Clavia Modular G2 OS 1.40 (allerlaatste update?)

Origineel geplaatst door MSDOS
Vermoederlijk gaat Clavia zoiets uitbrengen als een quasi 'Little Phatty'. Wat bij mij overkomt dat het financiële aspect nu even belangrijker is.
Heb je die nieuwe synth al gezien dan :confused: en kan je niet innovatief zijn met een goedkopere synth, alleen maar met top-of-the-line spul?
En dan daarbij, al zou het zo zijn dat ze een synth maken die wat meer op het onder/midden segment van de markt mikt en waar ze behoorlijke aantallen 'dozen van hopen te schuiven', dan heb ik dat nog altijd liever dan dat ze binnen no time failliet zijn omdat ze alleen aan fancy maar slecht verkopende producten werken. Ik heb liever wat langere termijn ondersteuning voor mijn engine met minder frequente updates dan OS2.0 over twee maanden en daarna geen Clavia meer. Kijk eens hoeveel innovatieve synth companies op de fles zijn gegaan in de geschiedenis.... ik heb liever dat Clavia een gezond midden houdt tussen verkopen en innoveren, en daarbij als bedrijf het hoofd boven water houdt.
 
Kijk eens wat er met Waldorf gebeurt is, en dan heb ik het niet over die laatste USB filterbank maar over de Q synth varianten waarbij je een reeks van instap modellen had...
 
Ja, en......??? Is het een probleem om instapmodellen te hebben? Desondanks zijn ze nog steeds failliet gegaan, dus ik zie je punt niet helemaal.
 
Heb voor een week geleden de G2 engine binnengekregen, en heb de clasic keys uiteraard ook nog in gebruik. Deze twee zijn supergoed te combineren. Qua bediening heb ik dan ook meer het gevoel dat de Clasic gewoon een nieuwe revisie heeft gehad.

Waarom dat geneuzel over een O.S. update, dat ding doet toch wat je er van verwacht? En anders gewoon niet kopen, wachten tot de ontbrekende functionaliteit wordt ingebouwd heeft doorgaans geen zin. 8~
 
Origineel geplaatst door MSDOS
Vermoedelijk gaat Clavia zoiets uitbrengen als een quasi 'Little Phatty'. Wat bij mij overkomt dat het financiële aspect nu even belangrijker is. Ik kan mij daarbij moeilijk voorstellen (met het aanwezige 'knowhow') dat er gewoon geen ruimte meer is dat men zich bezig houd met verdere ontwikkeling van de G2.

En laten we hopen dat de geschiedenis zich niet zal herhalen zoals de belofte van de laatste update van de G1!!!

Nogmaals, Clavia heeft de G2 helemaal niet laten vallen, maar heeft de ontwikkelingen tijdelijk stopgezet. Men is nu even bezig met de zaak te re-organiseren en de nieuwe synth, want ze zijn nog steeds eenhardware bedrijf.

De Classic is verlaten om een tweetal redenden.

Ten eerste was de processor te klein om een daadwerkelijke grote update te maken. Dit was het gevolg van weer een tweetal feitjes, namelijk dat er nog niet zoveel goede CPU's voorhanden waren, die het apparaat ook nog betaalbaar hielden en omdat men dacht dat de gebruiker er wat eenvoudige zaken mee ging doen, dus drie Osc + twee Filters en wat Amps + Env. Dat er veel meer mee te doen was, daar schrokken ze zelf ook wel een beetje van.

Ten tweede was de code een beetje een rommeltje geworden en het ontwarren van die kluwe kostte evenveel tijd als het ontwerpen van een nieuwe synth.

De Classic was eigenlijk bedoeld als intern ontwikkelingsapparaat.

De Nord Modular (Classic en G2) zijn de lievelingen van de ontwikkelaars: daar werken ze het liefst aan.

Wout
 
Origineel geplaatst door SpaceAgentSpiff
Heb je die nieuwe synth al gezien dan :confused: ...

Denk aan een iets als een uitgebreidere versie van de synth sectie van de Stage...

Wout
 
Hé maar dat kan wel eens leuk worden:)

Bij deze neem ik mijn uitlating terug, want ik had de indruk dat het op de mentaliteit van die 'grote' drie ging lijken... sorry!

Vraagje; welke Motorola DSP's worden er gebruikt in de G2?
 
Origineel geplaatst door MSDOS
Vraagje; welke Motorola DSP's worden er gebruikt in de G2?

Volgens mij gewoon een opvolger van die in de oude modular maar dan op 150% van de clockspeed.

En met DSP ram aan boord natuurlijk!
 
Origineel geplaatst door MSDOS

Vraagje; welke Motorola DSP's worden er gebruikt in de G2?

Nou vooruit, een linkje/kwootje dan:
hier staat dit:
DSP System:
4x Motorola 56367 @ 150MHz
4x 256Kx16 SDRAM (10ns=100MHz)
 
Met google kan ik maar niets vinden... maar hoeveel DSP RAM heeft de Nord Stage?
 
Stel dat de nieuwe Clavia synth iets van een wavetable synth gaat worden... Het zou dan interessant zijn om dit later door te voeren in de G2... alleen is het technisch mogelijk?

Het is niet te hopen dat ze schrikken!
 
Clavia werkt dus aan een nieuwe synth, maar die zal naar alle waarschijnlijkheid wel niet NordLead4 gaan heten, omdat het dan een verbeterde versie van de NordLead3 zal gaan inhouden en dat wordt het op zeker niet

:D Ik ga voor de Nord Lite of Nord Light

Zou iig een leuke Scandinavische link zijn qua naam..

northern_light.jpg
 
Origineel geplaatst door MSDOS
Stel dat de nieuwe Clavia synth iets van een wavetable synth gaat worden... Het zou dan interessant zijn om dit later door te voeren in de G2... alleen is het technisch mogelijk?

Het is niet te hopen dat ze schrikken!

Beide opties zijn mogelijk...
(Wavetables in de G2 en dat ze zich rot schrikken, maar daar is al over gepraat, wat niet betekent dat het ook daadwerkelijk gaat gebeuren, beide opties)

Wout
 
Origineel geplaatst door Yawgmoth
[BWaarom dat geneuzel over een O.S. update, dat ding doet toch wat je er van verwacht? En anders gewoon niet kopen, wachten tot de ontbrekende functionaliteit wordt ingebouwd heeft doorgaans geen zin. 8~ [/B]

Exact... eigenlijk vergelijk ik de G2 gewoon te veel met Kyma. Terwijl dit nou juist totaal verschillende systemen zijn en elkaar juist aanvullen.
 
Is er iets bekend over of de editor ook op Vista beschikbaar gemaakt gaat worden?
 
Origineel geplaatst door JohnnyBusca
Is er iets bekend over of de editor ook op Vista beschikbaar gemaakt gaat worden?

Ik ga er vanuit dat Vista een "compatibel" :stupid mode zal hebben voor "oude" software. Waarom deze vraag?
 
Wie zegt dat de XP versie niet gewoon op Vista zal werken eigenlijk?
 
Back
Top