Wat zijn je favoriete YouTube-subscriptions voor synths?

Het bekende denk ik:
Red Means Recording
Sonic State
Loopop
Maar ook:
The Midlife synthesist (doet soms we te veel doordenken)
David Hilowitz (maker van decent sampler)
Liam Killen
Etc etc.

Kijk ook niet echt of het alleen synth is maar wat ze me kunnen leren/boeien qua enthousiasme, diepgang, humor etc. Zoals Synthnews en Admiral Bumblebee, Olivier Ozoux.
 
Matt Johnson, Jamiroquai toetsenist en synth freak. Erg leuk want hij kan ook top spelen in tegenstelling tot de meer functionele reviewers.

Vind BoBeats irritant. Te hoog try hard gehalte naar mijn mening. Ricky Tinez heeft soms wel solide reviews maar als ik een slechte bui heb trek ik hem ook niet haha.
 
Dr. Mix vind ik wel goed. Het is dan ook één van de weinigen op YT die effectief muziek kan spelen. De meesten op YT vind ik niets zeggend, vervelend en trekt mijn aandacht absoluut niet. Ze hebben uiteindelijk ook weinig tot niks te bieden dan enkel een sequence partijtje laten lopen en er een half uur over te zitten janken. Totaal niet boeiend voor mij. Voor mij moet het echt leuk en interessant zijn. Niet elke wave vorm die ik al 100000000000 keer al weet herhalen. Doe er iets mee, denk ik dan. Maar waarschijnlijk is net dit dat het probleem. Ze (sommigen) kunnen niks. En die vallen vrij vlug door de mand. Tutorials daarentegen is een andere zaak.
 
Laatst gewijzigd:
Geen subscriptions, ik probeer het functioneel te houden door alleen die video's te bekijken die gaan over iets waar ik even meer van wil weten. Om de schermtijd binnen de perken te houden. Maar het mislukt ook, en voor je het weet ben je zo weer een paar uur verder als blijkt dat iemand nog meer video's heeft die leuk zijn. :D


Als ik na een zoekopdracht een video van BoBeats als resultaat krijg sla ik over, die vent irriteert me als geen ander.
 
Dr mix was goed, maar is nu meer een verkoopkanaal geworden. Jammer, hij was een paar jaar geleden nog spontaan (incl. spontane live uitzendingen), maar nu is alles wat ie toegestuurd krijgt AMAZING... :frons:Heeft nu ook een samenwerkingskanaal met thomann.
Klopt. Dat heb ik ook gemerkt de laatste tijd. En dat is idd. jammer.
 
Ik heb niet echt favorieten.. ik zoek gewoon op het onderwerp wat ik op dat moment interessant vind en klik daarna verder op de suggesties..

Ben Jordan vind ik wel nuchtere eerlijke reviews geven, is ook een echte muzikant
Gabe Miller Music vind ik wel een aardig kereltje, doet voornamelijk grooveboxjes
Blezz Beats gooit er humor in met z'n eigen weirde lingo
Tarekith - heeft er duidelijk verstand van..
Jon Sine - Duitse producer.. veel tips over productie en studio.

Loolop is goed, maar zo saaaaai! 'Hi..... - this is Circuit..'. 'Hi... - this is Peak'
BoBeats is een uiterst vriendelijke dude, maar vindt werkeliijk alles tof wat hij opgestuurd krijgt.. Kijk ik niet meer.
Andrew Huang.. irriteert me mateloos.. Z'n manier van praten, dat hi-five klap effectje wat hij er in monteert.. Alles!
Ricky Tinez - mooi gefilmd hoor, sfeervol filtertje. maar leutert altijd maar door over z'n retro samplers waar hij steeds dezelfde 90's house beats op maakt met wat akkoordjes er overheen.
 
Laatst gewijzigd:
Klopt. Dat heb ik ook gemerkt de laatste tijd. En dat is idd. jammer.
ja inderdaad, sinds Claudio hij zijn nieuwe "gesponsorde" studio heeft, en er nu een vaste samenwerking is met Thomann, vrees ik dat het meer een Teleshopping kanaal wordt.
Loopop, dient pefect om bij in slaap te vallen, wat ik ook doe
 
Ik heb weinig subscriptions, maar kijk veel ad-hoc.
Op de kanalen van Tim Shoebridge en Sonicstate ben ik geabonneerd, maar die laatste begint voor mij steeds minder relevant te worden.
Nick lijkt mijns inziens momentum te verliezen en bovendien zijn er steeds meer verwijzingen naar Patreon.

Ik kijk weleens naar Loopop en soms kom je door gewoon een zoekterm in te tikken op leuke dingen.
 
Dr mix was goed, maar is nu meer een verkoopkanaal geworden. Jammer, hij was een paar jaar geleden nog spontaan (incl. spontane live uitzendingen), maar nu is alles wat ie toegestuurd krijgt AMAZING... :frons:Heeft nu ook een samenwerkingskanaal met thomann.
Yep, ik ben na het betrekken van zijn nieuwe studio ook afgehaakt (unsubscribe) want inderdaad een ordinair commercial geworden zonder kritische blik. Het is jammer want hij is zeer muzikaal en dat was altijd leuk om naar te kijken... Ik hoop dat ik me op een dag niet meer zo erger aan het verkooppraatje maar gewoon kan genieten van wat hij speelt.
 
Deze vind ik wel fijn om naar te kijken.

Eén waar ik zin in moet hebben, maar die wel een aantal goede vids heeft.

Dit is één van m'n grote helden (heldinnen?)
Man wat kan die mooie dingen maken.
Natuurlijk komt ook hier het commerciële (ik moet content maken) syndroom voorbij, maar toch.

Deze gast maakt erg mooie dingen.

Deze ook

En ik zal stoppen, voor je alleen nog maar naar YT kijkt en niet meer aan muziek maken toekomt ;P
 
ik heb enorm die tijd ingekort om naar die meestal waardeloze rommel te luisteren, tenzij het een hobby is, kun je hier uren in verliezen aan kostbare tijd,tijd die je kan gebruiken om te oefenen, componeren.
De meesten hebben al zo weinig tijd.Om na hun werkuren te spelen.Ik doorloop altijd snel de passages, want ik kan er echt niet naar dat geklungel luisteren.En altijd die lovende comentaar,verrast me nog het meest.
Zoals altijd zijn er uitzonderingen(voor iedereen verschillend).
 
Back
Top