• Het Marktplaats Archief kan als naslagwerk worden gebruikt. Alle advertenties die in het archief staan, zijn gesloten en dus niet meer actief. De aangeboden producten zijn niet meer te koop. Advertenties worden naar dit archief verplaatst als de eigenaar de advertentie heeft gesloten of wanneer er langer dan 30 dagen geen activiteit op een advertentie is geweest.

    Het heeft dus geen zin om de aanbieders te benaderen met vragen over een product dat niet langer te koop wordt aangeboden. Doe dit dan ook niet. Het voorkomt ergernis.

Sequential Prophet VS

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.

100%

If its broke don't fix it
Lid sinds
9 augustus 2004
Berichten
824
Locatie
Made In NL
1 van de mooiste synths allertijden, beter dan een Prophet 5 imho.
In goede staat, alleen het dopje van de slider mist. Ik heb wel een ander dopje maar die past niet zo goed.
Laatste OS Version 1.2
Incl originele handleiding, heb er eventueel nog een op maat gemaakte flightcase bij.


Synth wordt volgens mij vaak over het hoofd gezien. Daarom zal ik proberen uit te leggen wat de VS zo bijzonder maakt:

De klank is geweldig, door het gebruik van 8 Curtis filters klinkt hij gewoon analoog. Heeft 8 stemmen en 100 geheugenplaatsen.

De Vs heeft 4 oscillators die elk 1 van 127 waveforms kan bevatten, waarvan 1-32 userwaveforms zijn. De waveforms kan je omhoog/omlaag transposen. De bekende saw, pulse en sine zitten er ook in.
Eigen waveforms maken werkt heel makkelijk, press edit waveform zet een waveform in elke oscillator en met de joystick kan je dan morphen tussen verschillende waveforms. Hoor je wat leuks sla de waveform op, klaar! Daarna kan je die waveform weer gebruiken om met andere te morphen.

De VS heeft 3 envelopes, voor amp, filter en mix. Waarbij Mix de meest bijzondere is. Hiermee kan je een envelope gebruiken om een baan tussen de verschillende oscillators te maken. Bv bij de attack is hij tussen osc 1 en 2, bij de decay bij ocs3, sustain tussen 1 en 4 en bij release weer bij 2. Met de joystick geef je de punten aan en met rate hoelang het moet duren om bij elk punt te komen.
Als je dan ook nog bedenkt dat alle envelopes kunnen loopen, bv tussen attack/decay en sustain kan je invoeren of ze oneindig of een bepaald aantal keer moeten herhalen dan snap je door gewoon 1 toets vast te houden het geluid constant kan veranderen.

De bediening is ook heel gemakkelijk, bijna alle functies hebben een eigen knop. Duw op de knop en gebruik de slider. Heel logisch allemaal zonder dat je hoeft de graven door menu's.

Zééééér uitgebreide Arpeggiator; up, down, up/down, assign, reverse, random. Latch(je kan door de arp heen spelen), transpose(arp transposen) Extend(noten toevoegen aan arp), octaves, repeats(hoe vaak moet een noot herhalen), velocity(allemaal dezelfde velocity of zoals gespeeld was), layer(2 arp's door elkaar), rests, clocks/step, split(2 arp's op het keyboard). En nog veel meer, eigenlijk teveel om op te noemen.

Unison met regelbare detune.
Random patch generator(met enter+2 maakt hij een willekeurige patch<---Zeer bruikbaar, de microQ heeft ook zo'n functie maar die maakt alleen maar prut), MIDI, double(2 patches tegelijk) en split, twin chorus.
Alle 8 stemmen zijn te pannen in het stereobeeld, maar dit kan je ook laten moduleren door 1 of 2 LFO's, velocity etc.

Modulatiematrix geeft ongekende mogelijkheden doordat 1 source meerdere bestemmingen kan moduleren, maar ook meerdere sources kunnen 1 bestemming moduleren; LFO1 kan bv Freq A,B,C of D, filter, Mix A-c,B-D maar ook LFO2 en pan allemaal tegelijk moduleren.

Zoals je ziet is de Prophet VS heel compleet. Veel functies die ik nog niet eerder ben tegengekomen in andere synths. Laat staan allemaal in 1 synth. En dit allemaal zonder die Sequential klank te verliezen. Best een prestatie voor die tijd.

Prijs €1450. De reden dat hij weg gaat is dat ik er 2 heb. Inruil juno6/60, polysix mogelijk.
 

Attachments

  • IMG_0201a.jpg
    IMG_0201a.jpg
    125,5 KB · Bekeken: 98
  • IMG_0202a.jpg
    IMG_0202a.jpg
    117 KB · Bekeken: 76
  • IMG_0204a.jpg
    IMG_0204a.jpg
    118 KB · Bekeken: 80
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top