Roland TR-707 vraagjes

Grappig dat je dat zegt, zo had ik het nog niet eens bekeken:D
Ben nu bezig om mijn 707 van een el-foil te voorzien.
Betaling is onderweg, ik laat t weten hoe dit gaat lukken,
en ik maak wat foto's.
 
Origineel geplaatst door mikemix
Weet ik, dit was nog een groen Sandertje:D

@MadR:
Dit is een kastje van Korg met:
1xmidi in, en 2 out,
1xsync in en 2 out,
en tape in en out.

Niks spectaculairs, maar doet precies wat hij moet doen, en goed.

oke cool txs mike !
 
Ik heb ook een tr707 en die wilde ik net testen met de midi uit van mijn dj Mixer (Pioneer DJM800)

De 707 moet hiervoor in slave positie staan... Weet iemand hoe ik die instelling zet? (Ik heb geen handleiding bij mijn 707)

Het gaat erom, dan als de 707 netjes meeloopt met de plaatjes op de draaitafels... dan bied dit perspectieven voor een toekomstige live act...

Thanxz in advance
 
Om de 707 als midi slave te krijgen moet je de 'shift' knop ingedrukt houden, terwijl je een aantal keer op 'sync mode' drukt. Als links onderin het display 'S-n' verschijnt, staat 'ie in midi slave mode. Als je nog extra apparaten wil syncen, de 707 stuurt ook midi sync uit over de midi output als 'ie in slave mode staat.

Hier is de manual:

http://www.sternstudio.com/TR-707_OM.pdf
 
Origineel geplaatst door Chinetti
Om de 707 als midi slave te krijgen moet je de 'shift' knop ingedrukt houden, terwijl je een aantal keer op 'sync mode' drukt. Als links onderin het display 'S-n' verschijnt, staat 'ie in midi slave mode. Als je nog extra apparaten wil syncen, de 707 stuurt ook midi sync uit over de midi output als 'ie in slave mode staat.

Hier is de manual:

http://www.sternstudio.com/TR-707_OM.pdf

ohw en ter aanvulling denk eraan dat je dit in track play doet, in pattern play en write doet de shift + midi sync niets...
 
Even een vraag over de trigg out op de 707.

Ik weet dat er op een 909 een trigg out zit die je op de gate ingang (ik neem aan dat je het hierop aansluit) van de 101, zodat de 101 geluid maakt op het moment dat je de rimshot hoort.

Ik heb dit gisteren geprobeerd met de 707 en de 202, maar hier werkt het niet bij. Komt dit omdat het bij de 101 de arp aanspreekt, of doe ik gewoon iets fout. Ik via tape sync werkte het niet. Is het misschien het volume van de rimshot?

Ik weet wel dat je met een midi to cv zoals de mcv zowel de cv als de gate moet aansluiten voordat het werkt.

Kortom, kan ik de trigg out van de 707 gebruiken om de 202 aan te sturen, en zo ja, hoe dan?
 
in die thread die je post staat het antwoord niet

denk niet dat het mogelijk is, het is trouwens eerder een MC-202 vraag da een 707-vraag..

Kan je de seq. van de 202 aansturen met externe gate zonder CV ?

only the manual knows 8)
 
Voor zover ik het heb geprobeerd lukt het niet. Ik denk dus dat dit een duidelijk verschil is tussen de 101 en 202. Ik ben bang dat het de arp in de 101 is die je kunt triggeren met een trigg out.

In ieder geval doet de 202 niets wanneer ik de trigg out van de 707 op de gate van 202 aansluit. Ook niet als ik een sequence programmeer. Ik kan me herinneren dat ik heb gelezen dat dit dus bij de 101 wel het geval is, en ben ervan uitgegaan dat de 202 dat ook moest kunnen. Blijkbaar niet dus, of misschien is er iemand die het wel is gelukt. Dan hoor ik dat graag natuurlijk!

Wat wel fijn is dat de 202 via de sync in geen vertraging heeft, wat die blijkbaar wel heeft met cv/gate. Dit heb ik nog niet gemerkt, want heb 'm nog niet aangestuurd via cv/gate.
Het is wel lekker iig, 707, 202 en de electribes ER en EA samen. Fijne combo en loopt perfect in sync.

Nu nog hopen dat er iemand in nederland is die de 707 glitch mods kan toepassen en dan wordt de 707 helemaal te gek. Ik vind deze geluiden toch een beetje te miami vice. Maar, ik heb er nog geen effecten over gegooid, dus dat zal ook wel schelen.

Is er uberhaupt iemand in nederland die de 707 mods kan toepassen? Opsturen naar de states of Oz is geen optie!
 
Het is idd. de arp van de 101 die je triggert uit mijn gatenkaas geheugen gezegd.
707 benden is erg simpel (vond ik dan). Je moet wel kunnen solderen, maar verder valt het wel mee...
Er zijn er waarschijnlijk genoeg die dit voor je kunnen doen, en als ik tijd heb, wil ik het ook wel voor je doen.
Als je het zelf doet, zorg dan dat je netjes werkt. Scheelt een hele hoop gezeik en gezoek!
 
Je zou even moeten nakijken of de 202 sequencer door een trigger input te syncen is.
Die gate ingang is waarschijnlijk alleen voor note on/off. Zit er geen sync poort op dan. Gewoon zo'n din-sync toch. Dan moet je een trigger naar din converter of trigger naar midi converter icm met een midi-sync converter aanschaffen.
 
Nee hoor, er zit gewoon din/sync op en dat werkt perfect met de 202 en 707. Ik vroeg me het gewoon af of het zou lukken, maar blijkbaar niet dus. Geeft verder ook niet.

Ben wel nog steeds benieuwd naar welke 707 mods er in nederland worden toegepast door deze of gene. Ik zie zo'n glitch mod wel zitten eigenlijk!
 
Back
Top