Behringer = ANTI GAS

EviL303

Ouwe rot
Lid sinds
19 juni 2003
Berichten
1.667
Locatie
Italia - Milano
In het begin was ik nog redelijk tevreden met wat behringer aan het doen was, maar door deze overvloed aan synth clones en hen strategie heb ik behoorlijk anti gas gekregen (wat ik zeker niet erg vindt). Goed wat mijn punt is dat ik verder doe zoals ik al 25j doe sparen voor iets en dan mega gelukkig zijn met wat ik gekocht heb en tevens ook veel gebruik. Begrijp me niet verkeerd, voor jonge beginners is het super….voor een kleine prijs kunnen ze eraan beginnen MAAR wat ik dan ook weer merk is dat ze er zodanig veel kopen , er niet mee kunnen werken etc (zelfs de basis dingen zoals midi) anyway ik ben blij dat ik het zo gedaan heb! Tis een beetje onsamenhangend wat ik hier neerpen … het is meer een buikgevoel 🙅
 
Ik begrijp je Evil
dat sparen (lang of kort) er dan ook mee leren werken en het veel gebruiken daar zit ook de voldoening in he

In het algemeen vind ik dat er nu immens veel beschikbaar is, waarin dat Behringer vr mij zwaar in overdrijft

Kortom ik volg jou wel een beetje dat het enorme aanbod een ANTI GAS reactie ook kan creëren

Gas hebben en you tubes filmpje bekijken van dat ene nieuwe

Tja ineens besef ik wat ik alreeds allemaal staan heb door zoiets van ja maar die synht van mij kan dat ook en dan neem ik een van mijn toestellen apart om dan rap te beseffen dat er nog veel paden niet zijn bewandeld en verdwijnt mijn gas
 
Ah het valt wel mee toch? Tussen 2000/2010 kon je veel leuks tweedehands kopen voor leuke prijzen. Die tweedehands markt van toen bestaat helaas niet meer, nu vult behringer dat gat op met een veelvoud aan clones.

Het is ook maar net waar je geïnteresseerd in bent, lang niet alles boeit mij. Maar de wat exclusievere dingen die voorheen voor mij onbereikbaar waren zoals de 2600, vcs3, cs80 vind ik best interresant.
 
Ah het valt wel mee toch? Tussen 2000/2010 kon je veel leuks tweedehands kopen voor leuke prijzen. Die tweedehands markt van toen bestaat helaas niet meer, nu vult behringer dat gat op met een veelvoud aan clones.

Het is ook maar net waar je geïnteresseerd in bent, lang niet alles boeit mij. Maar de wat exclusievere dingen die voorheen voor mij onbereikbaar waren zoals de 2600, vcs3, cs80 vind ik best interresant.
Dit ! Plus een 909 voor 350 euro was in 2000 echt niet mogelijk (die van mij was 3000 gulden).
 
De reden dat Behringer zo snel alles achter elkaar uitbrengt heeft te maken met efficiency. Behringer heeft alles nu tot zijn beschikking, van tekentafel tot productie. Mensen stil laten zitten kost geld, fabrieken niet van opdrachten voorzien, dan gaan ze wat anders doen, De machine draait en hij draait goed. Als de engineers klaar zijn met het ene dan beginnen ze aan t volgende. Krijgen ze geen opdracht om dat te doen, dan zijn ze weg. Op deze manier kan Behringer effcient alle producten ontwikkelen en verkopen, dat vertaald zich in een lage prijs en toch goede marge voor hun. Principes hebben we niks aan, de machine draait en stopt voorlopig niet.
 
waar blijft die alpha juno ....
 
Dat is toch met veel dingen zo?

Aldi heeft ook met enige regelmaat telescopen in hun schap liggen.
Dat waren vroeger dure instrumenten waar je ook nog eens veel tijd en moeite in moest steken.
Nu liggen ze dus zoals gezegd bij de Aldi, compleet met computer aan boord en belanden ze bij veel mensen na een aantal avonden van teleurstelling in een hoek van de zolder.....
....en bij anderen wakkeren ze juist de interesse aan.

Behringer maakt een hoop spul waar ik geen interesse in heb, maar veel anderen wel.
Ze maken ook dingen bereikbaar voor mij die dat nooit waren (VCS3, 2500) en ze maken dingen die ik wel interessant vind (DP12, Neutron).
Ze maken zelfs dingen die mij hebberig maken (Poly-D, SH-5, TD-3 MO).

Ik snap in die discussies nooit zo goed waar het de persoon in kwestie dan raakt.
Je vindt iets mooi en je hebt er voor over...of niet, eigen keuze.
Ik zie niet in waar de keuze van de ander mij in de weg zit.

Ik hoef het niet te kopen en ik hoef er niet naar te luisteren.
De keuze begint inmiddels wel overweldigend te worden en dan is het fijn dat ik wel zo'n beetje rond ben aanschafsgewijs.
 
Behringer brengt naar mijn idee niks origineels uit behalve de deepmind serie!
Bij iets origineels ben je wel langer bezig met ontwikkelen dan kan je in die tussentijd geen geld mee verdienen.
Behringer gaat liever voor kwantiteit dan kwaliteit lijkt wel!
 
waar blijft die alpha juno ....
Ja die zou ik meteen kopen, wel met pg300 uitgesmeerd over de hele lengte boven de keys. Altijd spijt gehad dat ik mijn setje heb weg gedaan.

Overigens heeft behringer net het startsein gegeven voor een nieuwe megaplant in Maleisië, als die klaar is kan het tempo nog hoger.
 
Ik zag dat de td-3 nu slechts 99 euro is, 82 euro zonder btw wordt het helemaal een lachertje vanuit Duitsland ! Daar kunnen marktplaatsverkopers niet eens tegenop (80 euro en hoger).
 
Da's meteen ook de enige klacht die ik heb over Berhinger synths, niet waarde vast, maar als je er op wil blijven spelen is dat geen probleem natuurlijk.
 
Mijn neefje zat 15 jaar geleden verliefd te kijken naar de Roland x0x serie in mijn studio en hoppte die ooit ook te kunnen kopen.

Prijzen van rond de 1000eu zijn nog te doen, maar nu ze (soms ver) boven de 3000eu liggen is dat niet te doen.

We praten vaak over gear en hij gaat vaak mee als ik iets ga kopen en ophalen en v.v. 4 jaar geleden hadden een gesprek over zijn wens die oude Gear te kunnen kopen en dat dat bijna niet te doen is.
Opeens kwamen de boutiques en Behringer en nu heeft hij de tr08, tr09, td3 en behodyssey voor rond de 1000.
4 jaar geleden nog onvoorstelbaar, nu realiteit. Voor hem dus echt fantastisch om toch die sounds in huis te hebben.

Tja het is wel een overkill en het geeft mij toch wel gas voor de synths die ik altijd wilde (2600, odyssey, sh5, pro one, wasp etc).
Heb me nog weten in te houden, de vraag is hoe lang dat nog lukt :D
 
Een detail wat ik hier niet lees is dat de behri's midi en ook nog usb hebben. Iets wat met de oudjes vaak niet het geval is.
Dat is voor mij een bijkomend voordeel, bovenop de prijs.
 
Je “hoeft” niet alles te kopen van Behringer. (Ook al is de verleiding erg groot) Dankzij deze clones heb ik nu voor een prikkie in huis wat ik vond nog ontbrak aan mn setup na tig jaar dat ik er mee bezig ben.En dat zonder vintage prijzen/onderhoud. Na de RD9 houd ik er ook mee op. Geen ruimte of aansluitingen meer en maakt het geheel alleen maar complexer. Het moet leuk blijven natuurlijk en enkel technisch bezig zijn verziekt de flow.
 
Ik ben jaren fan van Behringer, meer nog dan welk ander merk. Mijn hele studio zal straks bestaan (en doet dit grotendeels al reeds) uit Behringer synths. Zoals Tom 32 zegt, Uli Behringer maakt dat bepaalde gewilde klassieke synthesizers bereikbaar zijn voor iedereen. Ik zie Uli dan ook een beetje als de Lemmy van Motörhead voor synth-freaks. Lemmy hield zijn concerten zo betaalbaar mogelijk, omdat hij vond dat ook mensen zijn fans met weinig geld naar zijn concerten konden gaan. 8)
Dit zijn mooie tijden waarin iedereen bijvoorbeeld een betaalbare TR909 in zijn studio kan hebben. :halleluja
 
Een detail wat ik hier niet lees is dat de behri's midi en ook nog usb hebben. Iets wat met de oudjes vaak niet het geval is.
Dat is voor mij een bijkomend voordeel, bovenop de prijs.
Alleen jammer dat je niet alle knoppen kan automatiseren en met namen de cc waardes van de knoppen kan bedienen in je daw
Waarschijnlijk om de kosten te kunnen drukken!

Om die reden maakt het voor mij ook minder interessant om Behringer in huis te halen dat je niet alle belangrijke knoppen kan automatiseren.
Daar hou ik bewust rekening mee bij het aanschaffen van nieuwe gear!

Of heb ik nu wat gemist dat het nu wel kan(knoppen automatiseren) op de nieuwe modellen die ze nu uit brengen ik volg het namelijk niet zo nu.
 
Of heb ik nu wat gemist dat het nu wel kan(knoppen automatiseren) op de nieuwe modellen die ze nu uit brengen ik volg het namelijk niet zo nu.
Die TD-3 MO heeft in iedere geval wel midi cc's aanstuurbaar voor de cuttoff, tov de TD-3. maar die is dan ook 100 euro duurder.
 
Voor automatiseren is een complete redesign van de electronica nodig, dan is het geen kloon meer. De synths zijn goed zoals ze nu zijn imo.
 
Back
Top