budgetvriendellijke synth/piano

Eerst maar eens de dochter:
Er zijn een aardig aantal 'gewone' digitale piano's, die er zo'n beetje uitzien als die Yamaha DGX620, maar dan met heel wat minder keyboard-faciliteiten. Het geld is in het toetsenbord en een bruikbaar piano-geluid gaan zitten, en niet in de 'toeters en bellen'.
Op de site van bv Peter Verspuy (zonder reclame te maken) staan er wat:
- GEM Pianova serie (700-900 euro)
- Roland HP101e (999) euro
Die dingen staan op zich, en zijn voorzien van speakers, afgestemd op het doel: piano spelen.
Die piano krijgt dan gewoon een vaste plaats in de woonkamer.
Er zijn nog een hele lading modellen, o.a. van Yamaha. Kwestie van even surfen.

Dan komt de zoon:
laten we aannemen dat hij wat meer gaat voor spelen met geluid. Een keyboard is dan erg leuk: het apparaat neemt al heel wat taken op zich, en je kan er fijn je eigen sound bij meespelen. Of je doet alles zelf, dat kan ook.
Zo'n keyboard is vaak zeer draagbaar, en kan dus makkelijk even worden neergezet, en net zo makkelijk weer worden weggehaald.
Een beetje X-stand voor zo'n keyboard kost 20-25 euro. Het keyboard is al voorzien van een versterker en speakers (ook weer afgestemd op het doel: muziek maken, maar zonder overlast voor de buren).
Gezien de verplaatsbaarheid kan je hem telkens in de woonkamer neerzetten, maar net zo makkelijk ergens anders (bijvoorbeeld op zijn eigen kamer). Zuslief kan hem ook makkelijk een keertje lenen, en als hij wat serieuzer wordt, en samen met anderen wat 'geluid' wil maken: beschermtas er om heen (50 euri of zo) en hij kan makkelijk mee.
Dan nog de keuze van het keyboard: zo'n beetje alle keyboards hebben de reguliere geluiden in zich (piano, strings, blazers, drums e.d.) Als er dan ook nog interesse is in andere geluiden (vintage, dan wel trance e.d.) is de keuze wat beperkter.
Een Roland EXR5S is op zich een zeer bruikbaar keyboard, voor ergens tussen de 550 en 600 euro. Je zou met je specifieke wens eens richting de muziekwinkel moeten, om daar wat keuboards te horen, vooral voor die alternatieve geluiden.

Kort door de bocht:
- een digitale piano voor de dochter, voor onder de 1000 euro
- een keyboard voor de zoon, voor de rest van het budget
Resultaat
- 2 tevreden kinderen (allebei een éigen instrument maar ook van elkaar mogen gebruiken)
- 2 tevreden ouders (binnen het budget gebleven, niet al te veel zooi aan kabels e.d.)
- tevreden buren (ze horen wel iets, maar geen overdreven lawaai)
- 1 tevreden winkelier: 1500 euro omzet gescoord
 
Mocht er toch nog een schreeuwende behoefte zijn aan een 'echte' synth, dan hebben ze bij Feedback ook nog een Roland Juno-D, voor net geen 500 euro.
Een allemansvriend, stampvol met de reguliere geluiden, aangevuld met een hele lading extra's.
Voor het geluid kijk je dan gewoon naar zo'n setje PC-sepakertjes, die je zo'n beetje overal kan kopen. Ga dan niet voor een setje Trust ellende, maar kijk even naar wat mooiers. Voor zo'n 100 euro heb je dan toch ook al een aardig geluid.
Kosten: 500 (synth) + 20 (standaard) + 100 (speakers): 620.
Heb je nog 850 voor de piano, en 30 voor de benzine en het biertje om de goede afloop te vieren
 
Origineel geplaatst door Heine
Mocht er toch nog een schreeuwende behoefte zijn aan een 'echte' synth, dan hebben ze bij Feedback ook nog een Roland Juno-D, voor net geen 500 euro.

Achja, dat heb ik ook al voorgesteld en een echte aanrader, zeer gebruiksvriendelijk maar uitgebreid (wel maar 61 toetsen, maar goede klavierrespons). Wel niet voldoende voor de echte pro's qua geluidskwaliteit, maar dat zal uw zoon pas onderscheiden als hij het toestel reeds kapot heeft gespeeld, denk ik ;-).
Is mijn beste keuze voor dit probleem, en er zit nog een arpeggiator in en andere leuke hebbedingetjes voor uw zoon, als ik niet verkeerd ben.
succes.
je zou dan een stagepiano ofzo kunnen aanschaffen voor je dochter en beiden op dezelfde stereo in de woonkamer aansluiten ofzo? want dat zal je wel nodig hebben
 
Hoi...
De kogel is (bijna) door de kerk.

Heb vandaag nog 2 winkels bezocht, maar nog steeds zit ik met een probleem!

Wel staat vast dat ik alles bij 1 merk (Roland) ga houden (tot hiertoe geen enkel negatieve reactie gehad)
maar toch....2 verschillende toestellen nemen (... vele zullen mij nu zekers geen ongelijk geven)

De piano:
nog steeds een twijfelgeval tussen RD-300SX en RD-700SX
=> 500 € verschil dat ik moeilijk kan onderscheiden tss de 2 :-(
De synth:
ook hier nog twijfels tussen Juno-D en Juno-G
=> ook hier 500 € verschil, maar de G heeft dan ook heel wat meer in petto
en dan niet vergeten nog een paar opties (statief, versterker & box(en)) ong. 500 €

maw richtprijs tss 2500 à 3500 €

Vandaar mijn (hopelijk) laatste oproep naar alle forumlezer(s), graag jullie bevinding(en) en advies, aub.
 
Origineel geplaatst door kinjite
De piano:
nog steeds een twijfelgeval tussen RD-300SX en RD-700SX
De synth:
ook hier nog twijfels tussen Juno-D en Juno-G
=> ook hier 500 € verschil, maar de G heeft dan ook heel wat meer in petto
en dan niet vergeten nog een paar opties (statief, versterker & box(en)) ong. 500 €

Met de Juno-G en 300SX haal je een mooie combinatie in huis!
De verschillen tussen de RD-300SX en RD-700SX zijn volgens mij het aantal geluiden (de RD-700SX heeft meer) en de mogelijkheid SRX-boards toe te voegen (uitbreidingskaarten met nieuwe geluiden).
Deze SRX kaarten kunnen ook in de Juno-G, die de engine van de Fantom-X (incl. een geweldig klinkende piano) in zich heeft :P en een 4-sporen audio recorder. Het (eventuele) tekort aan geluiden op de RD-300SX vul je aan met de Juno-G, wat imho aanschaf van een RD-700SX overbodig maakt (correct me if I'm wrong...)

De Juno-D is stukken minder interessant, heeft een vrij standaard geluiden pakket en een slecht klavier, zou ik persoonlijk niet kopen.

Juno-G + RD-300SX begint een beetje in de buurt te komen van de Fantom-X8.

(Misschien ten overvloede, maar heb je gekeken naar de Yamaha Mo serie? (Motif ES engine) Ook heel leuk, voor een redelijke prijs, de prijs van een Mo6 ligt in de buurt van die van de Juno-G)
 
Ik zou zeggen, Fantom als je het kan betalen!
 
Pfoe, budgetvriendelijk is hier duidelijk iets anders dan bij mij thuis. Voor dat geld heb ik toch liever een echte piano denk ik. Een piano is na 10 jaar niet achterhaald, houdt prima restwaarde, en het is natuurlijk 'the real thing'.

Het mag dan wel niet mijn recht zijn om erover te oordelen, maar om kinderen van 9 een workstation te geven zodat ze wat piano kunnen spelen lijkt me wat hoog gegrepen. Ik heb zelf piano leren spelen op een gare Koreaanse piano. Ben nog steeds geen topper, maar dat ligt eerder aan mij dan aan de piano. Is een goedkope digitale piano geen optie? Een Casio PX ofzo? Het is misschien niet precies even krachtig of flexibel als een Fantom, maar wel een stuk goedkoper en net zo bruikbaar voor je doel. Waarschijnlijk dat de Roland-dealer deze niet verkoopt, maar voor een verschil van 2000 euro is het best de moeite om even naar een andere winkel te rijden.
 
Origineel geplaatst door DavidMenting
Pfoe, budgetvriendelijk is hier duidelijk iets anders dan bij mij thuis. Voor dat geld heb ik toch liever een echte piano denk ik. Een piano is na 10 jaar niet achterhaald, houdt prima restwaarde, en het is natuurlijk 'the real thing'.

Mja,ik dacht eigenlijk ook dat je met budgetvriendelijk rond de € 300,00 zat, zo ben ik toch bezig, met die prijzen budgetvriendelijk :L .
 
Origineel geplaatst door Bartology
:eureka: Wat wordt het?

Sorry voor de late reaktie.....

Via via een echte buffetpiano in bruikleen gekregen, dochter SUPER-BLIJ :-)
Moeder ergert zich dood.... zo'n groot 'antiek' spul in onze woonkamer.
en zoon ....
heeft van zijn peter (van de Sint) een elec. gitaar gekregen...
over synths rept hij met geen woord meer :-)

Dus... 2 blije kindjes, en.... dank zij jullie 'advies', geen 'zotte' kosten gedaan.
THX

maar....
vader heeft nu de kriebels te pakken :-(
Hier zal ik een nieuwe thread voor opstarten....BLIJ
 
Back
Top