MPD 24 VS. padKONTROL

ik veronderstel dat de padjes van MPC's en MPD's wel hetzelfde zijn?

Dat heb ik wel ergens gelezen ja.
Hetzelfde als de MPC2500 om precies te zijn.

Kan alleen niet terug vinden waar ik het gelezen heb :D
 
Origineel geplaatst door astronaut
Tja, Padkontroll is dus ook pas vanaf 1/2 oktober leverbaar. WTF, ze hadden er nog zogenaamd 2 die de kant van mijn muziekzaak op zouden komen. Gaat lekker zo met die controller, dus even geen reviewtje. Pfff.
?

feedback heeft ze al een paar maanden liggen :confused:
 
Origineel geplaatst door m.u.f.f
?

feedback heeft ze al een paar maanden liggen :confused:

Ja klopt bij de importeur zouden ze niet meer op voorraad zijn. Ik ben dus vandaag idd naar Feedback gegaan (de helden) en ik heb zowaar een PADKONTROLL hier een
REVIEW
 
Korg Padkontroll REVIEWTJE

Korg Padkontroll REVIEWTJE

Zo, nadat mijn muziekzaakie hier in Nijmegen niet meer aan de controllers kon komen tot 1/2 Oktober besloot ik om naar mijn "vrienden" in Apeldoorn te gaan. De vriendelijke verkoper deed geen reserveringen meer via de telefoon maar maakte toch een soort van uitzondering. Hop de trein in en met een vliegende vaart naar Apeldoorn. Even door de zaak gesjokt, pakketje opgehaald en hop de trein weer in, geen tijd om het lieflijke Apeldoorn nader te inspecteren, ik had namelijk werk te doen.....
 

Attachments

  • sfkorg.jpg
    sfkorg.jpg
    36,2 KB · Bekeken: 66
Laatst gewijzigd:
Nou mooi Tassie nie? De doos daar is waar het om gaat. Er staat op voor Mac en XP(niet vewacht hè?) en er staat een verwijzing naar DFH superior Drumeditie WTF waar zijn die geweldige Lite versies van Ableton, Reason e.d. Pfff, zitten gewoon in de doos. No Panic.
 

Attachments

  • sfkorg2.jpg
    sfkorg2.jpg
    38,7 KB · Bekeken: 61
De installatieslag

De installatieslag

XP herkent de controller, dus dat is goed... FF uitpuffen en naar het ding kijken. Voelt goed aan. Jammer dat de draaiknoppen niet van metaal zijn... De pads zien er stevig genoeg uit om wat vingerdrumuurtjes te doorstaan. De korg heeft een I-Pod achtige kleur een goed gewicht en helt schuin naar voren("ze is best mooi")... Ik ben benieuwd.

Ableton opstarten en zomaar even wat klooien, De pads reageren perfect op mijn getik; Boem, Tjak, Boemtjak Roffel, Ting, Ting. Ja, ja, een drumloop is zo geprogrammeerd. Voelt veel intuïtiever aan dan met het keyboard.. LEKKER!!

Het geklooi begint, het geklooi om DFH superior Korg editie aan de praat te krijgen wel te verstaan. Even readme lezen dus... De mappen die zich aan het einde van de gehele instalatie openen overzetten in mijn VST folder.. Oké... .Even zoeken tussen in de zee van Free VSTees... Waar O waar... Er staat Drummer aangegeven, zou het dit zijn....Ja is het dus. Maar waarom klinkt alleen de Bassdrum... Vreemd... Puur softwarematig dus. Even grooveagent checken....Werkt perfect. De geluiden van de VST reageren subliem... Even Roll indrukken.. Leuk! Flame. Boem..Boem.. Oké dat werkt goed dus.

Ik ga een diepteonderzoek doen en vertel jullie later meer. Eerste indruk is GOED!
 
Laatst gewijzigd:
Het programmeren van een Riff of een Melodie loop werkt overigens ook heel goed. Hele geinige resultaten zijn ermee te behalen..Lang niet slecht.

Hier even de voorlopige plus en mins.

+ Pad/X en Y controller en knoppen werken goed en voelen lekker aan.
+ De lampjes werken stimulerend.
+ Staat stevig op de tafel, m.a.w. schuift niet.
+ Programmeren is niet al te moelijk.
+ Andere benadering van inspelen dus nieuwe resultaten.
+ Formaat precies goed.
+ Midi in/out interface.
+ "Ze is best mooi eigenlijk" :)


- Ik had metalen knoppen wat sjieker gevonden.
- Ik had liever 1 goed software pakket erbij gehad dan 4 keer net niet zoals nu het geval is.
- Adapter niet inclusief -> wat kost zo'n ding nou Korg?
- Edit software van Korg, tja het werkt wel maar kan veel makkelijker.
 

Attachments

  • sfkorg6.jpg
    sfkorg6.jpg
    251,1 KB · Bekeken: 76
leuk. hoe groot zijn de padjes juist? of te wel heb je buitenmaatste vingers, maar zo te zien zijn ze ongeveer ven groot als die van de triggerfinger. voelen ze lekker aan?

kvin de triggerfinger leuk, maar padjes beetje hard :bekdicht:
nou, nog wat verder meuken....
 
De pads zijn niet groot. Voordeel is dat je met een hand in speidstand makkelijk een vloeiende "trigger" kunt spelen van links naar recht bijvoorbeeld. Het geeft je met andere woorden de mogelijkheid de pad echt te bespelen. De pads liggen ver genoeg uit elkaar, wat volgens mij belangrijker is dan grote pads. Voorbeeld;
 

Attachments

  • handpad.jpg
    handpad.jpg
    327,2 KB · Bekeken: 64
ja die lijken wel dezelfde size te hebben... iesje kleiner misschien, maar zeker goed! bedankt!
 
Ik heb een Trigger Finger waar ik best tevreden mee ben. Daar kan ik iig niet de pads met m'n vingers bespelen zoals jij kan, daar zijn ze te groot voor.

Maar die TF heeft dus pads + wat sliders/potmeters, basic dus. Heeft die Korg nou meer aan boord qua creatieve dingen zoals repeaten van noten als je de pad ingedrukt houdt of arp achtig iets? Dat lijken me dan wel weer leuke functies.
 
Origineel geplaatst door MikeJarod
Daar kan ik iig niet de pads met m'n vingers bespelen zoals jij kan, daar zijn ze te groot voor.


zo gek veel verschilt het toch niet?

ik ben hier ondertussen de triggerfinger lekker aant testen eer ik em moet teruggeven. heb even garageband opgedaan zelfs! ik herrinnerde mij dat daar lekker drumklanken inzaten. goed voor de test dus. eens je softprogramming (response) wat meewil valt het 'feit' van de wat harde padjes misschien te verwaarlozen. zeker als je weg bent van het bakkie, en voor 179euro te verkrijgen is.


gebruik jij die enigma software, mikejarod?

ik zit hier een octaaf of wat te hoog, en krijg het ding maar niet 'simpel' omlaag ondanks dat ik hier 'transpose' en zaken op de TF zie staan8o) wou zeggen heb de manual niet om er wat dieper in te gaan, maar die is uiteraard te downen:eureka:




*edit: zo da's ook weer gepiept. om lekker te raggen met wat degelijke drumsounds vallen de padjes mooi mee. heel de bak trilt wel mee, maar dat zal wel normaal zijn ;)
 
Super apparaat. Ben alleen op zoek naar een slicer vst instrument waar ik rex files mee kan importeren en waar ik dan met de padkontrol voor elke slice een pad tot m'n beschikking heb.
Kent er iemand zo'n vsti?
 
Nu 1 hele dag in bezit. Heel wat experimentjes mee gedaan. Ik ben zéér tevreden. Zoek je iets dergelijks dan is deze Korg zeker een aanrader. Net een Theremin experimentje gedaan met Spooky Keys. Lachen!!
 
Back
Top