• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

VST samplers met een hoge resolutie icm midi-controllers (Faderfox EC4 bv)

BlackEyed

Zwarte Keystep Pro Black te koop
Lid sinds
19 Maart 2005
Berichten
1.427
Ik heb een Faderfox EC4, een midicontroller met 16 rotary encoders. Ik kan een encoder toewijzen aan een midi-kanaal en -cc. Daarnaast kan ik aangeven of deze relatief of absoluut moet zijn.

Wat ik wil is in een sampler een sample-start en -end point aangeven met de EC4 en een loop-startpoint aangeven. Bv hetzelfde weergegeven zoals Maschine of Push dat doen. In kunnen zoomen en op milliseconden aangeven waar die points zich moeten bevinden.

Ik heb het geprobeerd met verschillende vst's (TAL, Kontakt, de sampler van REAPER), maar geen van alle hebben ze die resolutie, dus kom ik nooit precies op het punt uit waar ik het wil hebben.

Iemand een advies?
 

Furious5

ENOUGH ALREADY!
Lid sinds
19 december 2002
Berichten
3.938
Locatie
Primark City
kan je dat niet in je DAW doen? In Ableton kan je een parameter koppelen aan een macro knop. En van die macro knop kan je de range aangeven.. Dus ipv van 0-127 geef je dan 0-37 aan... En dan werk je dus nauwkeuriger met je midicontroller-encoder in kleinere stapjes..
 

BlackEyed

Zwarte Keystep Pro Black te koop
Lid sinds
19 Maart 2005
Berichten
1.427
Ik werk in REAPER, waar echt ALLES valt aan te passen. Ik had niet eraan gedacht om het te doen op de manier zoals jij nu aangeeft. Ik ga het uitzoeken, thx!
 

BlackEyed

Zwarte Keystep Pro Black te koop
Lid sinds
19 Maart 2005
Berichten
1.427
Mocht iemand ooit met hetzelfde zitten: Doordat in een andere thread iemand me tipte over MPC beats (Windows/macOS) ben ik daar even mee gaan spelen.

In MPC beats heb je 4 encoders voor sample start en en end points. 1 met 1.000x resolutie, 1 met 100x, 1 met 10x en 1 met 1x. Al die encoders zijn MIDI-mapable. Het is echt de 1e sampler die ik heb gevonden waarmee je je start en end points dmv een hardware-encoder, behalve uiteraard Maschine, Push, etc., op de milliseconde kan editen.
 

MacGyverGear

🎹🎷🎸 🎤👍
Lid sinds
22 Maart 2008
Berichten
8.029
Locatie
Omg. Hoorn-Enkhuizen
Mocht iemand ooit met hetzelfde zitten: Doordat in een andere thread iemand me tipte over MPC beats (Windows/macOS) ben ik daar even mee gaan spelen.

In MPC beats heb je 4 encoders voor sample start en en end points. 1 met 1.000x resolutie, 1 met 100x, 1 met 10x en 1 met 1x. Al die encoders zijn MIDI-mapable. Het is echt de 1e sampler die ik heb gevonden waarmee je je start en end points dmv een hardware-encoder, behalve uiteraard Maschine, Push, etc., op de milliseconde kan editen.
Heb het net even geprobeerd met een MPK mini en werkt ook.
Was afgelopen weekend ook nog zelf ff bezig geweest met de Beats software en heb toch meer waardering voor de synths die erin zitten... :)
 

BlackEyed

Zwarte Keystep Pro Black te koop
Lid sinds
19 Maart 2005
Berichten
1.427
Heb het net even geprobeerd met een MPK mini en werkt ook.
Was afgelopen weekend ook nog zelf ff bezig geweest met de Beats software en heb toch meer waardering voor de synths die erin zitten... :)

Ik vind bv Tubesynth / Whoo. Chords echt een heel mooie patch.
 

MacGyverGear

🎹🎷🎸 🎤👍
Lid sinds
22 Maart 2008
Berichten
8.029
Locatie
Omg. Hoorn-Enkhuizen
ff gezocht.. :D Klinkt niet verkeerd ja.. :) Maar ik vind de polyfone settings een beetje statisch klinken zonder de fx. Beetje als een sampler zegmaar, omdat de oscilatoren dan resetten. In de Legato mode driften de osc's van elkaar met een beetje detune.. dat effect heb je niet in de polyfonische mode.. maar ik was eigenlijk nog op zoek naar wat monofono bleepjes en daar kan ik de Akai zeker voor gebruiken. :)
De fx in die synths zijn wel erg lekker ja.. die delay met dat filter is echt te gek feedback open en dan nog wat reverb erop.. super spacy :)
 
Top