• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

Ik heb een eurorack set samengesteld, maar is het voldoende...

Dialogue

Stamgast
Lid sinds
27 november 2006
Berichten
131
Locatie
Haarlem
Dan zou ik zo uitkomen:
Rack 2.png
 

stevaux

inverter
Lid sinds
7 juli 2004
Berichten
1.238
Locatie
Almere
Nice ! Nog ruimte over ook.
 

Jasmine

Nieuwkomer
Lid sinds
19 april 2021
Berichten
16
Locatie
Vlaardingen
Persoonlijk zou ik de Dual FX juist laten, kun je beter een software of multi-FX pedaaltje achter je uitgang hangen. Veel effecten kun je ook zelf patchen in je eurorack met logic / modulatie / filters & what not, modules, die dan weer eindeloos inzetbaar zijn, dan vaste modules die maar een paar modulatiemogelijkheden hebben. Hetzelfde verhaal geld voor mij ook met drummodules, een aparte kick module klinkt handig, maar met een filter en een envelope patch je er zo een en heb je veel meer mogelijkheden.

Zou vooral klein beginnen, zou zo iets zeker niet in een keer aanschaffen en de kans is groot dat als je met een paar van de modules begint, je er binnen een paar weken alweer anders over denkt.
 

SmartBits

hodie mihi cras tibi
Staff member
Lid sinds
3 oktober 2010
Berichten
2.884
Locatie
Nijmegen
Persoonlijk zou ik de Dual FX juist laten
Wederom haalt @Jasmine me de woorden uit de mond. :okdan:
Als je al iets van FX zou willen dan zou ik eerder voor een Disting MK4 gaan (of als het budget het toelaat de EX variant). Dan heb je naast wat effecten nog een enorm arsenaal aan andere opties.

als je met een paar van de modules begint, je er binnen een paar weken alweer anders over denkt.
Als ik inderdaad zie hoe snel je nu al van je originele plan afwijkt, denk ik dat het advies om langzaam te beginnen, bijvoorbeeld met het laatste rack wat je postte minus de FX, het beste is.
 

SmartBits

hodie mihi cras tibi
Staff member
Lid sinds
3 oktober 2010
Berichten
2.884
Locatie
Nijmegen
En nog even wat ongevraagde info; als ik zou starten dan zou ik zo beginnen (maar ik ben dan ook een Make Noise fanboy):

1622038195035.png
 

Dialogue

Stamgast
Lid sinds
27 november 2006
Berichten
131
Locatie
Haarlem
Wederom haalt @Jasmine me de woorden uit de mond. :okdan:
Als je al iets van FX zou willen dan zou ik eerder voor een Disting MK4 gaan (of als het budget het toelaat de EX variant). Dan heb je naast wat effecten nog een enorm arsenaal aan andere opties.


Als ik inderdaad zie hoe snel je nu al van je originele plan afwijkt, denk ik dat het advies om langzaam te beginnen, bijvoorbeeld met het laatste rack wat je postte minus de FX, het beste is.
Ja, ik snap dat het zo lijkt 😊, echter is het niet zo dat ik meteen van plan verander maar moet ik na uren, dagen, weken van filmpjes kijken en info vergaren ook een keer de knoop doorhakken, anders zit ik over een maand nog steeds 😀. Het is niet dat ik vandaag op het idee kwam. Ik denk dat jullie gelijk hebben met de fx, misschien moet ik die skippen en start ik met het rack wat ik als 2e had, minus de fx. Ik waardeer overigens echt jullie input, daar ben ik zeker weer mee verder gekomen.
 

SmartBits

hodie mihi cras tibi
Staff member
Lid sinds
3 oktober 2010
Berichten
2.884
Locatie
Nijmegen
een keer de knoop doorhakken, anders zit ik over een maand nog steeds 😀.
Dat is ook zo en ik vrees dat modules aanschaffen die uiteindelijk toch niet bij je passen een onderdeel van het leren is. Wat FX betreft zou je overigens (met Veils als output module) ook voor een normaal multi-effect pedaal of rack kunnen gaan ipv Eurorack. Die zijn vaak ook goedkoop te vinden en geven ook wat extra.
 

Dialogue

Stamgast
Lid sinds
27 november 2006
Berichten
131
Locatie
Haarlem
Dat is ook zo en ik vrees dat modules aanschaffen die uiteindelijk toch niet bij je passen een onderdeel van het leren is. Wat FX betreft zou je overigens (met Veils als output module) ook voor een normaal multi-effect pedaal of rack kunnen gaan ipv Eurorack. Die zijn vaak ook goedkoop te vinden en geven ook
 

Dialogue

Stamgast
Lid sinds
27 november 2006
Berichten
131
Locatie
Haarlem
Nog 1 wellicht suffe vraag maar ik kan dat maar niet achterhalen. Als ik de nifty case koop, zit daar automatisch midi en output op. Als je bv rackbrute koopt heb je dat niet, is dan de doepfer 171 die jij aangaf voor de output naar je mixer ?
 

astcfx

Stamgast
Lid sinds
26 augustus 2019
Berichten
184
Locatie
gent
Nog 1 wellicht suffe vraag maar ik kan dat maar niet achterhalen. Als ik de nifty case koop, zit daar automatisch midi en output op. Als je bv rackbrute koopt heb je dat niet, is dan de doepfer 171 die jij aangaf voor de output naar je mixer ?
Op de niftycase zit midi in die gaat naar 2 kanalen gate en cv, dus 2x gate 2x cv en clock. Dan heb je nog eens 2x audio in die achteraan de niftycase 1x mono out wordt. Interessant en leuk voor het geld maar niet echt bijzonder als je een keystep hebt vond ik.
 

JugJug

geregistreert lit
Lid sinds
3 december 2005
Berichten
914
Locatie
Belgrado
Misschen heb ik er overgekeken, maar mis een (dubbel) setje multiples: ik vind het altijd tof om verschillende doelen met dezelfde bron te moduleren, geeft cohesie aan de patch.
 

Jasmine

Nieuwkomer
Lid sinds
19 april 2021
Berichten
16
Locatie
Vlaardingen
Doepfer 171 is meer een soort portamento voor CV van ander emodules, heeft niks met uitgangen te maken voor je mixer. Zoals ik eerder zei, naar je mixer heb je geen speciale module nodig, een 3.5mm maar 1/4 / 6.35mm (niet stereo / TRS / balanced) is voldoende voor vrijwel alle mixers / interfaces die ik ken. Anders ook een leuk DIY projectje als je daar echt een module voor wilt! De knoop doorhakken kan al met Plaits aanschaffen, daar hoef je geen heel rek voor te hebben bedacht. De kans bestaat altijd dat je van sommige modules later afscheid neemt, maar met te veel beginnen maakt het ook lastiger om het te leren, onderschat dat niet.
Midi kun je (meen ik) met de KeyStep omzetten naar CV / Gate.

In de 9u 84hp dan weer wel?
Alleen jij kan dat bepalen, als je 9u 84hp vol hebt hangen hoop ik toch wel voor je dat je weet wat je wilt. ;)
 

astcfx

Stamgast
Lid sinds
26 augustus 2019
Berichten
184
Locatie
gent
Doepfer 171 is meer een soort portamento voor CV van ander emodules, heeft niks met uitgangen te maken voor je mixer. Zoals ik eerder zei, naar je mixer heb je geen speciale module nodig, een 3.5mm maar 1/4 / 6.35mm (niet stereo / TRS / balanced) is voldoende voor vrijwel alle mixers / interfaces die ik ken. Anders ook een leuk DIY projectje als je daar echt een module voor wilt! De knoop doorhakken kan al met Plaits aanschaffen, daar hoef je geen heel rek voor te hebben bedacht. De kans bestaat altijd dat je van sommige modules later afscheid neemt, maar met te veel beginnen maakt het ook lastiger om het te leren, onderschat dat niet.


Alleen jij kan dat bepalen, als je 9u 84hp vol hebt hangen hoop ik toch wel voor je dat je weet wat je wilt. ;)
Het hangt lekker vol in modulargrid :) en er zit 80hp aan Neutron in.
 

Dialogue

Stamgast
Lid sinds
27 november 2006
Berichten
131
Locatie
Haarlem
Het hangt lekker vol in modulargrid :) en er zit 80hp aan Neutron in.
Het gaat om het starten, tijdens het pielen kom je er dan vanzelf achter dat er 80hp aan Neutron in zit, het punt is dat je ergens moet beginnen en moet gaan proberen. Is het niet wat je zoekt, verkoop je weer wat modules en koop je wat anders, toch? Dat is hoe ik er in zit. Maar goed, ik sta absoluut open voor je ideeen over een goed alternatief 😊
 

astcfx

Stamgast
Lid sinds
26 augustus 2019
Berichten
184
Locatie
gent
Dat is bij ook exact zo Dialogue. Maar dan merk ik al gauw dat alles samen veel geld kost.

beetje zoals naar de winkel. Chips, flesje wijn. Ja, die groenten, oh dat nog. En dan: hoe kom ik nu in godsnaam aan 80 euro terwijl ik iets can een 40 had verwacht :)

maar 2dehands kopen, proberen en ruilen is sowieso al tof.
 

Dialogue

Stamgast
Lid sinds
27 november 2006
Berichten
131
Locatie
Haarlem
Doepfer 171 is meer een soort portamento voor CV van ander emodules, heeft niks met uitgangen te maken voor je mixer. Zoals ik eerder zei, naar je mixer heb je geen speciale module nodig, een 3.5mm maar 1/4 / 6.35mm (niet stereo / TRS / balanced) is voldoende voor vrijwel alle mixers / interfaces die ik ken. Anders ook een leuk DIY projectje als je daar echt een module voor wilt! De knoop doorhakken kan al met Plaits aanschaffen, daar hoef je geen heel rek voor te hebben bedacht. De kans bestaat altijd dat je van sommige modules later afscheid neemt, maar met te veel beginnen maakt het ook lastiger om het te leren, onderschat dat niet.
Midi kun je (meen ik) met de KeyStep omzetten naar CV / Gate.


Alleen jij kan dat bepalen, als je 9u 84hp vol hebt hangen hoop ik toch wel voor je dat je weet wat je wilt. ;)
Nee dat geloof ik direct. Ik denk dat ik er nu wel uit ben, en vanuit daar zie ik wellicht verder en zal ik het en der weer wat verkopen en kopen. Of misschien word ik knettergek en verkoop ik de hele boel weer en ga terug naar mn hardware synths, maar dan heb ik het in ieder geval geprobeerd. Anders blijft dat maar in mn hoofd sluimeren 😊
 
Top