• Het Marktplaats Archief kan als naslagwerk worden gebruikt. Alle advertenties die in het archief staan, zijn gesloten en dus niet meer actief. De aangeboden producten zijn niet meer te koop. Advertenties worden naar dit archief verplaatst als de eigenaar de advertentie heeft gesloten of wanneer er langer dan 30 dagen geen activiteit op een advertentie is geweest.

    Het heeft dus geen zin om de aanbieders te benaderen met vragen over een product dat niet langer te koop wordt aangeboden. Doe dit dan ook niet. Het voorkomt ergernis.

Soundtracs Jade-S 48ch rec 96ch mixdown met patchbay

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.

pmx

mastering engineer
Lid sinds
31 mei 2006
Berichten
1.002
Locatie
Eindhoven
Omdat ik alleen nog maar mastering doe, mag de mixer weg uit de oude mixstudio. Het is een Soundtracs Jade-S uit 1996, het laatste analoge vlaggeschip van Soundtracs voor ze helemaal digitaal gingen en uiteindelijk Digico werden.

Het is een in-line tafel, wat inhoudt dat je er 48 kanalen tegelijk mee kan opnemen, en 96 mee kan downmixen. Twee rijen faders dus, de bovenste rij gebruik je bij het opnemen voor monitormixen (12 mixen). Bij het mixen heb je 24 subgroepen tot je beschikking. Alle faders zijn VCA's, wat betekent dat je via de automatisering standen van mixen kan opslaan en recall-en, mocht je dat willen gebruiken.

Alle kanalen hebben daarnaast via de middenconsole de beschikking over ingebouwde gates, compressie, de-essers en expanders. Elk kanaal heeft z'n eigen setje, er zitten dus 48 gates en compressors in de tafel! De gates zijn prima, de compressors vind ik vooral op akoestische bronnen heel goed werken maar zijn natuurlijk overal voor in te zetten. Denk aan DBX 160, 166's.

Alle 96 inputs, 12 auxen, 24 subgroepen en extra in- en outputs zijn patchbaar naar een 120 kanaals patchbay. Om je een idee te geven hoeveel je daar aan kan hangen: wij hadden 5 racken van 24u hoog vol zitten met effecten en dynamics, alles stereo aangesloten en dan werd het wel vol :)

Soundwise: dit is een geen Neve/API qua sound, maar juist clean. Het is voor die mensen die graag sound maken met outboard, en willen mixen met veel headroom. Ook zeer geschikt om een stapel synths aan te hangen bijvoorbeeld: de eq op de tafel is clean en doeltreffend, en vooral erg uitgebreid. Te gek in combinatie met de onboard compressie.

De tafel is altijd goed onderhouden door de SSL tech van oa SAE en recent nog helemaal gechecked. Alle multi's (edac > xlr) zijn vorig jaar vervangen door nieuwe, alle xlr-en zijn van neutrik.

Je moet er wel de ruimte voor hebben: de tafel is ruim 3 meter lang, en zeker een meter diep. Het is een behoorlijk zwaar ding, dus voor de zekerheid laat ik hem op MIJN kosten door een verhuisbedrijf bij je afleveren.

Prijs: 9000 euro inclusief alle bekabeling. Factuur = geen probleem, dan is het uiteraard excl. btw.

Kom gerust langs (in Utrecht), hij staat werkend voor je klaar. Als je een logic of cubase sessie mee wil nemen op te testen mag dat natuurlijk ook.

hier een stukje uit de originele folder:
http://www.studiosystems.co.uk/JadebrochureaSaveforweb.jpg

en hier wat brakke iphone pics:

IMG_0497.JPG


IMG_0493.JPG


en om je een idee te geven hoeveel er aan vast kan hangen:

IMG_0494.JPG
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top