hoe heb je dat met de virus en de nord gedaan in je racks ? de audio kabels erin gesoldeert ? omdat er vlak bovenop alweer andere units in het rack zitten.

Haha... dat moet je aan deze jongen vragen :)
Dit plaatje komt van zijn studio... Als dit een foto van mijn studio was, dan had ik deze topic niet hoeven starten he :P
 
Ha!

Ik dacht; ik laat eens even hoe het afgelopen is.
Nou... zeer goed moet ik zeggen.

Een vriend van me heeft aangeboden 2 mooie 8u hoge 19" racks voor mij te maken. Ik had al rackprofiel gekocht. We hebben een aantal maten opgemeten. Hij heeft een bouwtekening gemaakt en heeft bij de Gamma een grote plaat MDF op maat laten zagen.

De schuine kanten heeft hij met een circelzaagtafel gezaagd. Het totaal is voorgeboord, geschroefd (met speciale schroefjes voor in MDF) en met houtlijm aan elkaar geplakt. Toen heeft hij de gehele buitenkant gelakt met gewone tuinbeits (dit gaf het beste resultaat). Door het een beetje uit de losse pols te beitsen geeft het een mooi massief hout achtig uiterlijk.

Dit alles voor een vriendenprijsje van 50 euro per rack! (materiaalkosten + wat extra voor de moeite)

Jajaja denken jullie... laat nou maar zien!

Nou komt ie hoor:

IMG_6290.JPG


IMG_6289.JPG



En even vullen met apparatuur!

IMG_6330.JPG


IMG_6311.JPG
 
Origineel geplaatst door anoniempje
Netjes hoor, hoe heb je de virus uiteindelijk gemonteerd ?

Haha, ja lijkt net echt he, hoe die virus vast zit.
Maar het antwoord is: niet!

Ik heb de virus voor de foto even rechtop gezet en toevallig blijft ie klemmen door de kabeltjes die er bovenuit steken. Maar als je nu op een knopje duwt, valt hij gewoon om. Ik zoek dus nog steeds een oplossing en het liefst de officiƫle oplossing.

Waar ik aan zat te denken is om misschien een plankje of wat latjes vlak achter de virus in het rack te schroeven / lijmen, zodat er geen beweging meer in is te krijgen, maar dat vind ik ook wel weer zonde van het mooie 19" rack. Ook is de virus er dan echt niet meer uit te halen, dus ik blijf gewoon doorzoeken naar de originele rackmount kit.
De aanhouder wint immers! 8)
 
Origineel geplaatst door Subgroover
Haha, ja lijkt net echt he, hoe die virus vast zit.
Maar het antwoord is: niet!

Ik heb de virus voor de foto even rechtop gezet en toevallig blijft ie klemmen door de kabeltjes die er bovenuit steken. Maar als je nu op een knopje duwt, valt hij gewoon om. Ik zoek dus nog steeds een oplossing en het liefst de officiƫle oplossing.

Waar ik aan zat te denken is om misschien een plankje of wat latjes vlak achter de virus in het rack te schroeven / lijmen, zodat er geen beweging meer in is te krijgen, maar dat vind ik ook wel weer zonde van het mooie 19" rack. Ook is de virus er dan echt niet meer uit te halen, dus ik blijf gewoon doorzoeken naar de originele rackmount kit.
De aanhouder wint immers! 8)

ik vindt de virus en nord bv egte tabletop gasten ,..moeten ze oom staan anders kost t ook en hoop ruimte in de case ...haakse jack pluggen gebruik [koste ook weer
]

zulke rack zijn wel mooi en handig direct achter je master keys zetten -
alle fx erin makkelijk en easy
vindt toch voor synths niet zoo
 
Status
Please reply by conversation.
Back
Top