Probleem met Doepfer MCV4

satanbeer

Ingeburgerd
Lid sinds
12 mei 2009
Berichten
29
Locatie
Wichelen
Beste mede-leden

Ik heb het hier te doen met het volgende probleem... (altijd problemen :stupid)
Om mijn MS20 aan te sturen met MIDI, heb ik onlangs een MCV4 aangeschaft van Doepfer. Aangesloten, en tot mijn verbazing werkte die keet direct! WAUUW! Nu was ik aan een nieuw nummer aan het werken, en hoor ik steeds een storende, valse noot in de sequence. Als ik hem aan de stemkas leg, speelt hij dus wel degelijk TWEE van van de 12 noten uit de toon. Ik heb er de manual bijgehaald, maar daar ben ik niet wijzer uit geworden. Dan maar terug gezet naar factory settings en alles terug opnieuw ingesteld. Maar nog steeds hetzelfde :frons:.
Wat vreemd lijkt, is dat alle noten perfect worden omgezet naar CVoltage behalve de D en de A. Die zitten er beide bijna een halve noot naast. (beide naar beneden)

Misschien is dit iets voor de MCV4 specialisten, maar duidelijk gaat dit prulletje mij het hoofd te boven.
Wie werkt er nog met MCV4? Welke instellingen hebben jullie? Wat zijn jullie bevindingen?

Even off topic: Ik vind het bagger dat de MCV4 maar 5Volt kan sturen. Het keyboard van de Korg gaat tot 8Volt! Toch een 9tal noten waar ik met MIDI niet bijkan...
 
Een ms20 met een MCV4 is volgens mij sowieso lastig omdat de doepfer 1v/oct ondersteund en de MS20 Hz/Volt wil ontvangen. Ik gebruikte vroeger het patchpaneel om de vco's handmatig te scalen maar perfect wordt het nooit. Het is te lang geleden om je een nuttig advies te geven maar denk dat dit wel de oorzaak van je probleem is.
 
Reageert hij trouwens wel goed op de trigger? Volgens mij moet je die namelijk ook inverten om goed te laten werken met een standaard mcv4
 
Er staat in de handleiding hoe je de MCV4 moet gebruiken (en patchen) in combi met de MS20. Je kunt wel degelijk 1v/oct gebruiken om een MS20 aan te sturen. Sterker nog....je hebt daar niet eens een MCV4 voor nodig....maar die heb je nu eenmaal. Maar het kan natuurlijk dat jouw MCV4 stuk is. Ik heb er geen een meer dus kan het niet even voor je uitproberen.

Van de Doepfer website:

"The Hz/V mode available in the predecessor model MCV1 is not available with the MCV4 because of the many problems occuring with the non-linear Hz/V characteristic. But some synthesizers normally using Hz/V can be be controlled with V/Oct (e.g. Korg MS10/MS20, details you may find in the MCV4 user's guide)."
 
Ja die staan er wel in uitgelegd, maar het werkt dus niet zoals het zou moeten. Zo kom ik dan tot de vaststelling dat ik een probleem heb. Alles komt dus mooi overeen, behalve de D en A. Misschien is hij wel stuk, maar dat zou wel knudde zijn aangezien hij nog maar enkele maanden oud is. De Doepfer ondersteunt zowel V/Oct als Hz/V.
En ik zou toch liever de Hz/Volt gebruiken aangezien daar jacks voor voorzien zijn. Anders ben je de total input al kwijt...
Ben eens benieuwd naar de reactie van MCV4 gebruikers.

Aan allen dank voor de betrokkenheid.
 
kijk eens naar een mcv1
 
Die philip rees little mcv ziet er wel verdraaid strak uit. En de case past bangelijk bij een Korg :D
Als ik dan toch ga kijken voor een andere unit. Wie heeft er zo een Kenton pro solo MK2? Ik heb al gelezen dat die ook LFO signalen kan uitsturen met AUX. Dat ziet er dan wel interessant uit om in sync te filteren om pitchen. :P
Iemand pro's en cons?

groeten!
 
Ben eens benieuwd naar de reactie van MCV4 gebruikers.

Ik heb ook een MCV4. Het bereik en resolutie is niet echt groot. De DAC heeft maar een resolutie van 8-bit. Door deze lage resolutie krijg je ook afwijkingen in de schaal. Dat zou een aantal valse noten kunnen verklaren.
 
Ik heb ook een MCV4. Het bereik en resolutie is niet echt groot. De DAC heeft maar een resolutie van 8-bit. Door deze lage resolutie krijg je ook afwijkingen in de schaal. Dat zou een aantal valse noten kunnen verklaren.

Dank u! Hier heb ik wel iets aan! Uitkijken naar andere converters dus :)
Ik ben de volgende 2 aan het overwegen:
- philip rees little mcv
- Kenton pro solo MK2 (duurder maar meerdere uitgangen)
 
zelf heb ik enkele MCV4's gehad, vervelend vond ik het instellen, dat moet via midi program changes:(
volgens Doepfer was Hz/V geen enkel probleem, maar bij mij werkte het voor geen meter, de scaling sloeg werkelijk nergens op.
na maanden gekloot met reparaties en vervangende exemplaren was ik er klaar mee en kocht ik een Kenton pro solo en philip rees little mcv.
deze twee werken heel goed, maar de Kenton heb ik gehouden om zijn uitgebreide functies.
 
Bedankt voor jullie bevindingen. Hieruit kan ik alleen maar afleiden dat de MCV4 dan toch niet de oplossing is om mijn Korg aan te sturen. Ik denk dat ik dan maar eens een Kenton Pro Solo ga proberen. Weet er toevallig iemand iets over het outputvoltage van de Kenton? Om de hoogste C noot uit de Korg te krijgen, heb je toch wel iets meer dan 8Volt nodig. Ik kan nergens iets concreet terug vinden hierover.

Dank
 
Back
Top