Aanvulling op huidige studio, bass synth (met hoge funfactor) advies gevraagd.

NandoPando

DOLLE MAN
Lid sinds
1 november 2018
Berichten
179
Locatie
Eindhoven
Inleiding
Ik ben al een tijdje aan het oriënteren op een bass synth die een aanvulling moet zijn op mijn muziek studio. Gevalletje door de bomen het bos niet meer zien, en de vraag of het geen overkill is in mijn huidige studio. Ik hoop dat mijn vraag herkenbaar is, mocht het niet duidelijk zijn hoor hoor ik het graag. ( ik draag nogal was opties aan :o:)

"Hands-on control"
Wat ik nu vooral merk is dat, dedicated buttons, functies mijn voorkeur zijn. Daarmee heb je meer/subtiel controle, kan je het geluid beter kneden hoe meer hoe beter in mijn situatie. Ik heb ook de Deepmind 12, en ik vind het toch vrij irritant dat er zoveel effects en menu diving in zit, efficiënt maar echt geen fan van.

Vereiste: One knob one function
Grote verschil met dedicated buttons merkte ik op bij de drum samples die ik to-go heb in de Deluge, vs de Behringer RD-8 waar iedere knop dedicated is.
In de deluge zitten samples van de Roland TR8, voorkeur in mijn studio is dan echt de Behringer RD-8.

Een ander voorbeeld is de Zoom CDR-70 die super veelzijdig is, maar dat gepriegel met oneindige rotary knoppen, voor live toepassing helemaal ruk.
Nu heb ik de Strymon Volante en dat kan ik met mijn ogen dicht instellen, wat een verademing is dat. Ik wil als hij op voorraad is bij Gear4Music de Oto BIM aanschaffen.

Modder vette bas synth
Voorkeur is analoog, en vooral weinig/geen menu diving, desktop of met keys maakt me niet zoveel uit.
Op het oog had ik de Moog Minitaur, aangestuurd door de deluge heel dope maar na wat verder zoeken, werd het steeds lastiger, zoveel opties weer :stupid

Genre?
Ik speel vooral live, alles moet live en in een keer goed, drums aanzetten, en met verschillende synths erbij spelen zoals ik hier doe
Naar mijn idee ga ik nog teveel alle kanten op, ik speel zo veel verschillende vibes, dus kan dit nu nog niet goed beantwoorden

500€ sweetspot?
Waldorf Pulse ( comparison met Minitaur ) - 519€
Vermona Mono Lancet - 459€
Erica Synths Bassline DB-01 545€
Korg MS-20 - 555€
(zullen vast nog meer zijn )

Behringer is killing it! :mega:

Moog Clone

Behringer Model D - 269€ (klein fiddly, niet een voorkeur)
Poly D - 635€

Een goede comparison: Model D VS Poly D
Dan heb je ook nog de Monopoly - 529€ ( beetje zelfde als de Poly D?) video monopoly

Maar dan,, heb je ook nog de
Behringer Odyssey - 435€ video demo
en een uitgebreidere versie de Behringer 2600 500€ <-> 650€

Alles heeft zijn voor en nadeel, leuk al die specs op papier, maar ik zoek een model die vooral een hoge funfactor heeft.
Soms betekend dit dan dat een model met minder features toch beter aansluit. ( misschien is daarom de Odyssey een betere optie voor mij dan de 2600?)
Ik weet zeker dat ze allemaal tof zijn, maar je er 1 zou moeten kiezen, met de wetenschap van mijn huidige gear, en voorkeur welke zou je mij dan adviseren? Of moet ik gewoon niet zeiken en meer duiken in de gear die ik heb.. help 8D


Huidige DAWLESS Setup:

Mixer
SSL SiX

Vooral Mobile:
Teenage PO,, voor de leuk
Microkorg S - Voor battery operated outdoor muziek, vocoder en minikeys ervaring
Deluge - alles kunnen, vooral nu voor onderweg

Studio:
Deepmind 12 - Analoog synth, ( in de toekomst ooit een desktop 12D er aan willen daisychainen voor een 24Voice synth)
VC340 - voor Strings en vocoder
Hydrasynth - Digitale synth, enorm veelzijdig, niet normaal
Crumar Seven - voor vintage rhode sound en focus op piano techniek ipv knoppen draaien.

Effects
Strymon Volante
Analog HeatmkII

Drums studio
Deluge
Behringer RD-08
 
Laatst gewijzigd:
Als ik jou verhaal lees en budget even negeer kan ik de subsequent37 aanraden. Bass duty doet ie als de beste, heerlijk mee te pielen en ook nog eens midi en presets. Maarja. Wel dik twee keer waar je nu aan denk…
 
Novation bass station 2 ?
 
Als ik jou verhaal lees en budget even negeer kan ik de subsequent37 aanraden. Bass duty doet ie als de beste, heerlijk mee te pielen en ook nog eens midi en presets. Maarja. Wel dik twee keer waar je nu aan denk…
Ja dit is ook wat Stephan Bodzin gebruikt tijdens zijn live sets
Goeie, maar idd een andere prijs klasse, en ik dacht dat de Behringer wel een goede tegenhanger zou zijn met de Poly D.
 
in 't rijtje zou ik een basstation 2 verwachten, een moog sub phatty, een korg minilogue XD is ook geen straf. Maar ok, hier en daar wat functies met n extra knop...
geliefde synths die je zonder veel pijn weer verkocht krijgt als ze niet bevallen, zeker als je een frisse 2ehands koopt
voor de prijs van een nieuwe behrii heb je een 2e hands korg ody met mooie case... ideaal voor onderweg, of is dat niet wat je doelt met 'live'
 
in 't rijtje zou ik een basstation 2 verwachten, een moog sub phatty, een korg minilogue XD is ook geen straf. Maar ok, hier en daar wat functies met n extra knop...
geliefde synths die je zonder veel pijn weer verkocht krijgt als ze niet bevallen, zeker als je een frisse 2ehands koopt
voor de prijs van een nieuwe behrii heb je een 2e hands korg ody met mooie case... ideaal voor onderweg, of is dat niet wat je doelt met 'live'
Ja ik heb maar een rijtje met namen opgesomd, wel met de wetenschap dat ik waarschijnlijk namen eruit laat, die er absoluut in horen te staan.
Met live bedoel ik wel in mijn eigen studio, maar als een live set.
 
Hij kwam gewoon nooit aan de beurt. Ik vond m nogal saai klinken. Minimoog is ook de deur uit trouwens... Misschien lag het aan mijn oren. :D
Vond eigenlijk de sub phatty wel tof destijds; als die toeters en bellen op de sub 37 konden me niet interesseren.
de BS2 is echt n roland sound zoals de sh101, lijkt meer mijn ding.
 
Heerlijke synth die sub37! Niks mis mee.

De bass station 2 is daarentegen ook moddervet en aanzienlijk goedkoper.
Mist wel een beetje de 1knob1function, maar de belangrijkste functies hebben wel een eigen knop.

Knal er nog een model D bij een je hebt voor zo'n 500eypo toch wel dikke dikke opties en sound.
Laat je niet wegjagen door internet wijsheid over te kleine knoppen. Dat niet je echt zelf ondervinden en bepalen. Ik heb er totaal geen last van, ook niet bij de SE-02 hoe nog wat kleiner is en ook een optie is (met voordeel over de model D dat je patches kan opslaan en eigen sequencer heeft ;)) is wel zeker 100 meer dan de model D.
 
Sub37 -> vettig maar te duur misschien?

Heb je niet al te grote vingers dan is een SE-02 echt super dik eigenlijk klopt alles aan die bak behalve misschien dan die knopjes en dat de LFO qua sawdown ergens in het midden begint qua fase ipv aan het begin van de sawdown. Aparte keuze vind ik dat. Koop er dan later nog een BS2 bij en je bent echt wel lekker bezig :-) - twee enorme voordelen van deze betaalbare machines -> heel veel directe controle EN zoals eerder gezegd al hier: Presets!

In dat voorbeeld van de Minitaur en de Pulse-2 vind ik de Minitaur muzikaler klinken, maar de Pulse-2 heeft 1 OSC extra en meer opties qua sound design maar dit zit in de matrix verstopt en is dus niet 1 knob per function. Wil je dat zoveel mogelijk wel dan is de SE-02 denk ik jouw go to synth. Overigens heeft de Pulse1 veel meer karakter dan de Pulse2. Onder andere een schreeuwend filter i.p.v. een vrij tam filter.
 
Ik raad je ook de Bass Station 2 aan, niet alleen voor in de studio want met de extra upgrades heeft ie soundwise gewoon heel veel opties maar ook als je 'm eventueel live wilt meenemen zjn de presets echt handig en dan is ie ook usb gevoed.
Door de verschillende upgrades hebben sommige knoppen wel een dubbelfunctie dus dat zou het enigste zijn waar je aan moet wennen.
Tel daarbij op dat je 'm tweedehands voor minder dan 300 euro al tegenkomt en de service die bij Novation echt geweldig goed is met die livechatfunctie als je een keer een probleem hebt en daarnaast zijn ze ook nog 'ns vriendelijk want als je met je tweedehandse een account opent dan krijg je in de meeste gevallen ook het software pakket er toch gratis erbij.
Kortom price/value gezien denk ik dat je geen betere keus kan maken ebhalve als je een specifieke sound zoekt misschien maar met de verschillende filters kan je zowel acid/303 als Moog sounds eruitkrijgen bijv.
M'n betoog lijkt bijna een reclame voor Novation maar gezien de ervaring die ik met ze heb en de verschillende synths kan ik niet anders dan dit zo vertellen.
 
Nog even een aanvulling; neem een Neutron mee in je overweging als je een goeie vette bass zoekt en een heerlijk filter!
Lekker hands on en daarnaast in de studio ook voor het meer experimentelere werk heel geschikt met die grote patchbay.
Staat nu voor 256 euro bij verchillende shops, da's echt een nobrainer voor zoveel synth.
 
Subsequent 37
Of 25, maar ik zou voor de 37 gaan met extra octaaf en meer dedicated knoppen.
2e hands soms nog wel voor een goede prijs te krijgen.

Bass station 2 is ook heel veelzijdig en ook één waar ik nog wel een x naar wil kijken.
Als mogelijke vervanger voor m'n Minitaur.
 
Korg MS-20 - 555€
Voor bas zou ik in de Korg reeks eerder de MS-10 pakken. Is een nog enigzins betaalbare vintage (en net als de MS-20 gebouwd als een tank) en klinkt heerlijk. Ik heb een Minitaur gehad, wel leuk, maar ik vond 'm te overheersend klinken, te Moog (kan dat?). ARP 2600 clone is uiteraard ook altijd leuk.
 
Ik heb aan de Minitaur genoeg bas, dat ik niet meer zoek naar iets anders. In een mix blijf je hem altijd horen (voelen).
Voor iemand die nog geen bas heeft om te stoppen met zoeken, is de bassstation gewoon de beste keuze, no contest zeggen ze dan.
Voor compact en on the road is de SE02 onklopbaar.
 
Back
Top