M-audio keystudio 49 of EMU xboard 25

SmiteKite

Nieuwkomer
Lid sinds
25 augustus 2010
Berichten
1
Hallo allemaal,

als eerste even een aankondiging als nieuw lid ;) wil nu toch echt een keer beginnen met produceren, maar ik heb wat vragen en vlgs mij moet ik dan hier wezen.

Binnenkort wil ik dus een start maken met produceren. ik begin helemaal bij nul en ik vraag me nu af hoe ik het beste verder kan. De software die ik zal gebruiken is of Ableton of Logic, hier ben ik nog niet helemaal over uit. In ieder geval heb ik een midi keyboard nodig en hierover heb ik ook twijfels. In eerste instantie twijfel ik tussen een keyboard van M-audio met 49 (of meer) toetsen en verder geen poespas:
http://store.apple.com/nl/product/TN529ZM/A?fnode=MTY1NDA3MA&mco=MTE0MzY2Nzg#overview

en tussen een EMU xboard 25 (o.i.d.) met extra draaiknoppen erop maar wel slechts 25 toetsen:
http://www.feedback.nl/computer-klavieren/emu/xboard-25

de muziek die ik wil gaan maken is warme melodieuze techno, voorbeelden:



Graag zou ik van jullie willen weten met welk pakket ik het beste van start zou kunnen gaan om uiteindelijk tot iets dergelijks te kunnen komen. Ik weet dat er waarschijnlijk veel betere producten op de markt zijn maar die zijn dan ook een stuk duurder en ik wil niet direct iets duurs kopen ;)

EDIT: hoofdvraag is; kan ik beter beginnen met een keyboard met 61keys of 25keys gezien de muziek die ik wil maken en heb ik wat aan de extra knoppen die op de Xboard zitten.

thx!

SK
 
Laatst gewijzigd:
Back
Top