Myura - Slow Fuzz

Mooie compositie! De vocal en algemene vibe doen me denken aan FSOL (vooral "Lifeforms" en "Egypt"). En dat is fijn. :)

De bassdrum zou wat minder hard mogen zijn, naar mijn smaak, in vergelijking tot de rest van de geluiden. Niet qua volume, maar qua sound. Wat ronder, ipv zo hoekig.

EDIT: lol, sorry, ik had mijn feedback geschreven en ben daarna de thread gaan lezen.... Volgens mij moet je gewoon lekker je track afmaken en komt er een EP met wat remixes, als ik het zo lees :okdan:
 
Erg mooi, doet inderdaad een beetje aan FSOL denken.
Geen snare of clap vind ik ook wel eens verfrissend. Over de kick is al genoeg gezegd.
 
Ik vind hem tof, ja de kick is lomp maar vind dat juist een vet element in het geheel. Als ik hem goed hard zet wordt ik er helemaal ingezogen hier. Absoluut van genoten en deze kan rekenen op mijn stem.
 
Het meeste is al gezegd en kan me daar alleen maar bij aansluiten. Ik zou ook de noise percussie en de hihats iets meer naar achteren duwen want ook die overheersen voor mij teveel. Jammer want voor de rest klinkt het helemaal niet slecht :okdan:.

:doei:
 
Het meeste is al gezegd en kan me daar alleen maar bij aansluiten. Ik zou ook de noise percussie en de hihats iets meer naar achteren duwen want ook die overheersen voor mij teveel. Jammer want voor de rest klinkt het helemaal niet slecht :okdan:.

:doei:
Hoi Danny,

Je noemt exact het punt waar ikzelf ook over viel nadat ik het nummer de volgende dag luisterde (naast wat andere zaken) en wat voor mij de reden was om het nummer opnieuw op te pakken. Bedankt! 8)

@Xclusive1983
Dank! Ondanks dat ik de kick ga aanpassen probeer ik dat element erin te houden. :)
 
Die stem + reverb zijn uiterst goed gelukt. Omdat de Kick toch afwijkt, zou ik 'm zwaarder maken. Met idd wat groffe percussie erbij, terwijl de bovenlaag clean blijft. Dit kan bijna op CD3 van "Dr. Macabre' Paranoid Archives"
Ben benieuwd naar de nieuwe versie!
 
Fijne track hoor.
Yeah, zitten gave sounds in!
Denk door een bijstelling van de Kick sound/level dat de rest van de instrumenten meer lucht krijgen in de mix
 
Tof gemaakt, maar de kick leidt me nu teveel af om mee gezogen te worden in de sfeer eerlijk gezegd. Zitten wel veel mooie geluiden en elementen in.
 
Gaaf nummer.:okdan:

Ik vind het altijd heel moeilijk om live of bijna live recordings
te oordelen, die met bijna alleen hardware is gemaakt.
Bij gebrek aan kennis van je gear natuurlijk. (aan mijns kant)
Ik werk altijd vanuit een DAW.
En er een significant verschil tussen hardware en software (wat hardware kan, kan software ook, en andersom.)
Zoek de verschillen...

Maar een puik nummer hoor.:okdan:
 
Ik denk dat ik begrijp welke kant je op wilde met deze track. Wat mij betreft is dat deels gelukt. Over de kick is al wat geschreven. Die stond me eigenlijk vanaf het begin al wat tegen, en over de hele track is het gewoon iets too much. De vocal is prachtig. Waar komt die vandaan?
 
Bedankt iedereen. Ja, er is genoeg gezegd over de kick ;)

@Dr van Lansberg
De samples komen van een gratis vocal pack van MusicRadar. Ik moest echter nog wat werk doen om ze zo te laten klinken. De samples eindigden abrupt, waardoor ze in eerste instantie onbruikbaar waren, maar na wat spelen met de samples en de amp-envelopes op de Digitakt (o.a. goede looppunten vinden voor de laatste delen van de samples), had ik al betere resultaten. Ik heb dat toen opnieuw gesampled in de Akai Force en nog een paar zaken aangepast. Vervolgens een aantal goede effecten op gezet, en voila, dit is het resultaat.
 
kick is lekker! (werkt gewoon goed met alle sounds en de mix)

nu, gewoon luisteren, ja zeker mooi.

eigenlik een heel ritmisch nummer, jazeker er zijn pads, de vocals hadden voor mij niet per se gehoeven, voegen niets toe, voor mijn gevoel.

maar verder; zoals; al gezegd; mooi. de kracht van de track ligt voor al in de ritmiek. en het grein geluid, wat eveneens een eigen ritmiek toevoegt. ritmiek, ritmiek, ritmiek....
 
Helemaal geen moeite met de kick. Rest van nummer klinkt ook lekker. Heb alleen moeite met de vocal. In een trance nummer zou die vocal klinken niet in deze. Ik zou de vocal in een formant sampler gooien.
 
Mooie sounds, vocals en sfeer. Heb helemaal geen moeite met de kick, kan het goed waarderen. Ik luister het terwijl ik beelden zie van de Tonga onderwater vulkaan uitbarsting. Past perfect. Als je nog een idee nodig hebt voor een videoclip ;)
 
Back
Top