aanschaf mc-303 (paar vraagjes)

Origineel geplaatst door Roel_en_Sam
Even bij de les blijven jongens. Hier is gezegt dat de mc 303 niet volledig compatible is met midi. Ik dacht dat het succes van dat ding, meen ook acid, ligt aan de simpele rouwe deuntjes, ik denk als je met de geluiden van mc 303 te veel gaat klote, (midi) dat het dan geen fúck meer voorstelt, dus dat is niet nodig. En als je setup al in bezit is van de nieuwste snufjes, dan is het toch leuk om daar zo'n rauw sampletje van door te schudden. Dat is toch de bedoeling, je kunt de tijd niet meer terug draaien, hoewel de nieuwe jeugd weer flink aan het stampen is geblazen. En kijk wat er met die thuderdome is gebeurd, ik zeg niet dat het vroeger veel was, maar nu met die appregs, nieuwtste snufjes, is het toch geen uitdaging meer. Je kunt het trouwens ook horen OOK !!! (er zijn wel goeie, natuurlijk) o ja die ouwe "muziek" draaien ze tegenwoordig ook weer meer in het uitgangscircuit. Vandaar dat ik zei "komen die oude geluiden weer in ofzo" wel genaaid ik heb geen oude "machines". Het zal wel meevallen!!! Nieuwe shit doet het ook goed !!! Wel goede cd "Downloaden" GRAPJE!!!\

:confused:

Wat heb jij gesnoven? ;)
 
hmm, erg duidelijk is dit alles niet, maar de voor mij persoonlijke eindconclusie is toch dat,
hoe goedkoop en leuk de mc 303 kan zijn op een zeker punt, dat het er toch zeker niet goed uit komt...

dus nog liever een electribe ea1 of mc-09 als extraatje (of beginnersding) dan een mc 303...

snif...
 
ik heb hier een cd met 70 minuten muziek en waarop alleenmaar de MC-303 is gebruikt......niks mis mee met die sounds !!!!
tis promotiematriaal van Roland dus ik zal die MP3's hier wel bij kunnen zetten.

ik heb trouwens ook een cd vol met mc-505 muziek.
 
Ik heb ook een mc-303 gehad en heb er een trauma aan over gehouden :D
Het was mijn eerste (in mijn ogen toen) echte instrument.
Ik had nog geen internet geloof ik of had het niet echt gebruikt om info op te zoeken over wat ik ging kopen.
Had ook nog nooit van andere instrumenten gehoord dus vergelijken had voor mij ook geen zin. Maar 3 steps ahead (hardcore producer) gebruikte het in zn track: Fuck de police (schijnt helemaal op de mc-303 gemaakt te zijn volgens hem) en dat nummer vond ik toen erg cool. En de mc-303 werd vet gepromoot in dance en uitgaans magazines.
Dus ik zo'n mc-303 kopen voor 1000 gulden! Vond het toen een heel cool ding, en heb me er maanden lang mee vermaakt. Maar omdat ik erachter kwam dat ie erg beperkt was weg gedaan, knoppen die geen midi versturen etc.
Heb hem toen geruild voor een cs1x, waar ik ook erg blij mee was omdat het alweer cooler klonk als mn mc-303.
En toen ik van de mc-505 hoorde dacht ik. Mn mc-303 terug alleen nu is alles 10 x beter! En inderdaad. de MC-505 heerste ....Ongeveer dezelfde sounds + veel meer van dit soort sounds alleen nu kon je ze layeren en je had coole fx! Heb me jaren lang met mn mc-505 vermaakt. En gebruikte mn cs1x eigenlijk alleen nog maar als masterkeyboard voor mn mc-505.
Toen ik iets nieuws wou jaren later, en van plan was mn cs1x te dumpen. en ik haalde een Nordrack 2 in huis. Viel mn bek open van verbazing. Wat een vette sounds! What The Fuck heb ik al die jaren met die roland troep gedaan!?
Ik heb gewoon jaren verpest met dat speelgoed van Roland zonder dat ik het door had. Toen ik doorkreeg hoe synths en andere modules konden klinken, Ben ik nu een inhaal race begonnen de verloren tijd in te halen door zoveel mogelijk gear in korte tijd te kopen :D Ben nog steeds een newbie nu, maar geen newbie die in een illusie leeft dat mc-303's en mc-505's dope zijn! de rede dat de 303's populair waren is denk ik omdat ze erg betaalbaar waren, en er cool uitzagen. Ik zie ze een beetje als de eerste electribes. Ook erg populair, maar veel kan je er niet mee. En ik denk dat veel newbies de Mc-303 kochten denkend TB-303 geluid te krijgen. Of ooit ergens opgevangen dat de TB-303 heerst en dit weer verward hebben met MC-303. Ik weet nog goed toen ik mn mc-303 kocht iemand mij Rebirth liet zien en mij uitlegde dat je daarmee hetzelfde kan als een mc-303 :D. Rebirth was in die periode ook razend populair (vooral de warez versie :P). En ik denk dat veel newbies door dit programma een mc-303 hebben gekocht. Met het idee de hardware versie van rebirth in huis te halen.

Koop als beginner nooit iets van Roland waar MC- voor staat zonder eerst goed naar andere dingen te luisteren!
En raadt ook zeker geen beginners een MC-303 aan! Dit kan iemands leven verpesten :D
De rede dat ik mn MC-505 nog heb is omdat ik me er erg mee vermaakt heb en er goeie herinneringen aan heb.
Maar niet omdat ik nu zo dol ben op het geluid :r
Ik heb de mc-303 en de mc-505 allbei nieuw gekocht toen ze helemaal in of nieuw waren. Als ik bedenk wat voor betere synths ik in die tijd had kunnen kopen als ik beter wist! =(

EINDE PREEK :Z
 
Laatst gewijzigd:
De mc-303 was het eerste apparaat wat ik kocht(toen was ik 13). De volgende dag heb ik m meteen weer terug gebracht... Een paar maanden terug had ik er een voor een zacht prijsje op de kop getikt en ik moet toch weer tot de conclusie komen dat het voor mij gewoon een nutteloos apparaat is dat absoluut niks toevoegt aan mijn studio'tje. Heb m dan ook al weer verkocht(met winst)...

Ik kan m dus niet echt aanraden en ik denk dat er voor die prijs wel leukere apparaten te krijgen zijn...
 
ie kan dan wel minder dan de RM1x, ik vind em wel beter dan die bak, en ook beter dan de korg elctribes
 
Hoi,

Zoals de meeste users hier op dit forum was de mc-303 ook mijn eertste 'echte' apparaat! Na een paar maanden 'gespeeld' te hebben met dit ding was de verveling en het inzien van de beperkte mogelijkheden en toch ook wel zwakke sounds toegeslagen.
Ik heb dan maar het toestel terug verkocht en met Rebirth verder gespeeld. Nu speel ik met de Bassline van Audiorealism en ben der echt weg van!
Soft van de bovenst plank!

Grtz

:eureka:
 
Origineel geplaatst door The Unholy
Of je download fasttracker en je hebt iets waar je al veeeel meer mee kunt dan de 303....:)


Uhm, ik ben aan het zoeken, maar waar zitten de filters, arpeggiators, draaiknoppen, effecten en een 808 sequencer in fasttracker? *D onder een of andere vage toetsencombinatie waarschijnlijk ([right-alt]+[f2]+[scroll lock]) :)

1 overeenkomst hebben fasttracker en de mc303 wel:
Ze hebben allebei belabberde midi-ondersteuning (de stand van de knoppen wordt niet over midi verstuurd, en bij teveel verzonden data gaat het arme apparaatje over zijn nek).



Verder zit je bij de mc303 helemaal vast aan de ingebouwde geluiden. Je kunt geen eigen samples laden, en je kunt instellingen die je maakt aan bepaalde geluiden niet opslaan.

In principe kan de hardware van de mc303 veel meer dan dat wat je via zijn eigen interface kunt aansturen, en zelfs NRPN's en sysex geven je geen toegang tot alles, wat nogal frustrerend is.
Sommige geluiden zijn opgebouwd uit 2 layers, maar je kunt geen instellingen per layer maken, en je bent dus afhankelijk van de ingebakken preset layercombinaties die er zijn.

Het lijkt er op dat ze geld hebben willen besparen op de CPU, waardoor bij bepaalde acties die veel processortijd kosten de timing even in de war raakt.


Dus voor bijzondere geluiden hoef je geen mc303 aan te schaffen, maar het kan wel een handig soort kladblokje zijn. Je kunt even snel een beatje maken met de 808-achtige sequencer. In het verleden gebruikte ik em met vlagen. Soms had ik een paar dagen achter elkaar dat ik uren aan het spelen was, en dan had ik er weer genoeg van.
Tegenwoordig staat hij helaas al zo'n 3 jaar stof te vangen en zit hij niet aangesloten.

Het werken er mee werkt wel verslavend, omdat het zo makkelijk is om even een track te maken die redelijk klinkt. Het zal nooit een complete productie worden, maar je kunt wel heel snel iets opzetten en dat later op je pc uitwerken.

Al met al is de mc303 te beperkt voor pro's, en om alles uit het bakje te halen moet je dingen doen die wellicht n00bs afschrikken. Het kleine display is een belemmerende factor daarbij. Roland heeft geprobeerd om het apparaat goedkoop te houden, en dat merk je op net iets te veel fronten vind ik.

Wouter.
 
Origineel geplaatst door NiFF
Uhm, ik ben aan het zoeken, maar waar zitten de filters, arpeggiators, draaiknoppen, effecten en een 808 sequencer in fasttracker?

Hiero:

http://www.madtracker.org/
 
Origineel geplaatst door Neon Vomit

---
Origineel geplaatst door NiFF
Uhm, ik ben aan het zoeken, maar waar zitten de filters, arpeggiators, draaiknoppen, effecten en een 808 sequencer in fasttracker?
---


Hiero:

http://www.madtracker.org/


Ja, ok.
Ik wil niet beweren dat er voor iedere functie die de mc303 biedt geen alternatief te vinden is.

Madtracker is leuk en biedt een hoop dingen die je met de mc303 niet kunt doen.
Dat wil nog niet zeggen dat het een echte vervanging kan zijn.

Mijn mc303 zet ik op mijn bureau, kies een drumsetje, klik op een paar knoppen om een beatje te maken met de 808 sequencer en laat 'm lopen. Daarna klooi ik wat op een andere synth en ik kan met 1 druk op de knop de bassdrum of hihat aan- of uitzetten, etc.
Hopla, hakke en zage. Op en neer met je hoofd en jammen maar.

Allemaal niet high-tech ofzo, en er zijn vast veel betere alternatieven voor dit, maar madtracker biedt geen serieuze vervanging voor dat proces.

Maar begin jaren 90 zou ik waarschijnlijk natte dromen hebben gehad over een tracker als madtracker.
Toen gebruikte ik een 4 sporen versie van screamtracker.
En mijn opa gebruikte ponskaarten met zijn draaiorgel. Hij moest de kaarten met zijn kunstgebit perforeren.

Mm.. het is vroeg. Waar had ik het ook alweer over?
...
 
Nu iedereen toch met zijn MC-303 anekdotes komt, hier de mijne.....:Z

Na jarenlang fasttracker 2 te hebben gebruikt was het ook mijn eerste apparaat. In '96 gekocht voor fl.1250,-.
Ook ik was in de overtuiging dat ik met dit apparaat de echte Roland vintagesound te pakken had.
Dat is dus zeker niet het geval!

Sommige drumkits zijn wel OK, en even easy te programmeren als de vintage Roland bakken.
Maar als je een paar geluiden tegelijk afspeeld, gaan bijvoorbeelde de closed Hihats van de 909 al helemaal flippen omdat de sequencer het niet meer aan kan.
Ook gaan sommige synth geluiden "hikken" in het begin. Kortom onbruikbaar.
Zo kom je er achter dat achter het robuuste uiterlijk een zwak sequencertje schuilgaat.
Na een tijdje kreeg ik door welke geluiden bruikbaar zijn in de zin van dat ze normaal blijven functioneren in de productie.
En toen heb ik er wel wat aardige grooves uit kunnen halen. Vaak Hip-hop aangezien de sequencer een langzaam tempo beter trekt.

Zeker GEEN aanrader dus, ik ben er gelukkig vanaf en heb hem nog voor EUR 250,- weten te verkopen!
 
250 ? zo dan, mazzelaar ;)

jaren terug wildeik een drumcomputer voor mijn verjaardag, dus ik met mijn pa naar rock palace in den haag (:kont:) en daar gevraagd naar een drumcomputer. ik had er nog de ballen verstand van, dus toen de verkoper met een mc303 aan kwam zetten kochten we het kreng.

toen ik de manual in handen kreeg snapte ik niet waarom die zo dik was, want zo moeilijk zo het toch niet zijn ? ik had toen al een oude boss dr-55 die simpel te bedienen was (maar die was een beetje gaar)
ik heb er nooit iets fatsoenlijks uit kunnen krijgen en de geluiden vond ik maar zwaar ruk. vooral het filter. ik had toen ook van iemand een korg ms10 gekocht en vond het filter erg lekker klinken. was dus behoorlijk teleurgesteld eigenlijk.

nadat ik na een tijdje een tr-606 kocht ging de 303 gelijk in de verkoop. gelukkig kwam er een soort van wannabe techno trace figuur aan de deur dat 'm erg graag wou hebben :)
 
Origineel geplaatst door NiFF
Allemaal niet high-tech ofzo, en er zijn vast veel betere alternatieven voor dit, maar madtracker biedt geen serieuze vervanging voor dat proces.
Hij klinkt wel veel beter...
 
Ik heb hem net ontvangen van een vriend die hem niet gebruikte...

Ben benieuwd hoe lang hij bij mij gaat blijven staan als ik dit allemaal lees.

Een gast die ik ken was hier toch wel heel handig mee hoor en hij kon er lekker op jammen.
 
Back
Top