Pattern programmeren Electribe ER-1

Techno2do

Nieuwkomer
Lid sinds
7 februari 2005
Berichten
23
Locatie
Arnhem
Hallo mensen,

Cool forum. Ben weer een tijdje bezig met dance produceren heb wel gedraaid.

Heb sindskort een Korg Eletribe ER-1. Ergur cool ben er erg blij mee. Ben benieuwd of er nog mensen zijn om hier over te chatten.

Maar de vraag is eigelijk aangezien het een drumcomputer is of iemand mij de standaard dingen kan leren of mij de weg wil laten zien. Zoals hoe je pattern inspeelt en wat nou de opbouw is van muziekstukken.

Hoop dat iemand me kan helpen.

Mvg Daniel.
 
Denk dat de meeste .. RTFM .. zullen gaan roepen.
En ze hebben gelijk ... :D
Naar mijn idee kan je er ook beter zelf achter komen en moet naar mijn mening geen probleem zijn met de er-1
De handleiding lijkt misschien ingewikkeld maar valt reuze mee !!

:okdan:
 
Hi,

Sorry dat snap ik allemaal wel de ER1 is supersimper zonder menus das juist vet bedoel meer de opbouw van nummers en van de drums.
 
Het geluid van de ER1 valt me toch wel vies tegen, erg vlakke sounds en het geheel mist dynamiek...

geen effecten ala de EA of ES, papperige sounds, 2 hele stomme hihats (what the fuck moet dat voorstellen!)

Ik had er meer van verwacht na de ES...

Misschien moet ik er even in komen.
 
Heb zelf ook een ER-1 gehad en vind de sounds wel geinig niet superdenderend maar voor de prijs zo'n bakkie da's altijd leuk (zoiezo als sequencert)
Zie alleen het verschil niet tussen de Mk1 en Mk11 klank enzo is voor zover ik gehoord heb hetzelfde (behalve de looks dan maar vind die Mk11 toch zo lelijk)

Die Hats zijn idd ruk evenals de clap (en ook maar 1 keus) dat ze daar mar wat meer geluiden in hadden geRAMd
 
Ik moet wel zeggen dat het een ontzettend leuk bakje is om mee te spelen...en het geeft natuurlijk de mogelijkheid om bijna alles op een TR808 manier te sequencen (uhm bijna alles met MIDI en drums)

Tot zover kan ik concluderen: Hij is goed is trein-achtige ritmes (trans europe express tjak tjak tsss tsss tsss tsss) en lazers.

Ik vind die metalic choco bruine kleur van de MKII wel mooi hoor :D
 
Ja die samples moet je ook gewoon maar vergeten denk ik, het draait natuurlijk puur om de 4 synthesizer parts. Ik blijf het een leuk kastje vinden in ieder geval, en een goed idee van Korg destijds. Persoonlijk vind ik het hele idee van die MKII nogal flauwekul, omdat deze vrijwel niets toevoegt. Puur marketingtechnisch dus en niet vanuit de muzikant gedacht = fout :geslaagd:
 
Origineel geplaatst door Hooihuis
Persoonlijk vind ik het hele idee van die MKII nogal flauwekul, omdat deze vrijwel niets toevoegt. Puur marketingtechnisch dus en niet vanuit de muzikant gedacht = fout :geslaagd:

Tsja maar dat kwam ook omdat iemand ze bestookte met mailtjes enzo omdat hij hem heeeeel graag in een metalic choco bruine kleur wilde hebben..:)
 
Ben opzicht wel tevreden met mn ER1 de smaples zou beter kunnen idd maar de 4 perc parts zijn wel heftig en klinken lekker analoog. Zijn leuke dingen mee te doen en is altijd goed om ideetjes op te doen. Wil je Echt heftige beats maken moet je de sx of een mx pakken natuurlijk.

Wil er toch nog een EA1 bij hebben of een sm kopen.

Weet er iemand een site waar nog wat te leren valt over de opbouw van de drums en drumpatronen?
 
Tsja maar dat kwam ook omdat iemand ze bestookte met mailtjes enzo omdat hij hem heeeeel graag in een metalic choco bruine kleur wilde hebben..

Mijn naam is haas!

Ze hebben ook even de prijs 75 euro duurder gemaakt bij de distributie.

Weet er iemand een site waar nog wat te leren valt over de opbouw van de drums en drumpatronen?

Wat moet je daaraan leren? Dat kan je toch gewoon horen...ook.

Wat trouwens echt niet kan bij de ER is dat als je tussen sommige patterns switched sommige geluiden eventjes wegvallen...niet echt profi, dat viel me ook al op bij de EA en ES. Maar goed, of die wil of niet vandaag wordt die even flink met de zweep erachter ingezet in de studio ;)
 
het blijft natuurlijk een leuk bakkie om mee te pielen... heb van de week een ES1 gekregen van een kennis, hij had m opengemaakt en kreeg m niet meer inelkaar (...)
maargoed, ik heb m wel in elkaar gekregen maar nu doet hij niks meer :(
ach ja ik zie wel...
 
Er zitten nog wel meer nadelen aan het bakkie je kan geen part mutes opslaan 1 motion sec per part...
Niet echt uitgebrijdt heb er ook maar 100euro voor betaalt dus een mooie deal maar 400 of 500 euro wel veel voor wat ie ooit nieuw heeft gekost.

En de mkII slaat helemaal nergens op er zit 1 knopje meer op. Wazige shit...

Toch blijft het leuk speelgoed wil er nog een EM1 bij en Sx dan heb je een perfect setje om live te gaan.
 
Origineel geplaatst door smackos
Het geluid van de ER1 valt me toch wel vies tegen, erg vlakke sounds en het geheel mist dynamiek...

Helemaal mee eens. Ik heb er ook eentje gehad en heb hem niet lang gehouden. Als stepsequencer is-ie helemaal leuk natuurlijk, en de interface is zeer gebruiksvriendelijk, maar de sounds vallen echt tegen (vind ik). Had ik het geweten had ik voor een ES gegaan indertijd (ik heb nu een MPC dus dat is niet meer nodig hehehe).

Je kunt misschien eens proberen zo'n boekje met drumpatronen te kopen bij Proxis of zo, om mee te beginnen.
 
Ik gebruikte dit apparaat echt jaren geleden. Af gelopen jaren echt zelden, alleen ff voor de lol zeg maar. heb em vorig jaar wel gebruikt live als stepsequencer voor drumsaples aan te sturen

Hier wat samples:


Compleet ER-1 (de beat dan uiteraard).
http://home.tiscali.nl/~smeyer/sendex/bunker3017sampleB3.mp3

Hier hoor ik ook aardig wat ER-1 geluiden, maar ook een 808 sample loop eroverheen geloof ik.
http://www.acid.nl/~sendex/bunker3017/bunker3017sampleA1.mp3

808 beat, maar die opvulgeluidjes komen van de ER-1. Zoals die belletjes en die resonance tikjes ofzo. http://www.acid.nl/~sendex/bunker3017/bunker3017sampleA4.mp3
 
Die delay knop vindt ik wel gaaf. Das echt voor die Warp fans. Je kan met de ER-1 erg gefreakte dingen doen.
 
Laatst gewijzigd:
Dat klinkt wel als een Dijk Sander :okdan: Zo zie je maar weer dat de ER-1 wel degelijk bruikbaar is!

Krijg er gewoonweg inspiratie van....
 
Hmm.. Genoeg info om aan de slag te kunnen lijkt me.. Dan mag ik wel een beetje offtopic gaan om mijn ervaring met het apparaatje te vertellen hè? ;)

Ik heb em best een tijdje gehad, de ER-1.. De geluiden zijn inderdaad niet super.. Maar met wat effecten erover kan je er best zieke geluiden uit krijgen.. (Als je dat zou willen) Je maakt het zo gek als je zelf wil.. Neem nou een distortionpedaaltje voor een paar tientjes of 1 of meer Alesis MODFX'jes om erachter te hangen.. Voor weinig geld heb je zeer veel tweakplezier naar mijn mening..
Ik heb er gisteren bij mede-forummer Ahamay de grootste lol mee gehad! En ik begon zelfs even te twijfelen of ik er niet 1 terug zou kopen.. De reden dat ik dit niet doe is dat ik een MPC en 606 heb waar ik aardig mee uit de voeten begin te komen.. Ik wil ook niet teveel hebben staan hier.. Dat kan ik toch niet allemaal tegelijk bedienen.. En als er ooit nog een drumcomputer bij komt, wordt het een Machinedrum.. Maar daar ga ik het nou niet over hebben.. ;)

Succes ermee.. :okdan:

Ivo..
 
Ik heb ook nog wat voorbeeldjes gevonden..

Deze heb ik hier al ooit eerder gepost.. Je Hoort in ieder geval de ER-1. EA-1 en DX-200..
Ahamay & Teknoudontknow - Pywpoyq

Deze is niet om aan te horen.. Het output signaal van de ER-1 gaat de audio-in van de EA-1 in.. Hij duurt wat lang (6 min.) , dus ik raad je aan er gewoon even doorheen te skippen, tenzij je het mooi vindt om naar te luisteren.. ;)
ER-1 door EA-1

En deze heeft hier ook al eerder online gestaan.. Het was de bedoeling dat ik er nog ooit iets mee ging doen, maar dat is niet gebeurd.. Je hoort de ER-1 , EA-1, MC-09 en DX-200..
Teknoudontknow - Try Out

Al het ritme dat je hoort bij deze stukjes komt uit de ER-1..

Groeten, Ivo..
 
Vette Tekno...

Vette shit hoor vindt Er1 door de EA1 wel vet hoor lekker getweakt...
Weet wel dat is volgende week een EA1 ga kopen om te beginnen.



Foto's ook erg cool op je site zo'n setup wil ik ook :P.

Vindt het ergur vet wat je doet hoop ook zo vet te komen.



Gr Daniel.
 
Back
Top