Nieuwe site Sonologie Den Haag

Beter als de vorige, veel meer info.. maar toch, het blijft een slappe site!

Korzo examens is wel leuk, ik zou wel een gameboy of iets dergelijks meenemen voor als het te saaaaai wordt.

togo-wc-celeb.jpg
 
Re: Nieuwe site Sonologie Den Haag

Origineel geplaatst door Wout Blommers
Zie http://www.sonology.org/
Er staat veel meer informatie op dan voorheen.

Over de site vormgeving zal ik maar niet te veel zeggen... ;)
Inhoudelijk vind ik het wel erg jammer dat *uitgerekend* "muziekvoorbeelden" helemaal niets doet.
Beetje gek wel, als alles uiteindelijk daar toch om draait, de uiteindelijke muziek, dus niet louter de ongetwijfeld diepgaande doch voor buitenstaanders obcure theorie.

En ....

Het Instituut voor Sonologie heeft een analoog banden archief waarvan de inhoud teruggaat tot 1956. Van vrijwel alle composities die in de periode 1956-1986 in de elektronische studio's van Philips, STEM en het Instituut voor Sonologie zijn gemaakt staat in dit archief een master of een 1e kopie.
(...)
Op deze site zal op den duur een database van de inhoud van onze archieven toegankelijk worden gemaakt.

... "op den duur" ... kijk, *dit* zijn juist de dingen waarvoor ik op zo'n site kom! :)
 
Re: Re: Nieuwe site Sonologie Den Haag

Re: Re: Nieuwe site Sonologie Den Haag

Origineel geplaatst door Hanz
... "op den duur" ... kijk, *dit* zijn juist de dingen waarvoor ik op zo'n site kom! :)
Inderdaad.
Maar in ieder geval is dit een 'kleine' doorbraak, want deze archieven waren tot op heden volledig gesloten. Allemaal tapes met werken uit de zestiger en zeventiger jaren, hoewel voor velen hier op dit forum niet de meest interessantste, maar het is wel een positieve ontwikkeling. Een stap naar meer openheid.
Ik voorspel dat Sonologie de komende jaren veel toegankelijker gaat worden dan wat in het verleden het geval was.

Misschien dat er ooit nog wel eens 'dance' gemaakt gaat worden

Wout
 
Hier een reactie van het Instituut voor Sonologie, dat verzocht heeft dit hier te plaatsen.

Beste Wout,

Vanmiddag zat ik een beetje te googelen om te kijken hoe goed de Sonologie site te vinden is. Al vrij snel zat ik op het synth forum waar ik een door jou geopende thread zag over de nieuwe site. Ik heb me wel geërgerd aan de reacties.

Voor de duidelijkheid: de nieuwe site heeft twee hoofddoelen:

1. de huidige studenten informeren over de opleiding die zij volgen aangaande studiepunten, roosters, tentamens etc..
2. kandidaat studenten informeren over de opleiding die zij mogelijk willen gaan volgen.

Mensen die een gameboy meenemen naar concerten behoren gelukkig niet tot deze categorieën.

Vormgeving van de site is op dit moment zeer basaal, maar net als bij goede muziek ga ik ervan uit dat vorm voortkomt uit inhoud en inhoudelijk is de site nu zeer sterk.
Als je onze site bezoekt om digitaal vermaakt te worden in plaats van op zoek te zijn naar informatie dan kom je dus bedrogen uit.

Alle theorie op de site staat in relatie tot muziek. Het Instituut voor Sonologie heeft altijd veel aandacht besteed aan de theoretische aspecten van elektronische muziek, en behalve het gebruik van bepaalde apparatuur heeft Sonologie dan ook niets te maken met de onderwerpen op dit forum (wat is je laatste aankoop?). Dat de muziektheorie waar Sonologie aandacht aan besteedt door de forummoderator als obscuur wordt ervaren beschouw ik dus als een groot compliment.
Het Instituut voor Sonologie maakte vroeger deel uit van de Rijksuniversiteit Utrecht, en tegenwoordig van het Koninklijk Conservatorium. Dat zegt voldoende over ons referentiekader: eigentijdse gecomponeerde muziek en muziekwetenschap. Het is op deze gebieden dat het Instituut voor Sonologie gedurende 40 jaar een wereldwijde reputatie heeft opgebouwd.

Het is tegenwoordig trouwens niet ongebruikelijk dat studenten aan ons instituut uit de dance wereld komen of daar actief in blijven tijdens hun studie (wat dacht je van Funckarma!), maar dat Sonologie in het lesaanbod aandacht aan dance gaat besteden is wat mij betreft uitgesloten!

Het is inderdaad jammer dat de link naar de pagina met de muziekvoorbeelden nog niet werkt, maar wij moeten een aantal auteursrechtelijke zaken oplossen voordat we deze pagina actief kunnen maken. Via de websites van Alumni (afgestudeerden) is een groot aantal muziekfragmenten te beluisteren.
Voor de forumgebruikers maakt dit niet veel uit: ik voorspel je dat ze liever achter hun gameboy blijven zitten dan naar deze voorbeelden te luisteren.

Groeten, Kees

PS zet deze reactie namens het Instituut op het forum.
Ik weet dat er op dit forum leden zijn die, onder andere, de aandacht voor de theoriën omtrent electronische muziek onbelangrijk vinden en daar mijns inziens weinig tegenover stellen; hen zou ik willen toevoegen dat het beluisteren van serieuze electronische muziek inderdaad moeilijker is dan het bedienen van een gameboy, maar dat het eerste altijd te leren is. Jazeker, en het kost moeite...
Maar ja, ik krijg hier vaak ook te lezen dat mijn teksten te lang zijn :)

Verder is het belangrijk te constateren dat een instituut als Sonologie haar zaken serieus benadert, zodat, hoewel indirect, hier een duidelijke reactie gegeven is.

Wout
 
*kuch*elitairgedoe*kuch*

Kijk, ieder het zijne hoor... maar ik vind het altijd een beetje jammer als er een "wij vs. zij" sfeertje kunstmatig dient te worden opgeroepen met als uiteindelijk doel het creeren van de gelegenheid tot borstbeklopping.
Ik dacht namelijk dat we hier allemaal iets gemeenschappelijks hebben, namelijk dat we muziekliefhebbers zijn.
Maargoed, blijkbaar is een dergelijke reactie als gequote nodig, ik proef namelijk toch ook een bepaald op-de-tenen-getrapt gevoel bij de verstuurder van het bericht.

Trouwens, volgens mij is er op dit forum genoeg interesse in 'serieuze' elektronische muziek, compositie en de theorie hierachter. Natuurlijk met een kanttekening: een forum zo divers als haar leden, en vind ik het bekrompen om daar aan de hand van een paar misplaatste (want: misvormde, en slecht gelezen) quotes een be-vooroordelend etiket op te plakken.

Het punt is: als je dit geheel behapbaar of interessant voor 'niet-ingewijden' wil maken, dan doe je dat volgens mij door mensen inzicht te geven in het uiteindelijk resultaat - want laten we wel zijn, dat is toch waar het voor 99% van de mensen om gaat. Zodra je concrete voorbeelden hoort, ontstaat bij de potentiele doelgroep vanzelf interesse in de manier van totstandkomen.

Samenvattend: ik denk niet dat het Instituut voor Sonologie zich goed realiseert welk potentieel ze op deze manier aan zich voorbij laat gaan, en ik denk dat Kees met zijn welhaast cliche-bevestigende bericht zichzelf niet realiseert hoezeer hij zich in de voet schiet.
 
Laatst gewijzigd:
Origineel geplaatst door Hanz
*kuch*elitairgedoe*kuch*
Tja, met zo'n omslag in het weer heb je vaak hoestpastilles nodig... :)

Wat is er nou elitair, Hanz?
Sonologie geeft een serieuze reactie en een mening over gameboys, terecht, en dit is je tegenreactie?
Of reageer je op mijn toevoeging?

Wout
 
Zie mijn bovenstaand verhaal Wout, ik was nog even bezig mijn reactie wat uit te breiden.
Ik vind de aangeslagen toon van Kees een tikje elitair, vooral als er even uit de losse pols een paar sneren worden uitgedeeld aan de bezoekers van dit forum (dat qua materie soms echt niet zo ver afligt van het studiemateriaal van het Instituut, is mijn vermoeden).

Verder vind ik (kort samengevat) een redenering als "vind je het (de site, in dit geval) niet mooi, dan begrijp je het niet, en dus behoor je toch al niet tot onze doelgroep" een beetje gemakkelijk. Het typische kunst-cliche komt naar mijn smaak iets te snel al om de hoek kijken...

Bovenal: Ik vind het vooral jammer, omdat er hier mijn inziens een kans wordt gemist.
Ik heb, in mijn allereerste reactie in deze thread, vooral dat geprobeerd (beschaafd en onderbouwd) onder woorden te brengen. Kritiek, in welke vorm dan ook, oprecht waarderen en uitnutten blijkt jammer genoeg toch moeilijk...
 
Laatst gewijzigd:
Ik vind het toch wel een behoorlijk zwakke reactie van het Instituut.

In de eerste plaats over de vormgeving. Er zit een wereld van verschil tussen "digitaal vermaak" en een verzorgde website. Het hoeft geen kinky flashsite te zijn met fancy bewegende buttons en de wereld aan animaties. Maar deze website is van een frontpage 98 niveau, en dat vind ik nu toch echt niet meer kunnen voor een zich zelf respecterend instituut. Het mag er toch wel op zijn minst netjes en verzorgd uitzien. Neem websites als nu.nl, of de websites van de Universiteit van Groningen (www.rug.nl) of Nijmegen (www.ru.nl). Verzorgd, maar niet flitsend.

Ten tweede het feit dat Hanz de theorie als obscuur beschouwd. Dit wordt als een compliment gezien. Blijkbaar wil het Instituut een kunstmatige barriëre creeëren tussen musici en studenten Sonologie, en is transparatie daarin taboe. En de onderbouwing daarin is toch wel erg mager. Het institituut houdt zich met de theorie bezig, omdat het een universitaire achtergrond zou hebben. Een universiteit heeft inderdaad tot doel vergaren en verdiepen van theorie, maar, minstens even belangrijk, het uitdragen, verspreiden en uitleggen van deze zelfde theorie. En een website als deze zou daarin juist moeten bijdragen lijkt me. Er trots op zijn dat andere mensen hun theorie als obscuur beschouwen is dus in dit geval geheel verkeerd. Bovendien lijkt me dat ons forum juist aansluit bij het Instituut. Als referentiekader wordt 'eigentijdse gecomponeerde muziek' genoemd, en de synthesizer is toch DE exponent hiervan? Het instituut zou juist moeten proberen forumbezoekers voor hun gedachtengang te interesseren. En ik heb op dit forum toch al een aantal interessante topics gelezen over muziek- en geluids theorie en over klankopbouw. Precies. Onderwerpen van Sonologie.

Tot slot nog deze opmerking:
Voor de forumgebruikers maakt dit niet veel uit: ik voorspel je dat ze liever achter hun gameboy blijven zitten dan naar deze voorbeelden te luisteren.
Sorry hoor, maar dat kan dus echt niet. Ten eerste is dat geen manier van argumenteren, en ten tweede moet ie zich toch eens beter verdiepen in dis forum. De opmerking van de gameboy komt nota bene van een van zijn eigen studenten! En bovendien ben ik wel degelijk geïnteresseerd in deze fragmenten. Ik, als doodnormale forumbezoeker, luister regelmatig naar muziek van bijv. Fennesz, Ken Ikeda en Sakamoto, en dat lijkt me toch zeker wel in de lijn van Sonologie. En ook de track die Alexander laatst plaatste op dit forum heeft mijn interesse.

Blijkbaar heeft het instituut deze website niet opgezet om moderne muzikanten en componisten te interesseren voor hun vakgebied, maar juist om een rookgordijn op te trekken. Alleen Sonologen (in spé) zijn welkom. Jammer, gemiste kans.
 
quoten is ook een kunst

quoten is ook een kunst

Goed verhaal, ProtoHuman! :)

Toch even een toevoeging, voordat er bepaalde 'feiten' een eigen leven gaan leiden...

(...) als alles uiteindelijk daar toch om draait, de uiteindelijke muziek, dus niet louter de ongetwijfeld diepgaande doch voor buitenstaanders obcure theorie.

Kijk, en dat is dus wat ik heb geschreven in mijn eerste post.
Let wel, ik schrijf niet wat ik zelf vind, ik schrijf wat mijn waarneming is van de mening van de buitenwereld t.a.v. elektronische muziek en muziektheorie in het algemeen.
Ik neem aan dat er op het Instituut vast wel een Dikke van Dale aanwezig is om de definitie van 'obscuur' op te zoeken... Storend dat er zo opvallend 'gezocht' wordt naar een mogelijke negatieve invulling - om in voetbaltermen te blijven: er wordt hier gewoon een Schwalbe gemaakt... :P

P.S. Wout, nog een klein ding dat me van het hart moet, naar aanleiding van je opmerking betreffende 'dance'.
Je weet (uiteraard) ook wel dat niet alle synthesizermuziek of muziek die hier op het forum interessant wordt gevonden noodzakelijk dance is.
Wat mij betreft hoeft er echt niet 'hip, modern en fris' gedaan te worden door dancemuziek als het nieuwe hoogst haalbare binnen te halen in welk Instituut dan ook. Daar is het immers ook niet (altijd) voor bedoeld, en een dergelijke 'omhelzing' komt een beetje geforceerd en triest over...
"Hey, vogel! Kijk ons eens helemaal-te-wauwie zijn! Wij hebben zelfs een TR-909!" ;)
 
Laatst gewijzigd:
Nu heb ik vaak het idee dat het 'wij versus zij gevoel' juist dit forum zo kenmerkt. Ik kan me heel goed indenken dat het meenemen van een gameboy naar een uitvoering nogal schofferend bedoeld is. Irritatie vanuit Sonologie lijkt me dan ook begrijpelijk. Zulke opmerkingen maken doorgaans alleen pubers en van die groep kan ik me indenken dat ze nog niet over de capaciteiten beschikken die nodig zijn om iets op hun waarde te schatten.

Maar nog even terugkomend op dat elitair gedrag...
Wetende dat hier op het forum ook leden zijn die er over denken om eventueel in Den Haag aan het Instituut voor Sonologie te gaan studeren, heb ik die twee linken, naar site en presentaties, geplaatst. Ik weet wel dat het Internet een medium is waarop iedereen denkt dat hij of zij alles kan melden wat men denkt en dat dus ook lustig doet, maar even voor de duidelijkheid, was er door mij of het Instituut gevraagd om een oordeel te geven over de lay-out? Of over een eventuele boeiendheid van concerten? Kon het bericht niet gewoon ter kennisgeving worden aangenomen? Mijns inziens terecht dat er gesteld wordt dat indien er bezoekers zijn die zulke argumenten hanteren eigenlijk niet tot de doelgroep behoren.

Hanz, ik weet dat je beschaafd en oprecht bent en dat je de kritiek niet als belediging bedoeld hebt. Maar deze thread was niet bedoeld in de hier wat vaker voorkomende stijl van "Hé, wat vinden jullie van mijn site?" Nu wist je wel niet van tevoren dat er ook door Sonologie zou worden meegelezen, maar dat is natuurlijk ook het Internet. Dat je jezelf maar liever niet uitspreekt over de lay-out en woorden gebruikt als 'obscure' kan ik eigenlijk niet erg neutraal noemen. In de wereld van de musea, conservatoria, universiteiten en dergelijke gaat men nu eenmaal niet zo met elkaar om. Op dit forum misschien wel, maar daar niet. Denken dat men over ieder onderwerp een mening mag ventileren is eigenlijk ook een soortement van elitair gedrag.

Ik laat deze zaak rusten en ga over tot de orde van mijn dag.

Wout
 
Ha Wout, ik vond je startpost anders wel behoorlijk uitnodigen tot commentaar... als je iets plaatst over een 'vernieuwde' site op een openbaar discussieforum, ben je dan echt zo verbaasd als er reacties komen?
Ik vind het overigens meer dan prima dat Sonologie kennis neemt van wat er in de 'buitenwereld' wordt gedacht over de manier waarop het Instituut en haar medewerkers zich manifesteren.

Prima ook dat je dit soort linkjes post, ik denk dat de potentiele studenten Sonologie zich inmiddels een goede voorstelling kunnen maken van het academisch gehalte en de bijbehorende cultuur op het Instituut.
Ik denk zelfs dat deze discussie dat nog verder heeft verhelderd...

Ik moet alleen steeds zo denken aan dat ene sprookje, dat met de nieuwe kleren van de keizer...
Had dat jongetje nou niet gewoon eens z'n mond kunnen houden?
Gewoon de parade ter kennisgeving aan kunnen nemen?
Het is namelijk hoogst ongebruikelijk in de koninklijke wereld om onwelgevallige dingen te zeggen, en trouwens, de keizer vroeg toch helemaal niet om commentaar op zijn outfit? ;)

Ridentem dicere verum quid vetat? :)
 
Laatst gewijzigd:
Ik vind dat Hanz deels gelijk heeft. Op dit forum krijg je wel gelijk te horen wat 'de massa' er van denkt. Best handig toch? Weet je gelijk hoe je in de markt ligt!

Alexanders opmerking over de gameboy is dan weer niet zo subtiel: als je 't saai vindt, moet je niet gaan luisteren.

Aan de andere kant begrijp ik Wouts instelling (mag ik daar dan ook de instelling van Sonologie aan koppelen?) ook wel, dit door 't feit dat ik in 2000 daar naar de open dag ben geweest en op mij kwam de studie over als een doorontwikkeling van klassieke muziek. Er werd ook (voor zover ik me herrinner) vooral de nadruk gelegd op elektronisch georienteerde componisten vanaf het begin van de vorige eeuw. Ik vond het toen heel jammer dat de ontwikkeling van de lichte muziek en de daaruit voortvloeiende popmuziek achterwege werd gelaten. Misschien heb ik er een heel verkeerd beeld van, maar voor mij is Sonologie klassieke muziek met elektronische apparatuur en een klassieke partituur. En ja, 't is maar net hoe je dat naar buiten wil brengen...
 
Beste Hanz,

Ik zie in die originele post niet die uitnodiging, hoor.

Verder doet je vergelijking met het sprookje, bij mij in ieder geval, het beeld oproepen alsof Sonologie niets om het lijf zou hebben. Misschien niet zo bedoeld...

Ik heb toch wel degelijk het idee dat het 'wij versus zij' cultuurtje vooral hier heerst. Sonologie geeft gewoon antwoord, maar dat is me dan toch, volgens jullie, een vreselijk fout antwoord! Maar wie is er nu beledigd? Dat van die GameBoy is toch niet zo erg aardig, toch?

Ik vermoed dat voor Sonologie de discussie hier wel zal stoppen.
Nogmaals, uit andere discussies gedestileerd: het feit dat je kan antwoorden wil niet zeggen dat het antwoord ook juist is...

Wout
 
Wel typisch dat het Gameboy-antwoord wordt gezien als typerend voor Synthforum, terwijl het hier een uitspraak van een Sonologie-student betreft. Ik stel voor dat er eerst in eigen boezem wordt gegrepen... ;)
Ik vind het trouwens *wel* vrij ernstig dat er selectief wordt (mis)kwoot om een bepaald beeld te schetsen, iets waar Wout verder gemakshalve niet op in gaat.

Het verhaal van het sprookje zou je *ook* kunnen opvatten als een grapje over hoe nuttige en goed bedoelde kritiek niet altijd prettig hoeft te zijn edoch wel hout snijdend.
De tenen zijn blijkbaar erg lang...
 
Ik heb toch wel degelijk het idee dat het 'wij versus zij' cultuurtje vooral hier heerst. Sonologie geeft gewoon antwoord, maar dat is me dan toch, volgens jullie, een vreselijk fout antwoord!

Iedereen vindt z'n eigen ding 't best / belangrijkst etc, dus hier is een 'wij versus zij'-cultuur, maar bij Sonologie ook (destilleer ik uit Kees' reactie). Verder is het ook zo dat, terwijl Hanz het antwoord van Kees fout schijnt te vinden, Kees op zijn beurt de reacties op dit forum even fout vindt (waarbij ik het gameboy-antwoord achterwege laat). De pot verwijt de ketel?
 
Origineel geplaatst door Wout Blommers
Ik heb toch wel degelijk het idee dat het 'wij versus zij' cultuurtje vooral hier heerst. Sonologie geeft gewoon antwoord, maar dat is me dan toch, volgens jullie, een vreselijk fout antwoord! Maar wie is er nu beledigd? Dat van die GameBoy is toch niet zo erg aardig, toch?
De eerste reacties op de website waren wat losse flodders, die inderdaad niet allemaal even subtiel waren, en verkeerd aan kunnen komen. Het instituut komt vervolgens met een uitgebreid en onderbouwd antwoord, wat ik zeer op prijs stel. Maar, het is nu juist de onderbouwing waar ik over struikel. Ik zou graag zien dat een opleiding als Sonologie zich open stelt aan de buitenwereld, en bereidt is anderen (musici, audio-technici, leken, enz...) te interesseren voor hun gedachtengang over geluid en muziek. En dat is nu juist niet het geval. Alleen al 't feit dat ze het niet belangrijk vinden dat synthforumleden naar hun audiofragmenten kunnen luisteren stuit mij erg tegen de borst. Juist omdat het niet binnen de mainstream smaak van de gemiddelde synthforummer valt, zou je het moeten laten horen. Als muzikant en kunstenaar moet je ten allen tijde je werk aan het publiek vertonen, ookal zijn ze er in beginsel niet in geïntereseerd. Nu kan ik er niet eens in geïnteresseerd raken, omdat ik niet eens de kans krijg om het te horen. En ookal zullen slechts 10 van de duizenden forummers daadwerkelijk geïnteresseerd raken in sonologie, dan heb je alsnog winst gemaakt. Ik denk dat de gemiddelde kunstacademie in Nederland hier veel beter mee om gaat. Uit Kees zijn antwoord blijkt dat Sonologie het niet nodig vindt de naieve, neutrale muziekliefhebber te interesseren voor hun werk. Terwijl dat juist een van de doelen zou moeten zijn van een dergelijk instituut, met als een van de instrumenten hierin: een website.
Het "zij tegen ons" gevoel wordt hier dan ook niet gevoed door synthforum, maar door het Instituut zelf. Ik weet niet hoe vaak ik nog moet herhalen dat ik in beginsel wel geïnteresseerd ben in sonologie, maar het instituut acht het blijkbaar niet nodig om aan een dergelijke vraag te voldoen. En dus kan mijn interesse hierin nooit concreet worden.

Mocht ik dit verkeerd begrijpen, dan hoor ik dat natuurlijk graag. En dat ze van Sonologie meelezen vind ik alleen maar goed, want ik ben erg benieuwd naar hun mening hierover.
 
Origineel geplaatst door Meizo
Ik vind dat Hanz deels gelijk heeft. Op dit forum krijg je wel gelijk te horen wat 'de massa' er van denkt. Best handig toch? Weet je gelijk hoe je in de markt ligt!
Ik denk dat Sonologie daar niet zo heel erg in geïnteresseerd is. Heeft de massa gelijk?
Alexanders opmerking over de gameboy is dan weer niet zo subtiel: als je 't saai vindt, moet je niet gaan luisteren.
Ik hoop dat hij een nick name gebruikt! :D
Aan de andere kant begrijp ik Wouts instelling (mag ik daar dan ook de instelling van Sonologie aan koppelen?) ook wel, dit door 't feit dat ik in 2000 daar naar de open dag ben geweest en op mij kwam de studie over als een doorontwikkeling van klassieke muziek. Er werd ook (voor zover ik me herrinner) vooral de nadruk gelegd op elektronisch georienteerde componisten vanaf het begin van de vorige eeuw. Ik vond het toen heel jammer dat de ontwikkeling van de lichte muziek en de daaruit voortvloeiende popmuziek achterwege werd gelaten. Misschien heb ik er een heel verkeerd beeld van, maar voor mij is Sonologie klassieke muziek met elektronische apparatuur en een klassieke partituur. En ja, 't is maar net hoe je dat naar buiten wil brengen...
De werkelijke theoretische ontwikkeling van de electronische muziek begon wel in de vooroorlogse jaren, maar werd pas daarwerkelijk gebruikt vanaf de jaren vijftig, dus pas in de tweede helft van de twintigste eeuw.
Indien die technieken en de daarbij behorende theoriën als 'klassiek' worden ervaren, dan is dat mijn mening een verkeerd beeld, wetende dat veel van de technieken, die we nu uitvoeren met de computer, toendertijd al geformuleerd zijn.

Verder heeft Rotterdam een zeer goede popmuziek opleiding, maar daar wordt de theorie ook niet geschuwd :)

Wout
 
Maar, Wout, nu naar de kern... (want, no offense intended, maar het wordt weer een typische discussie die alle kanten opgaat zonder dat je werkelijk op de aangedragen punten ingaat)

Kortom, ik vraag me het volgende af... (gewoon interesse hoor, misschien wil je er eens je licht over laten schijnen :))

-In hoeverre ben jij bij het Instituut betrokken? D.w.z. vertolk jij de mening van het Instituut, geef je slechts jouw mening over hoe het Instituut naar jouw mening zou moeten acteren, of geef je jouw weergave van hoe jij denkt dat het Instituut nu tegen zaken aankijkt?
Ik ben bijvoorbeeld wel benieuwd hoe de emailwisseling in deze thread nou tot stand gekomen is.

-Hoe kijk jij nu naar de opstelling van het Instituut? Hoe zie je het commentaar dat in deze thread wordt gegeven betreffende de openheid resp. geslotenheid?

-Hoe zie jij de taak van het Instituut met betrekking tot het aanbieden van informatie aan potentieel geinteresseerden?
Aangezien je zelf natuurlijk dingen doet voor het Gemeentemuseum, ben ik erg benieuwd naar je mening - en helemaal als het gaat over de ontsluiting van belangrijk archiefmateriaal.
 
Back
Top