Here comes the Money Grab!

20hz

..to the beat of the drum
Lid sinds
20 juli 2002
Berichten
873
Locatie
prov. Utrecht
Waar voorheen platforms de intentie leken te hebben om artiesten zichtbaarheid te geven, wordt het meer en meer (pijnlijk) duidelijk dat artiesten welkom waren tijdens de opbouw van de platforms, maar nu deze eenmaal voldoende bekend,groot zijn en beter verankerd zien we steeds vaker dat de intenties veranderen.

Youtube heeft de copyright regels aangescherpt en Spotify heeft recent heeft laten zien hoe ze over kleinere artiesten denken, alhoewel dit al wel bekend was met het gegeven dat de platenlabels in de opstart al het grootste aandeel hebben afgedwongen. Nu zien we steeds meer platformen dit pad inslaan. Recent Distrokid nog die allerlei accounts beschuldigde van botplays (wat veelal NIET waar was). Nu is het aan Twitch, die zien dat DJ's hun platform gebruiken en vinden dat ze best wat extra stuivers daarmee kunnen ophalen.

Ik ben absoluut voorstander dat een artiest betaald krijgt voor zijn werk, vooral zelfs!, eerder nog dan een label. Ik voorzie een trend van labels die dichter bij de artiest staan (zo hoort het ook, zonder artiest geen label), maar ook artiesten die meer en meer DTC (Direct to Consumer) overwegen. Iets wat Radiohead een aantal jaar geleden al is gaan doen.

Kortom, veel beweging in het online muzieklandschap. Daarom deze thread om daarin het e.e.a. bij te houden, maar ook bespreekbaar te maken. Ideeën en suggesties te delen over oplossingen, alternatieven etc.

Bij deze Leonard Rroy (De legende van de housesample Jack had a groove) over Twitch:

 
Back
Top