• Het stemmen voor de Synthforum Contest 2020 is begonnen.

 • Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
  Lukt het inloggen niet meer en krijg je ook geen email als je je wachtwoord probeert te resetten?
  Neem dan even contact met ons op.

 • Als lid van Synthforum kunnen we uren praten over synths en aanverwante zaken. Waar het uiteindelijk natuurlijk om gaat is het maken van muziek. Heb je iets gebrouwen, geproduceerd, gecomponeerd of ingespeeld wat je graag wilt delen met de rest van de community, dan is dit de juiste plek om dat te doen. Ben je trots op het resultaat of wil je suggesties voor verbetering, post dan hier je track. Wil je alleen luisteren en opbouwende kritiek geven? Dat kan ook.

  Er zijn twee manieren om je track te plaatsen:

  1. Via de uploadmogelijkheid die Synthforum biedt. Het mp3 bestand mag dan niet groter zijn dan 20 MB. Maak een nieuwe thread aan en klik links onder het bericht op "bestanden toevoegen". Kies na het uoloaden voor "Insert". Alleen dan wordt de audio player in je post zichtbaar.

  2. Via een externe site. Er bestaan verschillende sites die ruimte bieden om je muziek te hosten. Je kunt in je bericht een link naar je track plaatsen. Omdat Synthforum de soundcloud link automatisch omzet in een player, gaat hier de voorkeur naar uit. Je hoeft dus verder niets te doen, alleen de link naar je track in je post plakken.

  Let op: Wanneer je track op SoundCloud op "private" staat, verschijnt er geen player, maar blijft alleen de link over.

  Een veelgebruikt alternatief is YouTube. Heb je je muziek op je YouTube kanaal gezet, dat kun je je clip embedden door simpelweg een link te posten. Daarna wordt de YouTube player automatisch embed in je post. Dit geldt ook voor video's van bijvoorbeeld Facebook en Vimeo.

  Heel veel succes en plezier gewenst!

House meets D&B

Missing Links

Well-known member
Lid sinds
6 juli 2004
Berichten
395
Locatie
Amsterdam
Forumvrienden! Zoals weinige van jullie wellicht weten was mijn eerste aanraking met elektronische muziek niet house maar de drum&bass van LTJ Bukem mid jaren 90. Logical Progression vol. 1 staat nog steeds hoog in mijn all-time faves lijstje. Daarna diep de Jungle ingedoken (pun intended), vooral de meer zweverige kant van het spectrum: Good Looking Records, Moving Shadow, Creative Source en later de modernere liquid stijlen van Marcus Intallex, Calibre etc.

Ben nu alweer een tijdje bezig om deze vibe van 90's deep drum&bass terug te brengen in de house tracks die ik maak. Vorige maand al even 'Truth' gepost (als je nieuwsgierig bent maar m niet kan vinden, stuur me ff een berichtje). En nu eindelijk tijd gehad om deze af te maken qua arrangement. Ik ben nog met de details bezig in de opbouw, variatie en mix, maar vind het leuk om in dit stadium alvast jullie feedback te krijgen. Let me know!

Boris

https://soundcloud.com/missinglinks%2Fbreak-rave-1-first-demo%2Fs-qoXD86qbSUo

ps. de titel slaat nergens op, zoals meestal bij mij in deze fase. Nu weten jullie wel wat ik gisteren gegeten heb.
 

NorthernLightX

Well-known member
Lid sinds
18 april 2002
Berichten
726
Locatie
Velserbroek
Ik vind het allemaal vrij droog. Je hoort de losse componenten van het atrrangement; de drums, melodie, etc. maar het komt op mij niet over als een geheel. Kan zijn dat je dit ook tot doel had omdat in de 90's de producties nog niet helemaal gelikt waren, of dat je nog niet in de afmix fase zit, maar het viel me wel op. Verder niet mijn genre dus kan over de compositie niet zo veel zeggen.
 
Top