• Het Marktplaats Archief kan als naslagwerk worden gebruikt. Alle advertenties die in het archief staan, zijn gesloten en dus niet meer actief. De aangeboden producten zijn niet meer te koop. Advertenties worden naar dit archief verplaatst als de eigenaar de advertentie heeft gesloten of wanneer er langer dan 30 dagen geen activiteit op een advertentie is geweest.

    Het heeft dus geen zin om de aanbieders te benaderen met vragen over een product dat niet langer te koop wordt aangeboden. Doe dit dan ook niet. Het voorkomt ergernis.

Boomstar SEM, Lassence Ventury, Kenton Pro2000

koediman

--<{(OoO)}>--
Lid sinds
11 augustus 2003
Berichten
3.485
Locatie
Rotterdam
Boomstar SEM (http://www.schneidersladen.de/en/studio-electronics-boomstar-sem.html ) in topstaat: 770e

Studio Electronics ATC-Xi Nova (laatste versie met alle filters, alle mods zie http://www.studioelectronics.com/products/synths/atc-xi/#discontinued ) in nieuwstaat 999e

Oberheim Matrix M1000 ( http://www.vintagesynth.com/oberheim/mat1000.php ) zwarte versie zonder brom, enigszins gebruikte staat qua uiterlijk, werkt perfekt 450e

Lassence Ventury ( http://www.sequencer.de/syns/lassence/venturyII_ventury2.html ) waanzinnige schreeuwbak, zeer zeldzaam. Helaas wel in iets mindere staat, alles werkt maar kan hier en daar een kraakje hebben tijdens gebruik. 1 pot is duidelijk aan vervanging toe, draait niet echt lekker meer maar werkt overigens wel zoals het hoort: 660e

Kenton pro2000 midi to cv ( http://www.vintagesynth.com/misc/kenton_pro2000.php ), gebruikte staat: 245e
 
Oja, inruil kan op zich wel. Ben van plan een eurorack digitaal drone systemmpje te bouwen rond een Syntech E350. Alles wat daarbij hoort heb ik nog niet in huis dus van case tot multiple ben ik in voor een ruil (Syntech E350 dus ook!)

Ook andere zaken kunnen maar moet wel wat bijzonders zijn.
 
Even wat meer info over de Ventury. Het is een bakkie dat hier op het forum ten tijde van release wel besproken is maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen er van af weet.
Het is een belgische synth, ontworpen in samenspraak met (als ik me niet vergis) iemand van Front 242. Gemaakt door een fabrikant die ervoor en erna nooit meer synths gemaakt heeft (gerucht ging dat het koelkastfabrikant was ;) )
Mede doordat hij in SOSmagazine een slechte review kreeg istie ook nooit goed verkocht geweest. Ik geloof dat er maar 14 van gemaakt zijn. SOS had wel een beetje gelijk in de review maar ging voorbij aan het feit dat deze synth juist door z'n "quirkyness" uniek is. Ja, de envelope is wat vreemd, hij zit niet megalogisch in elkaar maar buiten dat klinktie gewoon goed.

Synthi s geheel modulair en bestaat uit de volgende secties:
Oscillators (2): variabele waveform van Square tot Sine + losse Saw, kunnen ook als LFO dienen
Filter: SEM style maar ruiger (incl Feedback control)
External input (hi en lo impedantie)
Wave X: wavefolder
Ringmodulator
ADSR
VCA
Multiple

Vriend van me heeft een heel acid album opgenomen waar de Ventury (naast de 303 natuurlijk) een hoofdrol speelt. Gratis te beluisteren/downloaden op Bandcamp. Er staat ook een track op Soundcloud:
https://soundcloud.com/spatialfoundation/alkaloid-desperado-snake

Wat betreft de andere apparaten die te koop staan, ik neem een beetje aan dat die bekender zijn. Voor de ATC is wat interesse, van't weekend komt iemand langs om'm te checken, maar hij is nog niet verkocht.

Van de Boomstar vind ik het vreemd dat er niet meer naar gevraagd wordt. De SEM is een superfijne variant met lopass en bandpassfilter. Klinkt enorm goed (zoals al het SE spul trouwens). Gaat hier alleen maar weg omdat ik ook een Oberheim SEM heb staan dus beetje dubbelop.

Nog eenmaal de richtprijzen:

Boomstar SEM 770e
ATC Xi nova 999e
Ventury 660e
Pro2000 235e
 
Heb even wat plaatjes geschoten:
 

Attachments

  • DSC02250.jpg
    DSC02250.jpg
    58,7 KB · Bekeken: 34
  • DSC02251.jpg
    DSC02251.jpg
    69,3 KB · Bekeken: 37
  • DSC02252.jpg
    DSC02252.jpg
    63,9 KB · Bekeken: 32
  • DSC02253.jpg
    DSC02253.jpg
    44,7 KB · Bekeken: 32
  • DSC02254.jpg
    DSC02254.jpg
    26,4 KB · Bekeken: 29
Wel wat interesse hier en daar maar nog niks concreets, vandaar nog maar een schop. Bij deze ook meteen maar m'n minimumprijzen, voor minder gaat het niet weg.

Studio Electronics Boomstar SEM 750e
Lassence VenturyII 500e
Kenton Pro2000 mk1 225e

Enkel ruil tegen eurorack of je moet iets heel speciaals hebben.
 
Nog maar een keertje op de schop, zijn toch redelijke prijzen voor mooie apparaten.

Zo'n Kenton moet je maar net nodig hebben maar is hier wel 100e goedkoper dan waar hij kort geleden nog voor wegging.

De Lassence is niet voor iedereen maar als je een vaag freakapparaat wilt hebben dat een goede aanvulling is op andere (semi)modulaire synths kan je daar voor deze prijs toch geen buil aan vallen. Klinkt totaal uniek en zelfs dat potprobleempje dat ik aangaf is na wat heen en weer draaien weer vrijwel verdwenen.

Dat de Boomstar nog niet weg is begrijp ik echt niet. Geweldig apparaat en ik doe'm alleen weg omdat ik ook een Oberheim SEM heb dus in mijn setup een beetje dubbelop.

Nouja, nog maar een keer de bodemprijzen:

Studio Electronics Boomstar SEM 750e
Lassence VenturyII 500e
Kenton Pro2000 mk1 225e
 
Kenton ook min of meer verkocht. Zo blijft de Boomstar als laatste over terwijl ik dacht deze het makkelijkst kwijt te kunnen. Ach ja, het kan raar lopen... doe hier maar een :slotje: op. Binnenkort een nieuwe thread met andere spullen + overgebleven Boomstar.
 
Back
Top