• Het stemmen voor de Synthforum Contest 2021 is begonnen.
  En dat mag je hier doen.

 • Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
  Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
  Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
  Lees dan deze mededeling!

 • Het Marktplaats Archief kan als naslagwerk worden gebruikt. Alle advertenties die in het archief staan, zijn gesloten en dus niet meer actief. De aangeboden producten zijn niet meer te koop. Advertenties worden naar dit archief verplaatst als de eigenaar de advertentie heeft gesloten of wanneer er langer dan 30 dagen geen activiteit op een advertentie is geweest.

  Het heeft dus geen zin om de aanbieders te benaderen met vragen over een product dat niet langer te koop wordt aangeboden. Doe dit dan ook niet. Het voorkomt ergernis.

GRP A2 analoge synthesizer

SCD

Gearlust [on]
Lid sinds
16 november 2002
Berichten
1.941
Buitenkansje!
1200 euro. <- vaste prijs!

Te koop names een vriend, zgan, GRP A2 analoge synthesizer. (nieuw gekocht op 14 juli 2017, bon aanwezig).
Gebouwd als een tank, cosmetisch en technisch in 100% staat.

Dit is een bijzondere synthesizer qua features en klank.
Oscillator 1: met triangle, triangle/saw, saw, super saw met SSM en pulse met PWM. Hij heeft een hele diepe FM modulatie sectie met vele bronnen: LFO1, LFO2, VCO2, Noise, Ringmod, S+H, EG1, EG2, aftertouch, modwheel en *filter output*.
Oscillator 2 is soortgelijk: Pulse, dunne pulse, zaag, waveshaper op zaag <- nice! en waveshaper op triangle <- nice! Ook deze oscillator heeft dezelfde diepe FM bronnen, behalve VCO2, dat is VCO1 hier. Je kunt de keytracking van deze VCO uitzetten, en je kunt hem syncen aan VCO1.
Deze twee oscillatoren alleen maken het ding al fantastisch.

Ook de het State Variable Filter is (en klinkt) zeer bijzonder: De filter modes zijn: Notch, 12 db LP, 6 db BP, 12 db HO en direct out.
Ook hier opnieuw een diepe filter frequency modulatie sectie met 11 bronnen: LFO1, LFO2, VCO1, VCO2, Noise, Ringmod out, S+H, EG2, Aftertouch en modwheel.
Om het zaakje nog interessanter te maken: een analoge distortion die heerlijke saturatie geeft desgewenst.
De filter envelope is ook apart, naast de gebruikelijke ADSR stages heeft deze envelope ook een time parameter want... de envelope kan loopen :)
Het geluidskarakter van deze synthesizer houdt een beetje het midden tussen east coast (Moog en west coast (Buchla), echt uniek.

De VCA envelope is simpeler, maar goed doordacht, en belangrijker: muzikaal. Je kunt kiezen uit een AD of AR setting, en er is een Hold Mode.
Komen we bij de twee LFOs: De eerste is apart: hij heeft naast de gebruikelijke freqyency knop en waveshapes een modulatie source op de frequency zijnde LFO2, Key of External CV bopvendien kun je de diepte moduleren met een modwheel of aftertouch.
Ook LFO 2 heeft een paar truuks: hij heeft twee directe modulatiediepte knoppen op beide VCOs en op het filter. En een aparte golfvorm source keuze knop met opnieuw 11 sources: blokgolf en triangle waveshape, LFO1, audio van VCO1, audio van VCO2, audio van ringmod out, VCF out, white noise, EG2 en S+H.

Met al deze (audio rate) frequentie modulatie kun je je inmiddels wel voorstellen hoe diep je kunt gaan.
Maar we zijn er nog niet: Er is tevens een bijzonder goed klinkende ring modulator aanwezig, een white noise oscillator en een aparte Sample and Hold unit, gesampled door Gate (ism interne LFO2 of Noise), externe clock pulse of door de internal clock snelheid en hij heeft een auto/gated/off EG schakelaar waarmee je de trigger kiest die beide envelopes start (of niet in de off stand uiteraard).

Dan is er een ingebouwde arpeggiator met gebruikelijke parameters, en iets minder gebruikelijke. Je kunt hem syncen aan interne en externe clock en MIDI clock.

Een portamento en bend amount knop ontbreken ook niet. Je kunt portamento loskoppelen van VCO 1. hint: sync VCO2 aan VCO1.

Verder zijn er nog wat global controls.

Oh en ook nog cv gate inputs! CV/Gate in voor de oscillatoren, CV in op het filter en LFO1, op de VCA en op VCO2 en een externe clock in voor de arp en S+H unit.

Als het filter in DIR OUT mode staat wordt de synthesizer stereo: op de linker output komt dan het signaal van het 12 db LP filter en op de rechter output het signaal van het 12 db HP filter: dat levert hele mooie sweeps op als je de cutoff moduleert.

Ik kan nog uren doorgaan maar de bottomline is: een uniek klinkende synthesizer, mega sterk in audio rate frequency modulatie op de oscillators, filters en vca, fantastisch klinkende ringmodulator, vol analoog, gaat diep en laag, maar kan ook schreeuwen en janken. Alleskunner die eigenlijk nergens mee te vergelijken is.
Het ding is erg goed doordacht: vol met features, geen menuutjes, alles is zinvol, zelfs de wat overdreven aandoende VU meters geven toch een prettige indicatie van (drive) levels.

Eventueel uit te proberen in Zutphen.
Kan worden verzonden, de verzendkosten zijn voor de koper.
Geen belangstelling voor ruil.
 

Attachments

 • GRP1.jpg
  GRP1.jpg
  73,8 KB · Bekeken: 20
 • GRP2.jpg
  GRP2.jpg
  92,9 KB · Bekeken: 16
 • GRP3.jpg
  GRP3.jpg
  61,1 KB · Bekeken: 14
 • GRP4.jpg
  GRP4.jpg
  74,9 KB · Bekeken: 17
 • GRP5.jpg
  GRP5.jpg
  44,9 KB · Bekeken: 17

SCD

Gearlust [on]
Lid sinds
16 november 2002
Berichten
1.941
De enige bugs zijn de tikfouten in mijn beschrijvende tekst... :stupid
 

SCD

Gearlust [on]
Lid sinds
16 november 2002
Berichten
1.941
Aardig wat belangstelling. Dit is echt heel veel synth voor het geld! Vrijwel nieuw.
 

SCD

Gearlust [on]
Lid sinds
16 november 2002
Berichten
1.941
Verkocht aan sympathiek forumlid. Mag op slot

:slotje:
 
Top