Proeflokaal #32. Theater Kikker, Utrecht

Burp

[..]
Lid sinds
22 december 2003
Berichten
982
Locatie
Tussen Utrecht & Nijmegen
Proeflokaal # 32
klankschappen


Proeflokaal 32 alweer. En eentje met veel elektronica, maar ook de combinatie van beweging en geluid, en de première van een videoclip.
Voor de pauze treedt Marije Baalman voor het voetlicht. Baalman komt speciaal voor Proeflokaal over uit Berlijn, waar ze onder meer optreedt onder de naam Mobs. Als Mobs grossiert ze in Satie-achtige pianowerken, maar ook in grootstedelijke soundscapes. Deze klankschappen maakt ze met behulp van zelf gebouwde apparatuur voor elektronische muziek. Vanavond ligt de nadruk op haar elektronische muziek.

Dan is het tijd voor ‘A tribute to Ryan O'Neill’, een videoclip van Jochem van der Heide. De maker over zijn film: “Ryan O'Neill in het zonnetje met een collage uit de blikfilm 'The Driver' (1978)". Als begeleiding een track van dé breakcoreplaat van 2004: ‘end. The sounds of disaster.’”

We besluiten de eerste set met Draumstätte, een performance waarin Maud Nicolaas (beweging) en Jan den Besten (geluid) hun expertises koppelen. Vorige maand ging hun bijdrage niet door vanwege een blessure van Maud Nicolaas. Vanavond neemt zij revanche.
De tweede set is geheel gereserveerd voor korte multidisciplinaire voorstellingen van de meest spraakmakende studenten klankontwerp (muziek & technologie, HKU).


Zie www.draumstatte.nl
 
Back
Top