Wie zeikt ook bij concerten?

Ik ga over het algemeen met andere muzikanten en redelijk kritische muziekliefhebbers naar muziekhappenings. Mocht de muziek tegenvallen dan kan ik tenminste een leuke avond hebben door de gepresenteerde muziek af te kraken of het gewoon te hebben over goede muziek. :D
 
..

..

Origineel geplaatst door M0n0L0g1C
Best blij dat ik geen boom van een kerel ben (eerder categorie bamboe), voor je het weet staat er iemand tegen je aan te zeiken.

Dat heb ik dus steeds...:D
Maar ik zeik gewoon terug hoor..
 
Re: Wie zeikt ook bij concerten?

Origineel geplaatst door Bartology
Ik moet me erg inhouden, anders ben ik geen leuk concertmaatje meer en mag ik niet meer mee. :bekdicht:

Hebben "muzikanten" dat nou allemaal, of ligt dat aan mij?

Altijd, overal (maar vooral met collega-muzikanten), maakt niet uit hoe goed de band is. En pas één keer van iemand te horen gekregen dat-ie graag de muziek hoorde en niet ons... :engel: (sterker nog: de teksten! dat vind ik dan wel weer minder belangrijk eigenlijk, bij zo'n concert...)
 
btw, over zeiken bij c0ncErten, bizarste wat ik ooit heb gezien bij een concert, was na een optreden van Chemical Brothers op het Glastonbury festival in Engeland, (de Chemicals heb ik zelf niet gezien aangezien er te veel mensen op het veld stonden en ik er meer naast stond dan er voor, maar goed.)

Naast het podium (het was al donker) was een soort van houten omheining gemaakt en dat was een soort van pisplek geworden, na 3 dagen festival was er een soort van meertje ontstaan op die plek van pis. Jawel, pis.

Dus, staan er een stuk of 20 gasten te gelijk te hannesen met hun hannes tegen dat hek om zodoende weer prettig aan het bier te kunnen, is er een gast zo vreselijk dronken en uit zijn pan van weet ik het wat dat ie in slaap valt tijdens het pissen, die valt dus op zijn bek, midden in het pismeertje, zijn vriendelijke maat ziet dat gebeuren en wil hem overeind helpen, maar die ene gast is echt te te ver heen en staat niet meer op, om zijn vriend toch weer op de been te krijgen pist ie maar gewoon over hem heen.. hahaha.. echt niet te geloven..

Ook grappig, dat pismeertje, het was dus al donker, het was dus niet goed te zien dat het meertje niet geheel fris was zeg maar, dus drommen mensen liepen er door heen met hun poten en sommigen gleden ook uit en lagen ze dus ook in de pis.. echt bizar fenomeen.. Bizar festival ook btw..

Goed, dat moest ik ff kwijt.. hehe :D
 
Ik stoor me regelmatig aan slechte geluidstechnici....
vaak staat zit er teveel hoog in of staat alles veel te hard zodat je de lagen niet meer hoort...
de andere keer vallen instrumenten weer weg enzo...

iemand die een keer een nootje verkeerd speelt vind ik niet zo erg, dat hoort er bij, maar het geluid moet gewoon goed zijn :)
 
Origineel geplaatst door trigg
Ik stoor me regelmatig aan slechte geluidstechnici....
vaak staat zit er teveel hoog in of staat alles veel te hard zodat je de lagen niet meer hoort...
de andere keer vallen instrumenten weer weg enzo...

iemand die een keer een nootje verkeerd speelt vind ik niet zo erg, dat hoort er bij, maar het geluid moet gewoon goed zijn :)

Ik irriteer me vaak (en onze geluidsman nog meer :D) aan al die geluidstechnici die op een gemiddelde avond in een café te vinden zijn (citaat: "ah, jullie gebruiken een 24 kanaals mengpaneel, ik heb thuis een 32 kanaals, ja, da's toch echt wat professioneler" :)).

Verder heb ik wel gemerkt dat ik veel kritischer ben geworden sinds ik zelf met muziek bezig ben. Even lekker wegdromen met een goede song is er niet echt meer bij, ik ga bijna altijd meteen alles analyseren. Live ben ik ook vaak meer bezig met analytisch luisteren dan er helemaal in opgaan, en dat vind ik wel ooit jammer.
Verder stoor ik me nooit zoveel aan foutjes live, ik kan het zelf toch niet beter.
 
:) erg bekend idd... Maar zo is dat altijd inderdaad. Als je serieus in de horeca gewerkt heb, kijk je toch heel anders tegen dat biertje aan. In een restaurant ben je veel kritischer als je weet hoe het "hoort". En ja, vroeger deed ik het nooit, maar nu, als ik echt niet te spreken ben bij een etentje stuur ik het gewoon terug naar de keuken. Ook met muziek inderdaad, al bemoei ik me niet met een geluidsman ergens anders. Ik weet namelijk hoe irritant het kan zijn die betweters als je het zelf eens moet doen. Let it go.. denk ik dan wel eens.

Ook een gesprek met iemand die psychologie studeert, en daar erg mee bezig is, is zeer tot uitermate vervelend.
 
ook voor mij is dit een zeer bekend "probleem". ikzelf heb er eigenlijk niet zoveel moeite mee: ik kan me ook goed vermaken met het afzeiken van een k*t-performance, maar als er niet-muzikanten in mijn gezelschap zijn, kunnen deze zich er toch aardig aan gaan storen. Miss gem bijvoorbeeld moet altijd een paar keer nadenken als ik haar voorstel om naar een optreden te gaan.

Een paar jaar geleden gingen we op mijn verjaardag naar een optreden van Beef: ik, de miss en de bassist van m'n toenmalige reggae-band. De bassist en ik hebben ons de hele avond vermaakt met azijnpissen, vallen over ieder net-niet-lekker-liggend nootje, enz. De miss had best 'n klote-avond gehad, dankzij ons geneuzel. 8)

Nadeel hieraan is wel dat het moeilijk is om met open vizier van een optreden te gaan genieten.
 
Back
Top