Downloadshop op je eigen site: Ervaringen en tips gezocht

kratarknathrak

All hail the dark lord!
Lid sinds
11 juli 2001
Berichten
905
Locatie
Hillegom
Waarde vrienden,

Ik ben al een tijdje op zoek naar een downloadshop om op mijn eigen website te zetten. Dus geen Itunes, en Emusic en dat soort kolder (want die lui vertrouw ik helemaal voor geen meter. Die rippen je nog harder dan Sony volgens mij, nog afgezien van het feit dat je daar niet binnen komt als je niet heel veel geld aan een digitale distributie geeft). Recent vond ik 1-2-3 music store wat op http://easybe.com/ te koop is. Het ziet er goed uit, en ik wilde hier vragen of er mensen ervaring met dit script hebben. Het schijnt de laatste jaren niet meer geupdated te worden, en dat vind ik niet zo'n goeie zaak. Ook zijn er klachten over de ondersteuning. Wat jammer is, want het lijkt precies wat ik zoek.

Verder ben ik altijd te porren voor alternatieven. Liefst out of the box oplossingen, want ik heb geen enkele ambitie om php programmeur te worden. Zencart heb ik al geprobeerd, maar vertikte het op mijn server. OScommerce gaat mij te moeilijk worden, dat zag ik na wat rondkijken al.

Wie weet raad? Ik denk dat dit voor veel mensen hier ook wel een nuttig iets is om eens te bekijken.
 
Voordat je ook maar 1 seconde aan zo'n site gaan nadenken zou ik eerst met een specialist over de regeltjes van een webwinkel enzow gaan bezig houden.
 
Waarom? Voor het verkopen van mijn eigen muziek? Ik zie niet in wat ik zou moeten bespreken aan regeltjes dan.
 
Belasting en KvK is allemaal al geregeld, dus volgens mij ben ik goed om te gaan.
 
wat ik wel weet van andere muzikanten die iets soortgelijks hebben getracht is dat het dan stukloopt op de afhandeling en verzending. Dat is toch een gedoe en kost een hoop tijd.. maw, als dat niet goed is bouw je een slechte naam op...
 
Ja, daarom vraag ik ook ervaringen.

En verzending en afhandeling? We praten hier over een download shop. Ik verkoop al CDs en platen van mijn eigen website, en dat gaat goed. Als het mis gaat is dat de schuld van de post.
 
Nou ja bedoel meer in de orde groote dat een kudde Nigerianen met fake CC's aan de slag gaat.
 
Dat mag je dan even uitleggen, want ik ben ook al met een paar Amerikaanse artiesten en labels naar deze materie aan het kijken, en daar is dit nog helemaal niet ter sprake gekomen.

En kijk, wat ik een beetje typisch vindt: Een heleboel mensen roepen dat legale downloads de toekomst zijn, en dat CDs uit zijn, en hier zie ik twee mensen nogal wat aan haken en ogen beweren. Dat mag verder allemaal hoor, maar als dat het geval is, kunnen we beter ijveren voor het kapot maken van internet, zodat we weer gewoon platen en CDs kunnen verkopen. Vind ik ook goed hoor. Ik probeer gewoon nieuwe markten aan te boren weetjewel.

En een antwoord op mijn vragen heb ik nog steeds niet. Wie heeft er ervaringen met 1-2-3 music store, of wie heeft/weet er een alternatief voor dat script? Zo moeilijk is die vraag toch niet te beantwoorden?
 
Back
Top