REMF 2007: Workshops, masterclasses, inside look.

flip

Stamgast
Lid sinds
29 juli 2007
Berichten
157
Locatie
Amsterdam
REMF 2007 (Rotterdam Electronic Music Festival)

Rotterdam, 30 november, 1 december

WORKSHOPS

REMF & 365MAG.COM PRESENTEREN: DANCE PRODUCER WORKSHOPS IN SAMENWERKING MET MI7 & TEACHMUSIC.NL

(Rotterdam) - Na een viertal geslaagde technology & producer masterclasses in de Amsterdamse Sugarfactory en Nijmegen’s Doornroosje tuigt 365mag de show nu op in Rotterdam voor de tweede editie van het Rotterdam Electronic Music Festival. Dit keer een showcase van wereld formaat in samenwerking met MI7 en Teachmusic in Off Corso Rotterdam op 1 december 2007.

Maar liefst drie primeurs staan op het programma, met opeenvolgend het Rotterdamse Debuut van Propellerhead Reason 4.0. Daarna in-depth presentatie van ‘s wereld’s beroemdste productiesoftware namelijk Steinberg Cubase 4.1 en met als klap op de vuurpijl de officiële Nederlandse lancering van Ableton LIVE 7. Verwacht geen droge workshops, maar een propvol interactief programma waarbij de beginners, maar zeker ook de gevorderde dance producer volledig aan hun trekken zullen komen.

1: Reason 4.0
We zullen deze dag starten met de Rotterdamse lancering van Reason 4.0. Er zal een update gegeven worden van de nieuwste functies en verbeteringen en er zal worden in gegaan op de specifieke functies die Reason 4.0 zo aantrekkelijk maken. De workshop zal gegeven worden door Reason specialist Renier Vreugde van TeachMusic.nl. Teach Music is een trainingscentrum voor Steinberg Cubase, Propellerhead Reason en Ableton LIVE.

2: Cubase 4.1
Het tweede onderdeel van deze dag zal gaan over Cubase 4.1. Cubase staat wereldwijd bekend als de eerste software-sequencer ter wereld. De pioniers bij Steinberg hebben echter niet stilgezeten, want tot de dag van vandaag behoort het product tot een van de meest gebruikte Digitale Audio Workstations ter wereld. Tijdens een zeer uitgebreid programma zal ervaren muziekproductie specialist Renier Vreugde van Teachmusic nieuwe gebruikers inwijden in de wereld van Cubase.

Na de 1e workshop verzorgt Jesse Skeens (Medway) een producer masterclass. Jesse is zelf zeer verheugd om met Cubase 4.1 een masterclass te verzorgen, omdat hij naar eigen zeggen dit programma het meest gebruikt en werkelijk alle ins en outs zal behandelen waarmee hij internationale clubhits scoorde onder zijn op ondermeer het vermaarde Hooj Choons Label, en tal van releases op het geliefde Global Underground uit Engeland.

3: Ableton LIVE 7
REMF en 365mag zijn trots om het afsluitende onderdeel van deze avond te presenteren. De exclusieve officiële Nederlandse lancering van Ableton LIVE 7. Deze splinternieuwe Ableton LIVE 7 Update - wordt op 29 november gereleased en is op dat moment voor het publiek te koop. Dus kan je tijdens REMF 2007 als eerste de informatie krijgen over het programma wat werkelijk een explosie binnen de internationale producer community heeft bewerkstelligd sinds de eerste versie een aantal jaar geleden.

Tijdens de workshop beginnen we met een algemene introductie van de nieuwe mogelijkheden van LIVE 7 door Auke Ferwerda (365mag.com), zelf producer (duotone), met inmiddels meer dan 30 getekende producties op zijn muzikale kerfstok en zijn eerste artiestenalbum in aantocht.

Daarna is het aan WIIJ Timski om te demonstreren waartoe Ableton samen met zijn Nintendo WII controller in staat is. Timski staat in binnen en buitenland bekend als een van de uitvinders van het WIIJ-en, DJ-en met nintendo’s innovatieve controller. WIIJ Timski haalde zelfs de New York Times (NYC) met zijn uitvinding. Hij schreef zelf software en zal laten zien hoe hij de WII-mote gebruikt als draadloos performance instrument. Na edities in Doornroosje en Amsterdam en als performance tijdens ADE zal hij nu in Rotterdam laten zien hoe hij met een WII controler in iedere hand een LIVE show kan verzorgen. Dus als je dacht dat de WII games van Nintendo ophielden bij tennis of golf in de huiskamer, “Guess again and be amazed!” This is Ableton vs Nintendo!

Tot slot komt Medway (Jesse Skeens) een masterclass verzorgen, waarbij hij een van zijn eigen tracks ontleedt, en uitlegt hoe hij bepaalde productie technieken gebruikt om tot zijn geheel eigen geluid te komen. Jesse verzorgde voor 365mag verschillende workshops voor de meer gevorderde producer. De publiekslieveling zal tevens laten zien wat volgens zijn mening the “Do’s & Dont’s” zijn van het gehele productie proces binnen Ableton als mastering & arrangementen voor iedere dance producer.

Voor programma details zie hieronder:

Programma tijden en prijzen:
15.30 - 16.30 Reason 4.0: prijs: 10 euro (gratis voor passepartout houders)
16.30 - 18.00 Cubase 4.1: prijs: 10 euro (gratis voor passepartout houders)
18.30 - 21.30 Ableton 7.0: prijs: 10 euro (gratis voor passepartout houders)

Voorverkoop kaarten voor de workshops in Off_Corso zijn te koop via www.easyticket.nl
Mocht je van plan zijn meerdere workshops en onderdelen van het clubprogramma te bezoeken adviseren wij je om een passepartout aan te schaffen.

Contact: info@365mag.com
Meer info: www.remf.nl
www.365mag.com
www.teachmusic.nl
www.mi7.com

Saturday 1st December / Off_Corso / 15.30 – 21.30

SAE AND BOOTLEG DJ CAFE PRESENT: INSIDE LOOK

INSIDE LOOK: FIRST HAND KNOWLEDGE FROM ELECTRONIC MUSIC PRODUCERS

Always wanted to take a peek in the studio of established music producers? Here's your chance! SAE and Bootleg DJ Café have launched a series of workshops that will allow you a close look at just how well-known producers use their magic. Inside Look gives you the chance to get a look behind the scenes of successful producers. How do they use their favourite hard- or software and how can you apply this at your own studio are key questions during these workshops.

On previous editions, Jeroen Verheij, Francesco Pico, Joris Voorn, Rob Hordijk, Legowelt & SAE lecturers gave inside tips and tricks in using software like: Logic Pro, Cubase SX Ableton Live, Nord Modular & Fruity Loops.

www.bootlegdjcafe.com
www.sae.nl

Saturday 1st December / Bootleg DJ Cafe / 17:00 - 20:00

ROTTERDAM ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL 2007 MASTERCLASS

Everybody is welcome to join us for the special 2007 REMF micro edition masterclass featuring some of the industry's finest: Chris Liebing, Speedy J and Michel de Hey. They will discuss a broad selection of issues concerning todays electronic music scene and will be answering questions from the audience.

The masterclass will be held at Off_Corso on friday the 30th of November from 19:00 - 21:00. Keep an eye out for the update cause we are working on some additional surprises.

Following the masterclass will be the official kickoff for World Aids Day Rotterdam.

the 30th of November / Off_Corso / 19:00 - 21:00
 
Back
Top