Waar zijn nog 3-polige DIN kabels te vinden?

1pauluzz1

Paul -"1" en -"uzz1"
Lid sinds
9 november 2004
Berichten
421
Locatie
's–Hertogenbosch
Ik heb onlangs een Echolette tape delay op de kop getikt. Prachtige preamp en tape delay waar twee 3-polige DIN > Jack kabels bij zaten.

Het apparaat heeft meerdere ingangen en ik wil hem als preamp gebruiken voor een aantal synths, dus ik heb meer dan twee kabels nodig. Ik kan echter nergens geschikte kabels vinden.

Het gaat dus om deze 3-polige plug (let op, dit is geen XLR plug):
http://www.popschoolmaastricht.nl/images/3pdinplug.jpg

De uitleg halverwege deze pagina suggereert dat het nog wel eens lastig kan worden om dit soort kabels nog te vinden:
http://www.popschoolmaastricht.nl/college_pluggen.php

Ik kan me echter niet voorstellen dat deze kabels nergens meer aanwezig zijn. Heeft iemand misschien tips om mij aan dit soort kabels te helpen?

Ik ben overigens van de generatie "soldeerbout, wat is dat?", dus zelfbouw beschouw ik alleen als allerlaatste redmiddel.

Mijn dank is groot :)

- Paul
 
"Soldeerbout" idd, kun je niet van een 5 polige DIN 2 pinnen verwijderen?

denk ik ook
in geval dat lukt:
koop 5 pin din kabels die niet gegoten zijn (kost wat meer, maar kan open gemaakt worden) en gebruik een tang om, of de pinnen eruit te trekken, of (met precisie kniptang) ze kort te wieken
 
Thanks, die had ik ook gezien maar ze moeten in Jacks eindigen. De 5 pin din zelfbouw opties houd ik achter de hand- ik koop ze liever direct goed.
 
2 keer mono jack?
Dan kan je er gewoon een RCA>Jack verloop opzetten, maar ik snap wel dat je liever in 1 keer klaar bent.
 
Als je er nu helemaal niet uitkomt, wil ik wel je kabels solderen......als jij zorgt dat alles hier komt is dat geen probleem. Ik zit in Loosdrecht, dus dat is redelijk in de buurt.
 
Idd, ik ben het liefste met een kabel klaar. Ik heb de verkoper van de Echolette benaderd; hij kwam met de volgend link:

http://www.ebay.de/itm/Kabel-cable-...=LH_DefaultDomain_77&var=&hash=item5d41890285

Dat is exact wat ik nodig heb. Ik ga alleen nog even bij mezelf te raden of ik die prijs er voor over heb.

En veel dank voor het aanbod om te solderen :) Ik denk dat uiteindelijk het heen en weer transporteren van de onderdelen qua tijd/moeite niet opweegt tegenover het accepteren van de hoge prijs van die ebay link, maar wanneer die optie er niet zou zijn geweest was het zeker een uitkomst geweest.
 
Die prijs in de ebay link is belachelijk...

Als jij ergens de onderdelen besteld en ze direct naar mij laat sturen zet ik hem in elkaar en dan gaat er nog 1 envelop naar jou toe.

Anders zal ik zelf voor de link gaan die ik opgestuurd hebt.
 
oude audio kabels hadden vaak 5 pin midi
met een kniptang die extra contacten er uit knippen en klaar?
de goedkope kabels hadden losse midi stekkers, ik heb er hier nog liggen, in gebruik (aan een snoer). Kan me niet voorstellen dat 't niet te vinden is, maar eerder op een zolder dan in de winkel ;)
Ik kan ze opsturen in ruil voor een setje gegoten :) - verzend betaal je wel zelf, vast te duur (belgië) voor wat 't is.
 
Simpelste is om een stereo jack naar 2 keer mono jack kabel te kopen. De stereo jack eraf te halen en die te vervangen voor een 3 pin din. 3 draadjes vast solderen is goed te doen.
 
zoek een din naar 4 keer tulp en zet op twee tulpjes een tulp/jack adapter plugje
even het metaal met isolatietape afplakken en klaar...
 
Dank voor jullie ideeën en voorstellen om me te helpen :okdan: Ik heb besloten om voor € 2,50 een mono jack > mono jack kabel te bestellen en daarbij een losse plug DIN plug a € 1,35 (http://www.elektronica-shop.nl/contents/nl/d521.html). Een familielid heeft nog een soldeerkitje liggen dus dat ga ik met een bak koffie op die manier oplossen.

Twee kabels zijn dan € 7,70 met nog wat verzendkosten, ipv €64,- De moeite waard.
 
zo'n 3-polige din wordt "tuchel" genoemd. Met dit woord in zoekopdracht komen er best veel (betaalbare) verloopkabels tevoorschijn.
 
€1,35 is een nette prijs, ik denk dat je bij de kringloop ook zoiets betaalt voor een oude DIN kabel.
 
Dank voor jullie ideeën en voorstellen om me te helpen :okdan: Ik heb besloten om voor € 2,50 een mono jack > mono jack kabel te bestellen en daarbij een losse plug DIN plug a € 1,35 (http://www.elektronica-shop.nl/contents/nl/d521.html). Een familielid heeft nog een soldeerkitje liggen dus dat ga ik met een bak koffie op die manier oplossen.

Twee kabels zijn dan € 7,70 met nog wat verzendkosten, ipv €64,- De moeite waard.

Thanx for sharing.
Zo goedkoop had ik ze nog niet gevonden.
 

Vergelijkbare discussies

Back
Top