Absynth | 08-11-08 | Latenstaan te Zoetermeer | o.a JEROEN TEL vs The C-Men

PlE

Stamgast
Lid sinds
19 juli 2005
Berichten
282
Locatie
Rotterdam
50928353.jpg


Zaterdag 8 november is het tijd voor de derde editie van Absynth in Mevrouw Latenstaan te Zoetermeer. Absynth is een electro georiënteerd concept met als doel underground electronische muziek aan de man te brengen in Zoetermeer en omstreken. De programmering liegt er net als voorgaande edities zeker niet om. Met gepaste trots zullen we Maniacs Of Noise als hoofdact verwelkomen. Hij zal het publiek tijdens een uur durende liveset meenemen op een muzikale reis door de wereld van computerspellen. Uiteraard wordt dit avontuur visueel ondersteunt door zijn trouwe VJ The C-Men. De DJ sets worden deze avond verzorgd door respectievelijk Dr Blowfins (Absynth), Freek Fabricius (030303) en Zaxxon (Anticlub). Deze drie heren krijgen ieder twee uur de tijd om de beste electronische muziek uit de boxen te laten pompen. Naast electro zullen zij uitstapjes naar electronica, acid en techno zeker niet schuwen.

Check de Myspace en Hyve van Absynth voor updates en foto/audio/videomateriaal van voorgaande edities:

- http://www.myspace.com/absolutesynthesized
- http://absolutesynthesized.hyves.nl

Praktische informatie:

Lokatie: Mevrouw Latenstaan te Zoetermeer
Datum: Zaterdag 8 november
Entree: € 4,-
Muziek: Electro, techno, acid, electronica
Open: 22:00 - 05:00
Timetable:
22:00-00:00 Dr Blowfins (Absynth) http://www.myspace.com/drblowfins313
00:00-02:00 Freek Fabricius (030303) http://www.myspace.com/freekfabricius
02:00-03:00 Maniacs Of Noise (Jeroen Tel) http://www.myspace.com/jeroentel
03:00-05:00 Zaxxon (Anticlub) http://www.myspace.com/djzaxxon
VJ: The C-Men http://www.myspace.com/vjthecmen
 
klinkt goed !
kan je ongeveer een week vantevoren nog eens waarschuwen ? :)
 
klinkt goed !
kan je ongeveer een week vantevoren nog eens waarschuwen ? :)

gaan we doen *D


een wat uitgebreider bericht:


Medeorganisator en resident DJ van Absynth Dr Blowfins, zal zoals elke editie de avond inluiden met een zeer uiteenlopende set. Je kunt van alles verwachten; duistere electro, diepe electronica, zware gebroken beats en niet te vergeten: tijdloze classics. Kortom, genoeg reden om er vroeg bij te zijn!

Resident DJ van Club Marguerita en organisator van de succesvolle 030303-feesten Freek Fabricius, neemt op het nachtelijke uur de tafels over. Hij deelde het podium met grote artiesten als Autechre, Luke Vibert, DMX Krew, Keith Tucker, Mike Dred, Legowelt en Plaid. Op Absynth zal hij voor het eerst in Zoetermeer zijn draaikunsten tonen. Zijn stijl kent geen conventies en hij laat zich niet in hokjes plaatsen. Vuige electro, kekke acid, slonzige electronica en intelligente techno zet hij naar zijn eigen hand.

Als hoofdact staat deze editie wederom een liveset op het programma. Dit keer van Maniacs Of Noise samen met zijn VJ The C-Men. De man achter Maniacs Of Noise is de legendarische Jeroen Tel, hij is een Nederlandse componist die zich richt op het schrijven van muziek voor computerspellen. In 1987 richtte Tel hiertoe het bedrijf Maniacs Of Noise op, wat zich volledig bezighoudt met het schrijven van muziek voor spellen en andere multimedia. Tel heeft voor vele computers muziek geschreven, waaronder het Nintendo Entertainment System, de Commodore Amiga, de IBM PC en doet dat tot de dag van vandaag, maar is het meest beroemd geworden door zijn werk op de Commodore 64, waar hij vele tientallen spellen van muziek voorzag. Absynth biedt een unieke kans om een van de schaarse liveoptredens van Maniacs Of Noise bij te wonen. Grijp die kans! Voor iedereen die vroeger op één van de eerder genoemde consoles heeft gespeeld zal zijn muziek nostalgie opwekken. Tegelijkertijd klinkt zijn muziek fris en vernieuwend. Om de sfeer compleet te maken zal VJ The C-Men de krachtige, swingende, energieke bit electro van Maniacs Of Noise met toepasselijke visuele ondersteunen.

Als afsluiter staat DJ Zaxxon op het programma. Deze gerenommeerde DJ uit Breda heeft al menig dansvloer op stelten gezet met zijn eigenzinnige mix van electro(bass), techno en acid. Hij timmert al jaren aan de weg als DJ, zo stond hij op al avonden met artiesten als Scan 7, Mr Velcro Fastener en Dave Clarke. Ook als organisator van electro avonden (onder andere Sleepy City, Anticlub) heeft hij zijn sporen lang en breed verdiend. Er bestaat dan ook geen twijfel dat Zaxxon met een knallende set het Zoetermeerse in verroering zal achterlaten.
 
Back
Top