Nieuwe 4-oscillator analoge synth op NAMM?

177211222_e94804142f.jpg


Kijk 'ns goed naar 't perspectief: de synth lijkt aan de rechterkant hoger, omdat de lijn van de doek op de achtergrond niet gelijk loopt met de lijn van de synth zelf. Bovendien: wat doet 'n poster van Hammond (als ik 't goed zie) bij deze stand? En waarom ziet die man (voor zover je 'm kan zien) eruit als 'n promo tekening van Mao?
 
Er zit zeker een stokje op het deksel die je uit moet zetten, zodat ie niet naar achter valt :D hele rare kast, als je hem al dicht kan klappen sluit ie niet eens af, want het bedieningspaneel is veel dieper/hoger dan het klavier.
En wat doen al die oude Roland dozen daar, hebben ze zelf nog geen dozen dat je hem in een oude Roland doos krijgt ofzo:confused: :D ?
Raar ook hoe die Alesisdoos wordt vastgehouden, rare positie die hand t.o. van die foto
En waarom staat die beurzgast niet met ze hele gezicht op de foto, wil die niet herkend worden ofzo, vage shit...8D
 
Ik heb zon voorgevoel dat deze synth een verzinsel is, althans dat de synth die verpakt is niet functioneel is. Ik vind ook sms2000 achethaald klinken. En die foto van de beurs vind ik zo raar, lijkt bijna of hij is ingetekend (maar dat zal wel niet). Die kerel heeft i.d.d. iets weg van Mao hehe.
 
misschien wel iemand die er zich mee heeft beziggehouden van gewoon wat knopjes en ledjes in een doos te vijzen met wat opschriften erbij - zou in ieder geval weer een schitterende hoax zijn : nee het is niet gefotoshopt - dus het is echt ! :D
 
Origineel geplaatst door lil'markie
Dit ziet er zeker heel mooi uit. Echter blijft het me ook een beetje vaag. Ik heb even wat speurwerk verricht. :smeris:

Via de link: http://www.keyboardmuseum.org/ar/s/seek/sms1000.html

Zie ik onderaan een e-mail adres staan: smsinfo@seekers.co.jp

Als ik dan op: www.seekers.co.jp kijk dan kom ik vervolgens op een site met alleen maar japanse tekst en een boel horloges. Misschien is er iemand die japans kan lezen en hier verder uitleg over kan geven. :confused: Ik heb hier niks over een synthesizer kunnen vinden. De SMS1000 lijkt ook nooit echt in productie geweest te zijn helaas. Maar misschien deze binnenkort dus wel.

Ach Ferrari begon komt ook uit de Tracktor sector.
 
De meneer op de foto ("Kirikax" staat er op z'n badge) heeft hier een homepage:
http://www.geocities.jp/kirikax/index-e.html

Daarop staat o.a. het apparaat dat je naast de SMS-2000 ziet, namelijk een analoge vocoder:

VSP.JPG


Zo heel erg lijkt hij toch niet op de Grote Roerganger? (Tenminste, niet meer dan op de gemiddelde andere Chinees... ;))

WASI.JPG
 
Meeste info stond min of meer al op Matrixsynth z'n blog.

Met Babelfish z'n site bekijken is ook al erg leuk!

1965 July 30 Hinase rare

Chiba prefectural Kisarazu high school graduation

You enter to Chiba university picture engineering course. You belong to sound create workshop. Music activity such as multiple sound recording is done. This time, acquiring music theory such as orchestral music method and anti- rank method with self-education. As a programmer it is active. Because studies are made negligent, it leaves with 3rd year

It incorporates to Chiba Institute of Technology information engineering course

You are employed to Five-G Music Technology simultaneously with graduation. Repair adjustment remodelling and the like of the vintage synthesizer is done. This time, the foundation of the electronic musical instrument is learned.

After the Five-G Music Technology quitting work, at the SKY Soundlab corporation, the VoiceSpectra analog vocoder design development sale is done.

From SKY corporation to limited company ƒV[ƒJ[ƒY company name modification. Is inaugurated as the director. Design it develops & sells the UMC1688 MIDI controller. After that with project name SMS1000, end design of analog synthesizer. But, inside the company it disperses the company due to money trouble, reaches to the present.

Hier staat meer over die "SKY Soundlab Voicespectra" analoge vocoder:
http://filters.muziq.be/model/sky/voicespectra?PHPSESSID=3e187d2cf9b85569ae789760
 
Hey Gasten!!
FF over dat layout-ge-ver-n**k op de eerste pagina van deze thread:

Sorry, ben nog maar een heele erge newbie op het forum, maar ik kan jullie nu wel helpen denk ik..

Als de webmaster mij het bestande "showthread.php" zou willen sturen (gedownload via de FTP-verbinding, dus niet opgevraagd via de browser), kan ik een stukje code toevoegen wat automatisch plaatjes resized, en een link naar de volledige pic plaatst (misschien is er nog een bestand extra nodig maar dat weet ik niet zeker)

Ik kan het ook begrijpen als je het niet doet, omdat je me niet vertrouwt (ik kan natuurlijk ook andere dingen in die code gaan zetten inderdaad, maar [promise]dat doe ik niet[/promise]).. Maar het risico is idd groot

Ik hoor het wel!
Mail me anders / stuur me een persoonlijk bericht voor vertrouwelijkere communicatie :-)
 
Die foto van de beurs is echt vaag. Die mr. Kirikax op de foto die Hanz gevonden had lijkt totaal niet op de tekening van de Mao Kirikax. Ook de handen van die vrouw om haar SH201 en alesis magazine zien er raar uit. Ook verdacht dat men die folders zo prominent in beeld tekent.
En dan die posters. Een korg radias.. bij deze stand... of is het SMSje van Korg?
Ik weet het niet hoor. Ik vind het maar vaag.
 
Ik vind die Kirikax anders precies overeenkomen. Check z'n neus, bril, tanden. Ik heb een grotere foto neergezet in m'n originele post.

Dat de foto er zo neppig uitziet komt volgens mij door de gebruikte flits icm bestaande achtergrond (spot) verlichting. Hierdoor zijn schaduwen erg vreemd en komen vleestinten raar uit.
Verder ruist de (digitale) camera nogal, waardoor het allemaal wat brakjes wordt.
Je ziet ook het typische 'purple fringing' en het hard naar voor komen van blauwe kleuren zoals in veel goedkopere / oudere digitale camera's.

Dat ze wellicht later geprobeerd hebben de foto's een beetje op te poetsen in Photoshop (bijv. ruisreductie op bepaalde kleurvlakken) zou me niets verbazen en maakt het allemaal nog 'nepper'.

Verder is er ook een redelijke hoeveelheid 'historie' over deze meneer Kirikax te vinden, je moet wel erg ver willen gaan om dit allemaal te fabriceren. Ik weet dat het goed is om sceptisch te zijn, tegenwoordig, maar je kan ook te ver gaan... :D Mocht het desondanks een hoax zijn, dan is het werkelijk de best opgezette synthgrap tot op heden!
 
Origineel geplaatst door Leo
hoeveel oktaven heeft het toetsenbord dan? 3, 4 of 5?

Is dit een prijsvraag? ;)
 
Ik ben van menig dat het om een leuk knutselprojectje gaat om ons allemaal een beetje op te kloten. En wel om het volgende:

- Als het ding openstaat zou ie achterover moeten vallen.
- Als je hem dichtklapt gaat er van alles kapot. Alle knoppen en hendels steken namelijk te ver door.
- De vliegtuig schuiven zijn heel leuk maar voor een muziekant onbruikbaar.
- Omdat er zo'n dun pianoscharniertje tussen het keyboard en de knoppenkast zit moeten de kabels tussen toetsenbord en knoppenkast achter buiten langs lopen. Das niet handig natuurlijk.
- Het lijkt er op dat de draaiknoppen strak op het paneel zitten en niet een beetje loskomen zolas dat normaal het geval is. Die knoppen zitter er volgens mij gewoon opgeplakt.
- De foto waarin hij in het plastic zit is ook niet echt logisch. Als je een close up foto maakt van een nieuwe apparaat dan duw je toch effe het plastic helemaal weg lijkt me. Ook het feit dat ze hem tussen allerlei dozen van andere apparaten zetten vind ik een beetje vreemd. Willen ze hiermee sugereren dat hij klaar voor verzending is ofzo?

Nee, ik blijf er bij dat het nep is (dacht ik overigens ook van de Cwejman).
 
zucht .. dichtklappen hoeft natuurlijk niet .. 't kan ook gewoon als opklappend gezien worden .. das bij de mini ook zo
voor de rest is het moeilijk om dit te fotoshoppen omdat je meerdere perspectieven hebt .. of beter gezegd je hebt 2 foto's van dezelfde plek maar van verschillende kanten gefotografeert .. das niet te fotoshoppen ..
 
Als je hem omhoog wil zetten moet je er een pootje achter hebben die hem afsteund. Niet echt handig dus. Een pianoscharnier is niet zo stug dat je hem lekker kan laten staan zoaks het scherm van een laptop.

Hij is niet gefotoshopped maar het is een knutseldoos.
 
Laatst gewijzigd:
Ik wou net zeggen, die foto met dat plastic erop ziet zo echt uit dat kan onmogelijk gefotosoept zijn. Knutseldoos zou kunnen, maar dan heb je volgens mij echt tijd teveel.
 
Back
Top