wat nu gedaan?

Gust

Ingeburgerd
Lid sinds
6 augustus 2007
Berichten
74
Locatie
Brugge
Hoi,
Ik zit met een dillema. Ik heb 3 midi-controllers die allemaal in dezelfde prijsklasse liggen en op het eerste zicht niet zoveel verschillen van elkaar. Het gaat over de volgende:

- M-Audio Axiom 61 (Advanced) Controller Keyboard
http://www.musicstore.de/nl_NL/NLG/...8a6-d9de-49a5-a354-a2fc177c32d9&campaign=EPOQ

- Novation Impulse 61 Controller Masterkeyboard
http://www.musicstore.de/nl_NL/NLG/...-Controller-Masterkeyboard/art-SYN0003963-000

- Cakewalk A-800 PRO 61 Keys MIDI Keyboard Control.
http://www.musicstore.de/nl_NL/NLG/...c78-e4b4-4f06-8299-bca0402a4bb3&campaign=EPOQ

=> Wat zijn jullie ervaringen? Merk doet er voor mij niet toe, kwaliteit en gebruiksgemak moeten zowat voorop staan.

Groet
 
Persoonlijk vind ik de aanslag van de toetsen het belangrijkste. Smaken verschillen natuurlijk. Van de 3 die je noemt zou ik de Novation kiezen omdat de toetsen net wat meer weerstand geven en behalve dat het een gevoel van kwaliteit geeft, vind ik het fijner spelen. Als ik nog een vierde keuze mag toevoegen die musicstore.de wellicht ook heeft, dan is dat de Akai MPK61. Van alle MIDI-controllers in deze prijsklasse vind ik de MPK61 het allerbeste.

Tot slot zou ik willen aanraden dat je ze zelf uitprobeert. Feedback in Rotterdam bijvoorbeeld heeft de meeste modellen uitgestald, en dan kun je rustig even op alle toetsen rammen om een idee te krijgen van de verschillen. Daarna kun je een weloverwogen keuze maken.

Succes ermee!

Greetz,

Jack
 
Tot slot zou ik willen aanraden dat je ze zelf uitprobeert. Feedback in Rotterdam bijvoorbeeld heeft de meeste modellen uitgestald,
Succes ermee!

Greetz,

Jack


Goed advies dat zeker, maar Feedback R'dam is denk ik voor TS een tikje uit de buurt (Brugge) ;)

Paul
 
kies de Akai MPK61. in tegenstelling tot jou voorbeeldjes voelt de Akai niet goedkoop aan. Vooral de MPC touch doet t 'm eigenlijk... voelt allemaal wat steviger en meer solid... en de pads natuulk ook..8)
 
kies de Akai MPK61. in tegenstelling tot jou voorbeeldjes voelt de Akai niet goedkoop aan. Vooral de MPC touch doet t 'm eigenlijk... voelt allemaal wat steviger en meer solid... en de pads natuulk ook..8)

Maar die is dan ook wel 100 euro duurder...
 
uit intuïtie zou ik gaan voor de novation impulse. De cakewalk is de goeikoopste en dat kan je wel een beetje zien vind ik. Ik vind jammer genoeg geen winkel in de buurt waar ik ze allemaal kan testen. Dichtste winkel is keymusic maar die heeft maar 1 van de 3. Ik ben nog steeds wel heel erg aan het twijfelen.
 
Back
Top