• Het stemmen voor de Synthforum Contest 2021 is begonnen.
    En dat mag je hier doen.

  • Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

SKRD - STUTT - Melodic house, feedback meer dan welkom!

Skurdd

Stamgast
Lid sinds
3 juli 2020
Berichten
142
Locatie
Utrecht
Ik heb het voornemen meer af te maken, hoewel het vaak resulteert in jams (lekker beetje pielen met performance dingetjes op mn Elektron). Toch vanavond de tijd gehad iets af te maken. Kreeg op mn vorige post's mega waardevolle feedback, wat ik gigantisch waardeer als lerende hobby producer :D
Ben benieuwd wat jullie er van vinden. Ben nog verre van tevreden, maar het afmaken en online zetten is wel een fijn gevoel.

Alle geluiden zelf gemaakt. Drums dus via mn AR2 en alle melodic sounds met mn prophet rev 2. Heel nice om tutorial sounds of sample pack drums na te synthesizen. Leer ik erg veel van. Zelfs nog wat rising pads ingespeeld op gevoel! Moet niet gekker worden.
 

Skurdd

Stamgast
Lid sinds
3 juli 2020
Berichten
142
Locatie
Utrecht
zeer mooi, rustig en chill, maar de tamme video maakt veel kapot. Dus je weet wat te doen in't vervolg. Succes! :)
Eens..was aan het zoeken naar een visualiser plugin. Heb er een paar gedownload maar het lukte me niet iets tofs te maken wat reageert op de muziek
 

Jason31

Madman J
Lid sinds
11 Maart 2008
Berichten
1.079
Locatie
Almere
Track heeft zeker wel een goeie vibe. Er is wel nog veel werk aan de mixing te doen denk ik? de kick drum lijkt bij elke hit anders te klinken, is dat bewust? De sound die op 0:30 binnen komt en de hele track erin blijft heeft denk ik een te korte attack, waardoor ie naar mijn gevoel niet heel lekker overvloeit naar de andere toon. De claps zijn soms dubbel waardoor het volume te hard is soms. Maar het zijn kleinigheidjes. Sounds zijn zeker wel mooi gemaakt en de sfeer is vooral lekker. Misschien kan je er nog wat fx sounds aan toevoegen om hem nog meer aan te kleden?
 

Skurdd

Stamgast
Lid sinds
3 juli 2020
Berichten
142
Locatie
Utrecht
Eens, die dubbele clap heb ik met automation zachter gezet, maar soms is ie inderdaad veel te hard. De 0:30 sound is gok ik de bass. Die eerste noot zie ik ook inderdaad. Loopt niet lekker. Goeie feedback, ga er nog eens kritisch naar luisteren. Moet bekennen dat arrangement en mixen echt wel ff duurt en ik was er om half 2 klaar mee :D zonde eigenlijk.
 

The Big Ear

Ouwe rot
Lid sinds
15 juni 2011
Berichten
619
K'vind 'em eigenlijk een tikkeltje te saai. Die 2 noten die elkaar afwisselen, heel de tijd, ben ik echt wel beu na 2 minuten.
Voor de rest, de andere geluiden, die zo wat op de achtergrond gedrukt worden door die 2 afwisselende noten, vind ik dan weer wel goed, lijkt me dat daar wel vanalles aan de gang is dat volgens mij wat meer aandacht mag krijgen.
Ook de drums mogen wat meer afwisseling krijgen.
Maar qua sfeer zit je op de juiste weg.
 

Skurdd

Stamgast
Lid sinds
3 juli 2020
Berichten
142
Locatie
Utrecht
Thanks man; ik heb hetzelfde. 5 min is echt veel te lang. Heb een arrangement video gekeken want dat vind ik lastig, maar de arpmelody / bass Melody is wel echt een beetje boring. Had veel van de sounds een week eerder opgenomen als audio van m'n prophet waardoor ik die niet later meer terug kon vinden.... Anders had ik variaties kunnen maken!
 

Montfrooij

Ouwe rot
Lid sinds
4 februari 2020
Berichten
1.993
Locatie
Gelderland
Lekkere A sectie.
Mag m.i. verder uitgewerkt worden.
Altijd lastig om hardware jams op te nemen en dan later weer verder te kunnen als je 'meer' nodig hebt.
Dat vereist toch een behoorlijk gestructureerde werkwijze die ik nog wel eens los laat in de 'hitte van het moment'
 
Top