Yamaha neemt Steinberg over!

c-header-001.gif
sbg.gif



Het lijkt wel een grote concurentiestrijd (misschien is het dat ook). Heeft Roland al sinds een tijd een nauw verband met Cakewalk (Sonar). In de loop van het 1e kwartaal 2005 zal Yamaha volledig verantwoordelijk zijn voor Steinberg (Cubase, Nuendo enz.)

Het feit dat er al een tijd exclusieve ondersteuning voor diverse apparaten van Yamaha in Cubase en Nuendo zat gaf al aan dat er het een en ander aan de hand was. Hetgeen wat er nu gebeurt bevestigd dit maar al te goed.

Op zich wel opmerkelijk dat dit gebeurt aangezien Steinberg nog niet zo lang geleden overgenomen was door Pinnacle Systems, een van de leiders in video en broadcast techniek. Kennelijk blijkt deze strategie toch niet winstgevend genoeg te zijn geweest voor het bedrijf en ze denken nu beter af te zijn zonder Steinie.

Wat betekent dit voor de trouwe Steinberg gebruikers? In ieder geval een naadloze ondersteuning en integratie van vele Yamaha produkten. Verder weet ik het niet. Het lijkt er alleen maar beter op te worden aangezien Yamaha een goede naam heeft qua produkten en service. Verder is het gewoon een zeer groot en sterk bedrijf dat als bijna geen ander bekend is in de audio industrie.

Ik ben benieuwd wat ons verder nog te wachten staat in de toekomst, gaan er dingen drastisch veranderen? Een andere aanpak? Of toch niet? Meer nieuws volgt ongetwijfeld.....

Lees het persbericht op de site van Pinnacle:

http://www.pinnaclesys.com/aboutus/PR/News.asp?NewsID=3753&Langue_ID=7


En nog wat gedetailleerder op de site van Yamaha:

http://www.global.yamaha.com/news/2004/20041221.html
 
Laatst gewijzigd:
....zeker als je de markt bekijkt waarvoor Steinberg producten bestemd zijn : de copyfreak hobbyist.

De copyfreak hobbyist gebruikt het pakket ook. Maar het is wel degelijk een professioneel MIDI / audio pakket wat in menig professioneel studio in ieder geval de MIDI taken doet.
 
Stekke lult maar wat raak.

Yamaha heeft zat know-how om wat ze van plan zijn te doen. Daar hoeven ze echt niet Steiny voor bij te kopen.
Het lijkt me eerder een strategisch aankoop. Om zo hun studio manager environment in Cubase veilig te stellen. Plus dat ze een goede sequencer bij hun hardware kan stoppen ipv een of ander wazig prutpakketje. Kan me ook voorstellen dat de deal van Steiny en Pinnacle niet helemaal happy ging en Yamaha het voor een prikkie kon krijgen.
 
Gewoon overstappen op Sonar. :D
Ik denk dat we van Sonar nog veel(meer) in de toekomst kunnen verwachten.
Sonar is leading in de VS heb ik begrepen.
En wat heb je meer thuis staan Roland of Yamaha?
Shiti k bedenk me net dat ik meer Yamaha dan Roland thuis heb.
 
Origineel geplaatst door stekke
Op zich simpel, wat is de kost van een doorsnee SB pakket? Hoeveel mensen werken er bij SB? Wat is het geschat gebruik van SB paketten? Hoeveel % is illegaal gecopieerd? Wat is de kost om het merk op onafhankelijke manier nog bestaande te houden? Als je weet dat de oorspronkelijke eigenaars van SB hun broek verder hebben laten zakken dan hun knieƫn. Waarom proberen de mensen er iets strategisch achter te zoeken? Dit is puur het aankopen van een -op dat moment- interessante veelbelovende naam, maar achteraf gezien beter afschrijfbaar op 1 jaar. Het enige echte kapitaal dat je overneemt is de know-how v.d. techneuten, niet de producten. Dus waarom werd het overgekocht? KNOW-HOW, niet voor de producten! Of nog : welke middelen die winstgevend kunnen zijn haal je uit een overgekochte firma en hoe boek je dan de verliesgevende factor op 1 jaar af als uitzonderlijk verlies.

Happens all the time in de IT sector, vandaar mijn been there, seen it redevoering.

allemaal terechte vragen, en laten we eerlijk zijn, we weten de antwoorden toch niet. Het illegaal kopieer percentage van cubase in europa is wel bekend, er zijn meer dan 1 miljoen gekraakte versies van cubase in gebruik in heel europa (bron: steinberg).

Afschrijvingsstructuren verschilt per land en kan zeer zeker een reden zijn om een verliesgevend bedrijf over te kopen. In nederland gebruikt men een systeem wat compensabel verlies heet. Door het afboeken van verliezen op je winst kun je zo een gedeelte aan belastingen ontlopen, zeker bij grote winsten en verliezen kan dit zeer lucratief zijn voor een onderneming.

We kunnen speculeren wat we willen maar de daadwerkelijke redenen zullen toch niet openbaar gemaakt worden. Ikzelf ben er blij mee aangezien het product er onder de vlag van pinnacle niet stabieler op werd. Dus veel slechter kon het niet meer.
 
Origineel geplaatst door stekke
Yeah right! Zalig zij de ... Enig idee waarom bvb Oracle Peoplesoft koopt? Niet voor hun mooie applicatie hoor !
Ook niet voor hun know-how maar voor hun klanten. Plus dat je een concurrent uitschakelt.
En ik ben d'r helemaal niet rouwig om want dankzij Oracle krijg ik brood op de plank.

Maar dat heeft IMO helemaal nix met dit te maken. Steinberg is geen concurrent van Yamaha dus die vlag gaat niet op.
Kan me wel heel goed indenken dat Yamaha met Steinberg een soort lock-in mechanisme wil op gaan zetten zodat je met Cubase wel Yamaha gear moet kopen. Ondanks ik daar weinig last van krijg zou ik me daar wel degelijk zorgen om gaan maken. Ik wil gewoon onafhankelijk van de software m'n hardware kunnen blijven kiezen. En ik vind het nog steeds ronduit belachelijk dat je voor strakke midi in cubase perse een midex moet kopen anders kun je het wel vergeten.

En dat Steinberg onder de Pinnacle vlag er niet beter op werd vind ik ook onzin. Het heeft nog geeneens een jaar geduurd en dan zou de stabiliteit met sprongen achteruitgegaan zijn?
De support misschien wel maar de software is volgens mij bij SX3 minder buggevoelig dan SX2 ooit was in het begin. Ook al is SX3 niet meer dan een SX 2.3 of liever gezegd 1.3.
Steinberg melkt ook langzaam hun klanten uit door elke versie maar een paar vernieuwingen te introduceren. Maar zo werkt de software wereld nou eenmaal.
 
Origineel geplaatst door fuse

De support misschien wel maar de software is volgens mij bij SX3 minder buggevoelig dan SX2 ooit was in het begin. Ook al is SX3 niet meer dan een SX 2.3 of liever gezegd 1.3.

ik vind sx3 absoluut veel meer als een sx2.3 , het feit dat je hardware nu als vsti achtig iets kan integreren is een megastap. Verder is audio kwa mogelijkheden flink uitgebreid.

En sx3.0 was DRAMATISCH slecht kwa stabiliteit en verdwenen functionaliteit (o.a. Generic Remote?). 4 pagina's aan bulletlijstje met bugfixes zegt genoeg, en nog steeds is niet alles gefixed. SX2.2 was stukken beter.

Ik zal je maar niet vermoeien met de tallloze crashes en problemen die ik ontdekt heb tijdens het werken met sx3.0.
(en ja, ik weet wel iets af van cubase sx dus het is geen onkunde).

Het goede nieuws is dat sx3.1 wel een heeeel stuk beter draait, helaas is dat wel over de rug van de betalende klanten gegaan die als ongewilde betatesters gefungeerd hebben.
 
Origineel geplaatst door fuse


Maar dat heeft IMO helemaal nix met dit te maken. Steinberg is geen concurrent van Yamaha dus die vlag gaat niet op.
Kan me wel heel goed indenken dat Yamaha met Steinberg een soort lock-in mechanisme wil op gaan zetten zodat je met Cubase wel Yamaha gear moet kopen. Ondanks ik daar weinig last van krijg zou ik me daar wel degelijk zorgen om gaan maken. Ik wil gewoon onafhankelijk van de software m'n hardware kunnen blijven kiezen. En ik vind het nog steeds ronduit belachelijk dat je voor strakke midi in cubase perse een midex moet kopen anders kun je het wel vergeten.


Ik denk niet dat dat yamaha z'n bedoelingen zijn. Moest Yamaha Steinberg's software hardware afhankelijk wilen maken gaan er toch een boel klanten overstappen op iets als bv. Samplitude. Uiteindelijk valt daar weinig uit te winnen dan. Wat Yamaha waarschijnlijk wel gaat doen is alles wat beter maken, bv. die studio connections ook voor andere merken toegankelijk maken, gewoon hardware nog meer compatibel met software maken etc. . Als yamha dan misschien ook nog eens hun betere plugins integreren in bv. Cubase en een redelijk goedkope degelijke controller maken lijkt dit mij voor beide merken een win-win situatie.
 
Hmmm... dat SX3 zo slecht was is erg jammer. Ik werk nog steeds met 2.2 en niet voor niets want ik had geen zin in deze upgrade beta test shitzooi. En is die .1 fix nog steeds niet voldoende? Dan wacht ik gewoon nog een ronde totdat ze het wel goed hebben.

Maar over die hardware integratie. Ik vind het naief om te denken dat Yamaha er niet wil voor zorgen dat hun hardware het beter doet dan andere merken. Sterker nog, het zou wel erg dom zijn om al dat werk te verrichten zodat je je concurrenten het makkelijker maakt. Dat mogen ze lekker zelf uitzoeken.
 
slecht nieuws

slecht nieuws

Laten we hopen dat de fabrikanten van ECHTE instrumenten nu niet gaan overschakelen op die
prul van software synthesizers.
Cubase en vooral LOGIC is veel te duur 1 cd kost bij hen meer dan hardware dan is het toch normaal dat de zaken slecht gaan.Als de software nu nog fatsoenlijk zou werken maar een hoop foutmeldingen etc dat is niet normaal.
Koop gewoon protools en je krijgt er bugvrije software bij ipv van die Duitse prul.
De combinatie logic en apple is een schoon voorbeeld van prutserij eerste klas.Voor dat prijskaartje koop je overal hardware die probleemloos werkt.
Een maand geleden heb ik nog een cursus gehad van protools en na DRIE dagen hadden de "specialisten" pas door dat alles op een standaard HP draaide . De mensen van protools hadden gewoon gewoon de instelling "menubalk automatisch
verbergen" op win xp ingesteld. Je moest de kiekens zien kijken.Alles gebeurde ook nog eens op een groot scherm.
 
-1, Flamebait.

@BVDS
Ga je ook nog wat serieus posten ipv opruiende posts?
 
Re: slecht nieuws

Re: slecht nieuws

Origineel geplaatst door BVDS
Laten we hopen dat de fabrikanten van ECHTE instrumenten nu niet gaan overschakelen op die
prul van software synthesizers.
Cubase en vooral LOGIC is veel te duur 1 cd kost bij hen meer dan hardware dan is het toch normaal dat de zaken slecht gaan.Als de software nu nog fatsoenlijk zou werken maar een hoop foutmeldingen etc dat is niet normaal.
Koop gewoon protools en je krijgt er bugvrije software bij ipv van die Duitse prul.
De combinatie logic en apple is een schoon voorbeeld van prutserij eerste klas.Voor dat prijskaartje koop je overal hardware die probleemloos werkt.
Een maand geleden heb ik nog een cursus gehad van protools en na DRIE dagen hadden de "specialisten" pas door dat alles op een standaard HP draaide . De mensen van protools hadden gewoon gewoon de instelling "menubalk automatisch
verbergen" op win xp ingesteld. Je moest de kiekens zien kijken.Alles gebeurde ook nog eens op een groot scherm.


hehehe,
grappig.

in welke mickey mouse wereld leef jij?
 
Origineel geplaatst door BVDS
De waarheid kwetst.

Ja, het zal wel weer zeer doen dat het weer een Belg is die dit soort dingen roept. :D

Overigens vind ik het prima dat Yamaha Steinberg een beetje gaat aanduwen. Zou er dan eindelijk een fatsoenlijke controller komen die ook fatsoenlijk werkt? En voor een fatsoenlijke prijs?
 
Origineel geplaatst door Errol
Tzal wel aan mij liggen maar ik heb ook logic7 maar elke keer weer kies ik of voor cubase sx3 of nuendo.
Logic heeft nog steeds geen latency compensatie. NOG STEEDS NIET. Echt absurd.
Daar valt dus niet mee te werken.

Maar er wordt aan gewerkt :

In an unusual move for Apple, company official have made a public statement about an upcoming release of Logic.
A significant feature in the planned update for the Pro version of Logic is bus latency compensation to accommodate plug-ins that inherently introduce some latency.

"Bus Latency Compensation can affect Logic in two ways. The first deals specifically with latency issues encountered when using an external DSP like PowerCore," Dr. Gerhard Lengeling, Apple senior director and lead architect for the company's audio applications, reportedly told MacCentral. "The other happens when using plug-ins that 'look into the future.'"

Normally, when a plug-in is added to Logic natively it does not add latency, but Lengeling said in rare cases this can happen. "Specifically, latency can occur using plug-ins like a Linear Phase EQ and Limiters."

Apple reportedly declined to say when a new version of Logic Pro with Bus Latency Compensation would be released. However, the company did say that Bus Latency Compensation was being developed in direct response to requests from its Pro Users.

http://namm.harmony-central.com/WNA...gic-Update.html
http://www.appleinsider.com/article.php?id=849
 
Hay

ik weet het niet hoor,

ik had goede ervaring met BMI , vooral in het begin van mijn steinbergavontuur

met al dat iligale downlaoden is de prijs ook omhoogegaan

if you like it by it


greetz Turtel /\/8D\/\
 
Back
Top