Fiberglass basstraps?

Janus P

Nieuwkomer
Lid sinds
16 december 2004
Berichten
15
ik ben ethan winer's faq over kamer akoestiek aan het doorspitten http://www.ethanwiner.com/acoustics.html omdat ik ontzettend veel last heb van bas. teveel bas galmende bas en bepaalde bas frequencies die peaken. nou kwam ik in dat artikel tegen dat je het best simpele bass traps kan maken van fiberglass en wel het type 705-FRK, echter is er niks in het nederlands te vinden over dat type. Wel kom ik op verschillende sites tegen dat je het merk owens-cornering fiberglas van dat type maakt, die hebben wel een vestiging in apeldoorn maar geen website ofzo.

iemand enig idee waar je het kan halen? of iemand ervaring met goedkope alternatieven? ik zal zowiezo nog ff dit forum doorspitte naar basstraps.
 
Hi Janus,

Check deze site eens http://www.asbipro.nl/ en dan zoeken naar assortiment>Rockwool>platen.
Ik heb zelf de 223 plaat genomen en die is geloof ik 60 kg per kubieke meter. De 705 is 80 kg toch? Bel ze anders ff voor de precieze cijfers...
De 233 plaat is zelfs 110 kg per kuub... nog stijver dan de 705.

Ze hebben nog veel meer accoustische platen maar die zijn wel weer duurder dan rockwool
 
Van Keulen in Amsterdam is gespecialiseerd in isolatiemateriaal en geluidsisolatie.
 
even opletten . als de rock/steenwol zwaarder word als 45 kg m3 verliest het zn werking als membraam .. 45 kg m3 is optimaal plus min 20 % is acceptabel
 
Origineel geplaatst door mischa
even opletten . als de rock/steenwol zwaarder word als 45 kg m3 verliest het zn werking als membraam ..

Sorry Mischa, dit moet je toch ff uitlegen. Het lijkt mij juist dat waneer rockwool stijver word geperst (en dus een groter gewicht per m3 krijgt) het eventueel een membraan zou kunnen worden. Een plaat rockwool van 45 kg per m3 die op een bepaalde frequentie mee gaat staan trillen??!!
Ik dacht dat het er bij een zogenaamde "membrane absorber " om gaat dat de trillingen van het membraan (meestal triplex of dun multiplex) gedemt worden door een materiaal zoals b.v. rockwool. Dit is ook het princiepe van Ethan Winers basstrap.
Een membraan moet ook makkelijk gaan trillen op een bepaalde frequentie. Door deze trilling dan weer te dempen (met b.v. rockwool) word de trilling omgezet in warmte en zo word dus die bepaalde trillingsfrequentie van het membraan geabsorbeert.

Stel: rockwool is nu zelf het membraan??!! Absorbeert het nu z'n eigen trillingen of beter nog: wat gaan we gebruiken om het rockwool membraan te dempen?

Maak me wijs....
 
45 kg m3 is redelijk breedband. zodra het harder word gaat het meer en meer als notch filter werken ( narrow band ) . met een plaat tegen de wol kun je beter dempen in het laag . Hoe zwaarder de plaat hoe beter het dempt in het laag

gebruik je onder de 45 kg m2 gaat het meeste geluid er zo doorheen .


tis maar net wat je dempen wil . Mijn doel was een absorber die van 50 tot 2000 hz alles goed demp .( 0,61 demping op 50 hz inde hoeken )
 
Ik zat eraan te denken om van de poly rigid pipes te gaan halen, van die pijpen die je om verwarmingsbuizen ziet.
maar dan van die van 1m lang en diameter van 30 cm.

En dan zet ik op alle kanten om de meter zo'n paal neer.
 
Die palen gebruik ik dan voor het hogere gedeelte.

En in de hoeken en in het midden zijn die glaswol rollen wel een goed idee.

Maar moet je die niet op een manier verpakken i.v.m. stof en dergelijken!
 
Back
Top