Nord Rack, waar begin ik?

Origineel geplaatst door Ensemble
Ik herrinner me dat jij ooit hebt geconstateerd dat er iets mis was met de arpeggio en het uitsturen van midi op de NR3. Is dit nog steeds zo?

Er zijn wat moeilijkheden met de synchronisatie van de LFO's.
De Arpeggiator heeft geen Midi Out, wat de NordLead 2 wel heeft.
De reden daarvoor is het concept van deze synth. Hij is ontworpen om op het podium te functioneren, als daadwerkelijke 'speel'synthesizer en niet zo sterk als een studio apparaat. Er zit ook geen Percussion deel in, zoals bij de kleiner broertjes (zusjes?). De Arpeggiator is wel uitgebreider dan die van de andere Leads en weer anders dan die van de G2.

Wout
 
Oh ja, dat was het. Geen midi-out.
Dat vind ik wel balen hoor. Je kunt natuurlijk zelf je patronen maken maar toch is het niet tof.

Maar goed, bedankt voor je hulp Wout!
 
Origineel geplaatst door Ensemble
Maar hij zegt dat hij een enorme studio heeft met apparatuur alwaar ik morgen avond de NR3 mag komen aanschouwen. Ik ga er gewoon even kijken. Even in de ogen aankijken de goede man.

Dus het kan toch iemand zijn die de synth voor een andere reden heeft gekregen; misschien voor een recensie te schrijven of zo iets. De importeur stuurt er dan eentje op en soms mogen die schrijvers zo'n synth houden. Dan kent hij dat wachtwoord dus ook niet... Wie er in Nederland BetaTesters zijn, dat weet ik wel zo'n beetje.

Dus in de ogen kijken is waarschijnlijk de beste manier.

Wout
 
Die editor werkt prima, op het herkennen van het notch-filter na Shift+Filter na (vind-ie een gewone notch, blijkbaar) :D

De editor is trouwens niet zo intuitief wat betreft "Bank" vs. "Patch"; ik moet nog doorkrijgen hoe dat nou echt zit. Ze (de Duitsers?, red.) raden aan om eerst Clean Bank en na het receive'n van de SysEx Explode Bank te doen en dat lijkt wel goed te werken, alleen nemen de losse patch-file (blijkbaar) ook het nummer van de patch mee -is trouwens niet zo onlogisch gezien de MIDI/SysEx-implementatie van het ding.

Enfin, het is nu wat makkelijker geworden om patches te begrijpen. Bedankt, Wout! :halleluja
 
Het werkt niet geheel goed, want zoals ik op de site al aangaf, loopt men het risico Patches te 'verzamelen'. Op een gegeven moment had ik in m'n archief een Patch van 17 Mb staan... Dus die 'Clean Bank' opdracht is zeer terecht. Daarna 'Explode', waarbij je rekening moet houden dat Patch 0.ngf de 'geschoonde' is van de 'Clean Bank', dus die telt niet mee. *.ngf kan je gerust 're-name' naar *.syx Verder zijn er wat moeilijkheden als je met meer Midi poorten werkt, want dan raakt de Editor van slag, zodat je telkens weer de juiste poort moet kiezen. Verder zijn die extraatjes als 'Random Patch' en 'Modify Patch' wel eens leuk om te gebruiken.

Ga je met de muis over een knop dan geeft de rode 'value' meteen de waarde aan!

Veel plezier,

Wout

PS ik denk dat de makers Denen zijn :)
 
Laatst gewijzigd:
Origineel geplaatst door Ensemble
Oh ja, dat was het. Geen midi-out.
Dat vind ik wel balen hoor. Je kunt natuurlijk zelf je patronen maken maar toch is het niet tof.

Arp zend inderdaad geen midi uit, maar ik gebruik de NL3 arp niet echt...die vande Fantom is beter en die heb jij ook. Ik heb eigenlijk geen klachten over de NL3, echt een top synth. Live zijn de Db's uit een NL3 een genot voor het gehoor, zit ook erg lekker in de mix.
 
Als je echt een synth met Midi Out mogelijkheden wil, dan moet je maar naar de G2 kijken. Door 4 Slots met de Arpeggiators te combineren samen met LFO's en NoteSequencer modulen, daar maak je hele composities mee...

Trouwens, ooit MidiMod geprobeerd? Een gratis op de NordModular geïnspireerde modulaire MidiSynth die op iedere synthesizer met Midi is te gebruiken.
Kijk bij http://www.iaf.nl/Users/BlueHell/index.htm > software > MidiMod.

Wout
 
Origineel geplaatst door Wout Blommers
Als je echt een synth met Midi Out mogelijkheden wil, dan moet je maar naar de G2 kijken. Door 4 Slots met de Arpeggiators te combineren samen met LFO's en NoteSequencer modulen, daar maak je hele composities mee...

Trouwens, ooit MidiMod geprobeerd? Een gratis op de NordModular geïnspireerde modulaire MidiSynth die op iedere synthesizer met Midi is te gebruiken.
Kijk bij http://www.iaf.nl/Users/BlueHell/index.htm > software > MidiMod.

Ik heb zelf ook een MicroModular gehad, maar een G2 is ff wat uitgebreider. Trouwens, hoe klinkt de G2 tov de NL3? De NL3 klinkt goed in het hele spectrum, gaat de G2 ook zo diep? Ik neem aan dat alle Clavia's toch gedeeltelijk dezelfde DSP algoristmes gebruiken. Wat ik ook zou willen weten: kun je de NL3 modelleren in de G2 en hoeveel polyfonie zou je dan overhouden?

Midimod ken trouwens niet, zal eens kijken.
 
MidiMod is leuk, maar gaat nog lang niet zo ver als wel kon. Wat me ook handig lijkt, is een diep programmeerbare MIDI-patchbay met intern een MidiMod-achtige. Ik heb daar 'ns iets voor opgeschreven, maar kwam toen soortgelijke dingen tegen...
 
Origineel geplaatst door Sjaak
Wat ik ook zou willen weten: kun je de NL3 modelleren in de G2 en hoeveel polyfonie zou je dan overhouden?

In principe is dat natuurlijk mogelijk, maar het is nog nooit gedaan. De 'fout' die veel gebruikers en vooral toekomstige gebruikers maken, is dat een modular alle andere synths zou kunnen nadoen, maar dat is natuurlijk nooit zo! Met een Moog system maak je ook geen Arp na, toch? Ook al gebruik je soortgelijke modulen.

Met een modular ben je gewoon veel vrijer om je geluiden te ontwerpen: je hebt veel meer mogelijkheden. Ik geef toe, ik heb een G2 Patch liggen die een NordLead2 moet gaan nadoen, maar ik ben er nog steeds niet tevreden over.

Bij het ontwerpen van de G2 zijn veel algorithmen opnieuw gemaakt. Er is dus geen direkte relatie tussen de G2 en de NL3, zoals die wel bestaat tussen de NordLead2 en de Nord Modular Classic: die hadden gelijke algorithmen. Wil ik een NordLead3 geluid, dan pak ik m'n NordLead3 ;)

Ensemble, hoe is het trouwens afgelopen met dat Rack...?

Wout
 
Ensemble, hoe is het trouwens afgelopen met dat Rack...?

Hoi Wout en Sjaak en alle anderen,

Vanavond ga ik bij de beste man op bezoek;)

Ik hou jullie zeker op de hoogte!

Groet,

Semble
 
Ah yeah

Ah yeah

Nou de goede man bleek wel een hele goede man!

De verkoper van mijn huidige Nord Rack 3 bleek niet alleen betrouwbaar maar bovendien een erg ervaren producer die zelf in het bezit is van twee studio's! Vanwege tijdsgebrek en het feit dat hij mij n NR3 voor inkoop had kunnen bemachtigen hebben ertoe bijgedragen dat ik voor slechts 850 euro nu zwaar aan het morphen ben op dit echt fantastiche apparaat!!!

Dit is zo'n enome aanvulling op mijn bestaande set-up, ben er erg blij mee.

Fijne avond allemaal en zo zie je maar weer wie niet waagt..

:doei:
 
Inderdaad, je mazzelt behoorlijk. Maar hij heeft de NL3 voor inkoop gehad, dus via de importeur, die graag ziet dat er iets met het apparaat gebeurt, tenminste, dat hij het een beetje meer bekendheid zou hebben gegeven.

Maar jij kunt lekker Morphen :D Heb je een goede Manual erbij? Ik vraag me af wat je van het FM deel vindt. Onderzoek ook uitvoerig wat het display bij de Oscillators aangeeft. Het is een heel andere bak dan de NordLead2, hoor!

Wout
 
Nee, helaas geen manual erbij maar die heb ik gewoon gedownload op het net, easy.

Ik ga nu maar de manual even doorlezen want het is idd een hele andere bak als de 2.

Ik zal zeker onderzoeken wat de display aangeeft en wat betreft de FM functie. Ik ben een beginner, zeg maar nog steeds een beginner Wout dus verwacht niet al teveel geniale ontdekkingen mijnerzijds:)


Groet,
Semble
 
De NL3 heeft momenteel nog een zeer vervelende bug in de sequencer tov software sequencers en MidiClock.
Aha! Ik kan dus ook wat negatiefs over Clavia zeggen... Zien jullie wel

Wout ik las deze reactie van jou in een andere thread, is dit al gefixed?
 
Re: Ah yeah

Re: Ah yeah

Origineel geplaatst door Ensemble
Dit is zo'n enome aanvulling op mijn bestaande set-up, ben er erg blij mee.

Ik heb mijn NL3 al 4 jaar denk ik en ik ben hem nog niet beu. Het is ook een perfecte synth om je in synthese te verdiepen, je ziet wat er gebeurd en je hebt relatief snel resultaat. Morphse :)
 
Hey Sjaak!

Ik heb hem pas een dag en ben er zo ongeloofelijk blij mee!
Ik heb ooit gekozen voor de 2x ipv de 3. Dat was een van mijn verkeerde keuzes.

Take care,

Semble
 
Hoi Chin,

Ik heb ook naar geruchten geluisterd in het verleden maar doe dat gelukkig niet meer. Ik heb de 2x gehad en de 3 heb ik nu.

Zoals Wout eerder al aangaf zijn het gewoon totaal andere synths, welke van de twee je het beste ligt is een persoonlijke kwestie. Voor mij is het duidelijk waar ik gelukkiger van wordt;)

:doei:
 
De twee is wat eenvoudiger, dus je werkt er meer mee op gevoel. Doe je dat bij de drie, dan kom je gauw bij dezelfde resultaten uit en die wijze van werken 'werkt' tegen je. De drie zit gewoon veel ruimer in z'n jasje, waardoor je geluiden ook wat meer ruimte krijgen. De GeeTwee is nog ruimer...

De één en de twee zijn eigenlijk imitaties van de SC Prophet V. Die geluiden worden daarom ook meegeleverd, tenminste, een deel ervan.

Maar ook is zijn de één en de twee goedkoper, wat ook hun populariteit kan verklaren.

Wat geluids- en ontwerpkwaliteiten betreft is er nog niets over te zeggen, daarvoor is de drie eigenlijk te weinig verkocht. Clavia heeft de release alleen kunnen overleven omdat de op hetzelfde moment gepresenteerde NordElectro zo erg goed verkoopt, vooral in de USA.

Verder is de drie eigenlijk een performance synthesizer, dus eigenlijk voor op het podium bedoeld en de andere NL's zijn dat minder.

Wout
 
Back
Top