Tip-verzamelpunt Ableton Live

willem1958 en quifster ik zag het ook ineens, en daarna niet meer. ik sta altijd ingelogd op de ableton sit, ik logde uit: en ja dan kwam de upgrade sale. waarschijnlik, is de site gevoelig voor dat de je upgrade al hebt en bent ingelogd. al had ik m al even eerder gezien, terwijl ik was ingelogd. nou ja, snappen van die site doe ik ik nie veul. het is een wat warrige site....
 
willem1958 en quifster ik zag het ook ineens, en daarna niet meer. ik sta altijd ingelogd op de ableton sit, ik logde uit: en ja dan kwam de upgrade sale. waarschijnlik, is de site gevoelig voor dat de je upgrade al hebt en bent ingelogd. al had ik m al even eerder gezien, terwijl ik was ingelogd. nou ja, snappen van die site doe ik ik nie veul. het is een wat warrige site....

ja klopt, die site inhoud veranderd als je inlogt, ook de pakketten waar je recht op hebt verschijnen dan dynamisch. Overigens vind ik dat een enorme verbetering dat je nu in ableton live 10 zelf automatisch die pakketten waar je recht op hebt ziet verschijnen en dat je ze daar zo toe kunt voegen zonder dat je ooit naar de site hoeft.
 
ja klopt, die site inhoud veranderd als je inlogt, ook de pakketten waar je recht op hebt verschijnen dan dynamisch. Overigens vind ik dat een enorme verbetering dat je nu in ableton live 10 zelf automatisch die pakketten waar je recht op hebt ziet verschijnen en dat je ze daar zo toe kunt voegen zonder dat je ooit naar de site hoeft.

ja dat is erg handig. en op de site zat ik ook met het probleem welke packs, want heb een tijd geleden een trials version van ableton live 10 suite gebruikt, dat onthoudt ie dan ook. in het programma zelf zie je nu (vrijwel of alle) packs. ik ben vooral in packs geïnteresseerd voor M4L, en groter aantal drumkits is ook handig. heb wel een retro synths gedownload, maar dat deed me niks, wel gebruikt om een volledig preset nummer te maken, ipv dat ik al mijn geluiden zelf maak. ook eens leuk, en grappig. en tevens vreemd genoeg leerzaam, want de opbouw vereist dan een geheel andere aanpak, hoe ga het interessant maken. nou ja, ik heb erg lang getwijfeld of ik de suite zou kopen, of de push 2, die ik al een tijdje heb, verkopen zou. nu ik de suite heb, begin ableton steeds meer te waarderen. ik zal blijven werken in cubase 9.5 (en bij de sale en na een paar goeie bug-kill updates, naar cubase 10 of ff wachten op 10.5). voor het lineaire werk. ik gebruik ableton als instrument, maar heb bij dat "preset" werk ook als DAW gebruikt, de gehele mix. werkte toch fijn. gewenning. verder heerlik programma, en heb nu een overkill aan DAW's... (ach anderen lijken bijna alle DAW's te hebben, dus ik ben een kleintje dan...)

en zal eens deze thread doorsnuffelen. maar ik zal mijn maschine'tje niet vergeten, blijft ook lekker om in te werken. goed, weer terug naar ableton en tips.

de beste (in deze context...) tip is: kontakteer ableton direkt en ze behandelen je goed. goeie support overigens. ik heb nog een bug report lopen, is nu even stil, maar ging vorige week ineens heel snel, ze zullen nu wel op onderzoek zijn. schijnbaar een bug, die al bekend was, maar toch heb ik er last van, op 2 wat verschillende peecees. goed.
 
..

ik heb erg lang getwijfeld of ik de suite zou kopen, of de push 2, die ik al een tijdje heb, verkopen zou. nu ik de suite heb, begin ableton steeds meer te waarderen. ik zal blijven werken in cubase 9.5 (en bij de sale en na een paar goeie bug-kill updates, naar cubase 10 of ff wachten op 10.5). voor het lineaire werk. ik gebruik ableton als instrument, maar heb bij dat "preset" werk ook als DAW gebruikt, de gehele mix. werkte toch fijn. gewenning. verder heerlik programma, en heb nu een overkill aan DAW's... (ach anderen lijken bijna alle DAW's te hebben, dus ik ben een kleintje dan...)

Ik zou zeker de push 2 erbij houden als ik jou was een betere integratie is er echt niet.

Zelf gebruik ik een native kontrol s keyboard plus ableton push devices voor de hardware feeling en controller integratie in ableton. Cubase 10 professional heb ik ook, maar die gebruik ik nauwelijks. Ik denk dat ik 95 procent inmiddels in ableton doe en hooguit 5 procent nog in cubase. Het hangt er heel erg vanaf wat je doet, als je heel veel midi bewerking wil doen dan is cubase nog steeds wel het betere platform, maar goed, in de meeste gevallen zijn wat quantise, legato en wat random midi bewerkingen voldoende. En dan heb je meer dan genoeg aan ableton om eigenlijk volledig over te stappen. Zeker als je in arrangement view werkt in ableton is het verschil niet zo heel groot meer met cubase voor het meeste wat je doet. Maar zodra je echt articulations en zo wilt gaan programmeren in midi of uitgebreide sysex bewerkingen dan moet je wel cubase gebruiken, dat kan niet tot nauwelijks in ableton.

Maar voor midi is er zoveel te krijgen voor ableton naast wat er al standaard in zit. Als je kijkt naar plugins als scaler of de m4l lfo tool of 1 van de vele andere dingen dan is er niet zoveel meer te wensen op midi gebied daar. En als je dan nagaat dat vanuit ableton alles automatisch geintegreerd is naar je NKS keyboard plus de push controllers (of eventueel uit te breiden via 1 van de vele m4l devices of group controls) dan is het echt wel impressive wat je in een ableton daw based studio kunt doen.
 
Ik zou zeker de push 2 erbij houden als ik jou was een betere integratie is er echt niet.

ik hou die er zeker bij, de push 2, ik drukte me wat warrig uit. ik had de push 2 al in november, denk ik. en vond het niet echt zo'n grote uitbreiding op wat ik al kon, dus ik dacht ik ga de push 2 verkopen. maar de suite vond ik wel aantrekkelik. dus de keuze was: of de push 2 behouden met live 10 suite, of de push 2 weg.
uiteindelik de knoop doorgehakt en live 10 suite, upgrade, gekocht. (en gelukkig op tijd, of beter gezegd; niet op tijd, maar door de 14 dagen retourdinges, toch de upgrade voor de prijs van de sale.) en ja, het bevalt me.

cubase 9.5 pro werkt voor mij geheel anders, voor lineair werken, vind ik het beter, is gewenning, maar ik werk er snel en goed mee. het blijft voor mij de beste DAW.

ik maak met push 2, ik noem het maar ff zo, andere dingen dan met maschine (mk3+jam), en projekten die als basis hebben; cubase, klinken ook weer anders. dat is het effekt op mij.

tevens maak ik in reason 10 ook weer geheel ander spul..

de simpler in ableton is erg fijn, met sessions werken, en die live naar een arrangement brengen (en dan wat nabewerking), werkt ook lekker.

in diskussie over DAW's, wordt veelal vergeten hoe persoonlik zo'n ding "voor" je "kan werken", in cubase voel ik me thuis, door de MCU (de tank...) is het erg prettig mee te werken, in kombi met novation's (automap). even ter verduidelikking, want ik zeg dat ik cubase de beste DAW vind, voor mij, voor het totale werk. gewenning, ook de workflow van cubase zelf, en meer dingen. ableton is simpelweg ook een zeer goede DAW. en tegelijkertijd een instrument.

én je kan ze allen tegelijkertijd gebruiken, ha!

ja die m4l lfo tool was éen van de aantrekkelikke dingen, iets wat je in cubase niet kan (wel op zoek geweest naar plugins, want het zou moeten kunnen, niet gevonden, of ik heb er over heen gekeken, maar draai altijd lekker dol met automation...). er zitten mooie instrumenten en effekten in. veel te leren nog, lekker langzaam...

nog over de push 2: ik heb echt een obsessie met controllers, al eens gemeld hier, ik wil een zo taktiel mogelikke ervaring, alsof het hardware is. dat lukt al met de novation's en automap. de maschine mk3 en jam én de push 2. al zijn er wel vreemde keuzes, kwa feedback, de wavetable is grafisch geheel in te stellen, andere effekten of instrumenten weer niet.

mis ook bij eq8 de frequenties.. maar goed, dat kun je enigszins inschattten, waar de "bands" staan. de compressor daarentegen, geeft fijne feedback. compressors ik kan er mee om gaan, maar toch het blijven in wezen de vreemdste dingen.... ook vanwege dat veel compressors geheel anders werken. ik snap de basis, en meer. en lees vaak, dat zelfs doorgewinterde experts, er jaren over doen om ze volledig te begrijpen... goed...

ableton live 10 suite plus de push 2 is een prachtig ekosysteem. en je hebt poly aftertouch! ik neem aan dat ie dat doorgeeft, overigens... moet ik nog uitproberen. heeft maschine mk3 ook, maar de maschine software niet... zelfs geen aftertouch... vreemde keuzes in die software, al kan ik er heerlik in werken.

ik heb overigens het gevoel, moet het nog echt A/B doen, dat ableton audio tracks beter warped dan cubase... merk je vooral wanneer je gaat transposen (is dat een nl ww?).

goed, ik ga eens naar het begin van deze thread, snuffelen.
 
ja die m4l lfo tool was éen van de aantrekkelikke dingen,
ja, dat is wel 1 van de mooie dingen in m4l, die lfo devices, ik gebruik er meerdere, een hele mooie die je kunt downloaden is de stepper, daarin kun je 16 steps definieren met voorgedefinieerde vormen, werkt perfect inclusief retriggering op basis van midi input. Aanrader :)
 
de stepper, daarin kun je 16 steps definieren met voorgedefinieerde vormen, werkt perfect inclusief retriggering op basis van midi input

dank je voor de aanrader, ga ik zeker gebruiken. ik moet die maxforlive site nog wat leren, niet zo overzichtelik als bij voorbeeld de reaktor user library. of het ligt aan mij. dank voor de tip! wanneer je andere lfo's kent, of modulator's, graag!

ik was vergeten dat ik voor cubase, in zekere zin, voltage modular heb gekocht, met plugin host, een modulaire omgeving, waarin je al plugins kunt gebruiken, op makkelikke wijze. maar ontdek nu ook dingen in ableton. die lfo kende ik al. (en in de cubase die ik heb, 9.5.5 pro, werkt de plugin niet goed, ze zeggen dat het aan cubase ligt, maar het is enige plugin die niet goed werkt.. goed) een terzijde, wederom in de ableton thread.

leuke max for live (free) devices. en ik zit nu op de site, het is veel overzichtelikker dan ik dacht, komt door te veel dingen tegelijk te doen, zie je het niet. nu rustig bekeken, en ja onder de LFO tag, ik zie ik al erg leuke devices.

vreemd: onder LFO tag, wellicht niet vreemd: aFilter analog filters moog roland oberheim korg 1.0

EDIT: is een geen gratis device, €$10 ($12 zoveel met belasting), ben gek op filters, maar heb ze al... (arturia 3 filters, ms 20 fx) behalve de roland dan, en welke oberheim is het?
aha de sem, 12db, de ms20 ladder filter natuurlik, 24db, en een variant met saturation/drive, wat je vaker ziet.

én heeft modulators én een envelope follower. mooi ding. en korg variaties, ik ken de andere filters niet uit mijn hoofd (polysix, monopoly).

aha, de roland filters, is die van de... 303...

https://gumroad.com/l/aFilter

mmmmmh GAS! en ik dacht dat ik het onder kontrole had.

http://www.maxforlive.com/library/de...-oberheim-korg
 
Laatst gewijzigd:
dat klinkt inderdaad belachelijk, als ze dit zo zouden doen.

Die upgrade actie kun je ook doen op de ableton site zelf, als je daarin inlogt dan zie je de upgrade prijzen die voor jou van toepassing zijn op basis van jouw geregistreerde versie.
Het lijkt me toch dat je dan een normale actie upgrade prijs krijgt voor jouw situatie.

Ik kan het zelf niet nakijken omdat ik al de suite versie heb (die overigens enorm de moeite is, zeker gezien het feit dat M4L hierbij in zit).

of heb je die upgrade prijzen vanuit jouw eigen ableton profiel gehaald? want dan zou ik ze een mailtje sturen met jouw voorbeeld, dat kan toch niet de bedoeling zijn lijkt me, zeker niet in die actie periode tot 3 april.

Ik zou ze even mailen en de situatie voorleggen. Ik had iets soortgelijks, een ableton versie die ooit suite 7 was (upgrade prijs 249), maar nu 'gewoon' 9 (upgrade prijs 399). Ik heb een persoonlijk aanbieding gekregen via de mail die op hetzelfde neerkwam als upgraden vanaf suite 7.

willem1958 quifster het is vreemd dat op de ableton home pagina er niets over staat. je kan het alleen in je account zien. ik kwam erachter via een e-mail van een muziekzaak hier in nederland. ik had de suite al gekocht, met 10% korting, vanaf ableton live 10 intro, maar gelukkig kwam deze sale, binnen de 14 dagen... dus heb ableton simpelweg gebeld, toevallig kon het in het nederlands en tijdens het gesprek, is de vorige transaktie ongedaan gemaakt, en heb ableton suite opnieuw gekocht, nu met 20% korting...

als ik degene aan de telefoon goed begreep ging het vooral over intro gebruikers, het is erg onduidelijk.
bellen helpt zeker, en vragen ook, want ik kreeg al 10% korting.., geven ze snel blijkbaar, vroeg naar of ze ook kortingen hadden voor mensen met een disability (genoegzaam bekend hier, dus kan het gewoon schrijven), en in een reaktie kreeg ik een kortingskode.
het is ook vreemd dat alleen je eigen upgrade path kunt zien, niet zoals bij steinberg (kun je wel een fout maken, of zoals bij NI, waar ik eens een fout heb gemaakt, met een belletje, binnen 2 uur opgelost, dat terzijde).
dus heb geluk, en ableton was snel.

en willem, ik denk dat je even naar je account moet. maar wellicht geldt louter voor 10 intro users, er is geen enkel bericht te vinden erover. dus check it out, zoals quifster zegt, of schrijf een bericht, krijg je snel 10% korting, als aangeeft, dit en dat.
de pricesettings zijn inderdaad vreemd, en er is geen overzicht te vinden, zoals bij andere "aanbieders". goed.

ableton live 10 intro zie je soms voor 30 euri gaan op KVR, nog te prijzig, eigenlik, maar goed, dan zou je 399 + 30 kwijt zijn. live intro is zelf... ow ik zie, door een fout van mij, klikte tabblad weg, gelukkig wordt het bericht bewaard, dat je inderdaad wanneer je kontakt opneemt, een aanbieding krijgt.

dank kobuz!

Ik had gisteren al op m'n account gekeken en was het nog duurder; upgraden naar 10 suite kost 399.
Dat maakt bij elkaar met de 279 die ik indertijd betaalde bij versie 9 679 euro voor de suite.
Bijzonder want nu met Lite 10 zoals gezegd 429 euro bij Thomann en ook via m'n account bij Ableton.
Dat betekent dat ik 30 euro minder betaal vanaf 9 standard in vergelijking met m'n lite 10 licensie die ik een paar maanden terug bij m'n Novation Impulse er gratis bij kreeg.
Toch leuk te weten dat m'n oude 9 standard voor Ableton in feite maar 30 euro waard is.
Ik zou het normaal vinden dat ik bijv voor iets van 120 euro zou kunnen upgraden naar de suite, dan kom ik bij elkaar op 399 en zou ik een paar tientjes voordeel hebben tov een nieuwe gebruiker met een Lite licensie wat mij redelijk lijkt voor iemand die al een paar jaar trouwe klant is.
Ik ga ze een mail sturen om 'ns te horen hoe ze hier tegenaan kijken.
 
Ik ga ze een mail sturen om 'ns te horen hoe ze hier tegenaan kijken.

zou ik zeker doen, en ik denk dat het zijn vruchten kan afwerpen, wellicht louter een 10% discount, of ze zijn wat ruimhartiger. of ruimhartig.

cubase is veel ruimhartiger (waarom gebruik ik dat woord nu en kom er niet vanaf!), al klagen mensen dan, ik heb altijd ge-update, en je komt van b.v. 5, kost je maar €299, en 5 is van het jaar 2009..... terwijl de update van 9.5 pro naar 10 pro, €€99 is..
reason heeft hetzelfde beleid (hee ander woord, eindelik). ook native instruments, al moet je niet te ver achterlopen, je kon nog van 8 naar 11, dacht komplete ultimate, voor hetzelfde bedrag. nu is het denk van 9 naar 12. het schuift bij hun op.

goed.

EDIT: het is wel zo dat ableton ongeveer 4 a 5 jaar lang updates doet, gratis... en dan pas nieuwe versie (11 dan), tenzij dat veranderen gaat... dus je doet lang met 1 license. als je op tijd instapt, live 10 is nu een jaar oud, dus nog 4 jaar te gaan. volgens mij is dit ongeveer de tijd. correct me if i am wrong.
 
zou ik zeker doen, en ik denk dat het zijn vruchten kan afwerpen, wellicht louter een 10% discount, of ze zijn wat ruimhartiger. of ruimhartig.


Ik heb gemaild dat een 120 a 130 euro fair zou zijn, dan zou ik iets minder betalen dan een nieuwkomer met een lite 10 licensie.
Ik heb ze uitgelegd dat ik dat eerlijk zou vinden voor een oude klant en ik heb ook nog een push2.
10% zou betekenen 40 euro, dan zou ik bij elkaar nog zo'n 640 euro betalen, dat vind ik niet eerlijk.
Ik wacht af wat voor antwoord ze geven.
 
Ik wacht af wat voor antwoord ze geven.

ik ben benieuwd! zoals ik vermeldde, gaan ze waarschijnlik uit van de tijd dat je van de licentie "geniet", maar goed, dat is louter voor degenen, die er snel bij zijn.. maar zelfs tegenover het ruime beleid van steinberg, o nee, ik zie van artist 6 t/m 9.5 €329, vanaf artist 10 €249.... naar cubase 10 pro. en er is nu geen sale bij steinberg, die is normaliter 40% als ik het goed heb. nee in periodes van sale, zit je lekker wanneer updates/upgrades overslaat.
 
ik ben benieuwd! zoals ik vermeldde, gaan ze waarschijnlik uit van de tijd dat je van de licentie "geniet", maar goed, dat is louter voor degenen, die er snel bij zijn.. maar zelfs tegenover het ruime beleid van steinberg, o nee, ik zie van artist 6 t/m 9.5 €329, vanaf artist 10 €249.... naar cubase 10 pro. en er is nu geen sale bij steinberg, die is normaliter 40% als ik het goed heb. nee in periodes van sale, zit je lekker wanneer updates/upgrades overslaat.

Ik had ruim een half jaar standard 9 dacht ik toen ze met versie 10 kwamen dus zolang had ik nog niet genoten zeg maar.
IK begrijp dat zoals bij Fruity Loops doen ze het niet allemaal (jammer genoeg) want er moet wat geld verdiend worden.
Maar ik vond bijv Studio One met de upgrade van 3 naar 4 voor 55 euro op black friday een mooie deal, dat nodigt je uit om weer in te stappen in de nieuwe versie.
Als je professional bent en je verdient geld met je daw zodat je ook nog wat kan afschrijven dan begrijp ik ook wel dat het voor zo iemand niet de vraag is om wel of niet te upgraden maar voor de hobby is 399 een aardig bedrag puur voor een upgrade.
Zeker als je ziet hoe anderen het doen.
 
Ik vind het ook echt veel wat Ableton voor zijn updates vraagt, dat is ook de reden dat het lang geduurd heeft voor ik me er in ben gaan verdiepen. Voor nog geen 300 euro had ik de volledige versie van Logic 10, inclusief flinke gratis updates door de jaren heen. Het is dat ik nu voor relatief weinig naar suite kon, doordat ik de licentie van een maat van me had gekregen, anders had ik dat nooit gedaan.
 
Ik had ruim een half jaar standard 9 dacht ik toen ze met versie 10 kwamen dus zolang had ik nog niet genoten zeg maar.
Ik vind het ook echt veel wat Ableton voor zijn updates vraagt,

ja klopt, wanneer je te laat instapt, of te laat.... daarmee word je flink op kosten gedreven. ik verdedigde ableton niet, analyseerde, nou ja, analyseren, hun prijsbeleid.

en ik zie weleens in webshops upgrades staan voor live 1-9.... éen bedrag, voor welke versie dan ook... en ja, als push 2 bezitter, mag je wel wat meer verwachten, je krijgt ook alleen maar intro bij, wat in bijna niets (of is dat wat veranderd?) met lite verschilt, louter in aantal tracks. bij maschine mk3 krijg je de volledige software met extras of kreeg je, want maschine 2 wordt bij alles weggegeven nu (wel met een kleinere sound library) van NI. ik zie ook dat je veel minder ekstra dingen krijgt, b.v. massive niet. goed. vanwege dat je louter intro krijgt (met 8 scenes....) bij push 2 heb ik lang gewacht. voor die prijs mag er eigenlik wel standard bij zitten... maar goed, wanneer je komplete ultimate wil hebben (heb 11) kom je ook aan de kassa... wel gekocht via omweg, crossgrade 2e hands, naar komplete, en dan in de sale naar ultimate.

het is nu weer immense sale tijd, het komt bij elke wisseling van seizoen..., of er is wel een andere aanleiding...

ik heb soms het gevoel, en zie het soms bevestigt, dat mensen b.v. hun live 9 standard verkopen, om zo via lite 10 of andere wijze, 2e hands gaat live 10 suite rond de $350, op KVR, toch goedkoper naar 10 te gaan. stel je verkoopt je live 9 standard voor $100, je koopt (je moet wel snel zijn, en op het ableton forum zie je vaak bulk licenties, voor rond de €320. ze lijken betrouwbaar, maar sja.) 'm voor $350, heb je voor 'm voor $250, dus €230 zeg maar, of zoiets.

EDIT: dit lijkt de tip topic te ontstijgen, maar upgrade wegen, prijsbeleid, en manieren om discounts of deals te krijgen, lijken me ook bij tips te horen. correct me if i am wrong.
 
ja klopt, wanneer je te laat instapt, of te laat.... daarmee word je flink op kosten gedreven. ik verdedigde ableton niet, analyseerde, nou ja, analyseren, hun prijsbeleid.

en ik zie weleens in webshops upgrades staan voor live 1-9.... éen bedrag, voor welke versie dan ook... en ja, als push 2 bezitter, mag je wel wat meer verwachten, je krijgt ook alleen maar intro bij, wat in bijna niets (of is dat wat veranderd?) met lite verschilt, louter in aantal tracks.

Nou je het zegt; ik heb ook nog de 10 intro voor niets omdat ik push 2 heb, dan kost het 't zelfde als met standard 9 ook 399
De upgrade bij Ableton gaat in één keer voor versie 7 t/m 9
 
Ik vind het ook echt veel wat Ableton voor zijn updates vraagt, dat is ook de reden dat het lang geduurd heeft voor ik me er in ben gaan verdiepen. Voor nog geen 300 euro had ik de volledige versie van Logic 10, inclusief flinke gratis updates door de jaren heen. Het is dat ik nu voor relatief weinig naar suite kon, doordat ik de licentie van een maat van me had gekregen, anders had ik dat nooit gedaan.

het is inderdaad wel veel, maar ableton is tegenwoordig ook wel 1 van de duurste daw pakketten op de markt. Normaal is ableton live suite 10: 679 euro (die 599 euro tot 3 april is een actie prijs). Cubase 10 professional is 559 euro.

Dus dan is logic 10 wel spotgoedkoop in vergelijking met die twee daw's

Je kunt je ook afvragen of je de ableton live suite nodig hebt, ik vermoed dat de meesten hier ruim voldoende hebben aan de ableton live standard versie. Het enige verschil in de suite is dat je daar de volgende dingen extra hebt:
- Max4Live
- 10 extra software instrumenten
- 12 extra audio effects
- 8 extra midi effects
- een aantal extra sound set packs

Dat zijn nou niet de dingen die echt een groot verschil maken voor de meesten vermoed ik.

Als ik naar mijzelf kijk dan gebruik ik nooit de sound set packs van ableton. Ook de software instrumenten van ableton gebruik ik nauwelijks, daar heb ik andere vst's voor. Voor mij was de reden voor de live suite het feit dat die geleverd wordt met Max4Live gezien de manier waarop mijn studiosetup is ingeregeld, daarbij opgeteld dat ik ableton live wekelijks meer dan 20 uur gebruik vond ik het de investering wel waard. Maar ik weet zeker dat de standard versie ook ruim voldoende was geweest voor 90 procent van de dingen die ik doe. Dat andere is puur een klein beetje extra gemak waarbij Max4Live dus voor mijn studio setup echt heel veel toevoegt en zeer goed geintegreerd is in live 10.

Als je het zo bekijkt dan is de full version van ableton live standard nu slechts 349 euro. En kwa upgrade vanaf intro al veel betaalbaarder.
 
Laatst gewijzigd:
De upgrade bij Ableton gaat in één keer voor versie 7 t/m 9

och ja, dat klopt. de NI wijze.

Als ik naar mijzelf kijk dan gebruik ik nooit de sound set packs van ableton.

voor de sound packs heb ik live 10 suite ook niet gekocht, ik gebruik amper tot niet sound libraries, behalve mijn home brewed... ja, drumkits (samples of geëmuleerd, b.v. arturia spark, en in suite met de operator, of van maschine), maar gebruik de laatste veel 1 drumkit die ik zelf "gebouwd" heb. heb wel voor de lol een track gemaakt louter uit samples, en een standaard drumkit, de drums zelf "ingespeeld" dat wel, en met filters gespeeld. toch grappig resultaat, en wat gaat snel. dus 1 pack wel gedownload, die ik nu niet meer gebruiken zal. wel natuurlik de drumkits.

die ekstra instrumenten en audio effekten en m4l waren wel doorslaggevend. ik heb een mooie kollektie softsynths en effekten, maar wil ableton vooral "op zich" gebruiken, als instrument. en de instrumenten zijn niet onaardig vind ik zelf. ja heb betere alternatieven, maar ze hebben hun eigen kracht.

de operator heeft nu mijn speciale aandacht, ben into additive (synclavier v, additive oscillator in VM en operator nu ook) even. wil dat goed onder knie krijgen.
de echo is ook erg fijn. en de m4l lfo... zal nog flink gaan rondneuzen naar devices.

het is inderdaad een duur pakket, dat klopt. als je instapt, ik ben nu ingestapt, is het wel een investering voor 4 jaar, schat ik. cubase 9.5 pro, dat ik vorig jaar kocht (weliswaar voor de EDU prijs, heb ik recht op, boven de 50% arbeidsongeschiktheid, geven ze EDU korting), zou me nu weer €99 kosten, voor cubase 10 pro, en dan weer €59, klopt dat?, voor cubase 10.5 pro. ik wacht tot de sale en wellicht totdat 10.5 uitkomt. maar per 2 jaar, als je bij wilt blijven, kost je dat €159. velen doen dat.

ik heb zeker flink zitten twijfelen tussen standard en suite. wellicht heeft ook meegespeeld, of vrijwel zeker een faktor; ik heb de push 2, dan ook maar de suite, het gehele gedonder. de wavetable synth, op de push 2 zeer schoon...
ik heb "betere" wavetable synths, toch vind ik de wavetable synth ook een eigen karakter hebben en kracht. overigens wordt de wavetable synth steeds uitgebreider lijkt het, zie 10.1 wat ze daar aan toevoegen. is nog niet veel, maar wat ik door googelen, om meer te leren over ableton, ook vond, dat van 9 naar 9.5 er erg veel veranderd is. of zijn de meningen daar over verdeeld?
 
de operator heeft nu mijn speciale aandacht, ben into additive (synclavier v, additive oscillator in VM en operator nu ook) even. wil dat goed onder knie krijgen.
de echo is ook erg fijn. en de m4l lfo... zal nog flink gaan rondneuzen naar devices.

....

de wavetable synth, op de push 2 zeer schoon...
ik heb "betere" wavetable synths, toch vind ik de wavetable synth ook een eigen karakter hebben en kracht. overigens wordt de wavetable synth steeds uitgebreider lijkt het, zie 10.1 wat ze daar aan toevoegen. is nog niet veel, maar wat ik door googelen, om meer te leren over ableton, ook vond, dat van 9 naar 9.5 er erg veel veranderd is. of zijn de meningen daar over verdeeld?

Operator is wel een leuke synth, ik heb daar wel demos van online staan waarin ik eigen sounds gebruikt. De wavetable synth is een leuke toevoeging. Maar goed, ableton synths gebruik ik inderdaad ook niet in de praktijk, de VST varianten die ik gebruik zijn vele malen beter.

Voor additative synthese en wavetable synthese gebruik ik voornamelijk Vengeance Avenger. Die is zo belachelijk goed, dat dat een soort droom omgeving is voor sound designers. Die prefereer ik voor wavetables boven serum, die ik nauwelijks nog gebruik sinds ik avenger gebruik. Synclavier is inderdaad ook wel leuk, maar goed in avenger kan ik alle synth vormen via 8 oscs combineren tot unieke sounds (en die zelfs weer resamplen intern tot wavetables), dus in de praktijk gebruik ik nog nauwelijks de NI en Arturia komplete suites. Eigenlijk zijn mijn meest gebruikte VST plugins de volgende:
- Vengeance avenger
- Omnisphere 2.5
- Waves Alchemy Revolution (en battery 4) voor de drums
- Diva en Repro 1 voor het wat meer analoge karakter
- Iris 2 voor de bijzondere sounds

En natuurlijk veel verschillende type vst effecten.

Wat betreft M4L, ja inderdaad, die m4l tools kun je je flink in verliezen als je eenmaal in die online library gaat kijken naar wat er beschikbaar is. 1 die je zeker niet mag missen heet Shaper, die zit al standaard bij ableton live suite. Hierin kun je compleet vrij je eigen LFO tekenen en die aan 8 parameters tegelijk toekennen (en dat mag over verschillende tracks, vsts, effect apparaten heen tegelijk) ongelooflijk krachtig.

Een andere die je zeker ook even zou moeten checken is 1 die standaard meegeleverd wordt die heet: Convolution Reverb Pro. Hier kun je fantastische dingen mee doen en aangezien dit een tip en tricks topic is, hier een voorbeeld van wat je hiermee kunt doen:

Je kunt 1 van de meegeleverde impulse reponses gebruiken, maar het wordt nog veel vetter als je 1 van je eigen samples hierin sleept en die gaat gebruiken als impulse response. Dan wordt het pas echt interessant als je out of the box gaat denken en dit op bijvoorbeeld de volgende manier toepast (1 van mijn truukjes die ik af en toe gebruik):
- Maak eerst je track in basis af
- Sleep dit M4L device op het Master kanaal
- Sleep nu een Synth Chord stab in het impulse response venster (deze is dus tonal)
- Zet de dry wet verhouding op 80 procent
- via de size parameter kun je nu de pitch van je tonal chord stab beinvloeden, draai deze zo dat deze tonaal overeen komt met de root noot van je track.
- Pas nu de decay aan naar een iets korter effect en zet de dry wet verhouding op 100 procent.
- Je hoort nu je complete track door een chord stab heen in de root key als je dit goed gedaan hebt
- Maak nu een audio spoor aan in ableton en zet de input op resample
- neem nu een audio spoor op van 8 measures (of 16 afhankelijk van je track)
- Als je dit gedaan hebt heb je nu een pad gegenereerd op basis van je track door een tonal chord stab heen op dat spoor
- zet nu de convolution reverb pro uit op de master zodat je weer je orginele track hoort
- zet een sidechain compressie vanuit je drum bus op je zojuist gegenereerde audio spoor (waarin nu die chorded audio clip staat)
- mix dit audio spoor in je track zodat je hem net kan horen (dus -10 db of zo ten opzichte van een 0 db track)
- pas eventueel nog wat resonant eqing toe om de irritante gebieden wat ruimte te geven
- Done!

Nu heb je via een M4l device een hele droge track ineens een enorme sfeer body gegeven zonder dat je die eigenlijk echt doorhebt (totdat je hem uitzet en merkt hoeveel dit kan doen).

Dat is het mooie van dat soort devices om daar mee te experimenteren, je kunt 100-en van dat soort dingen bedenken als je eenmaal die speeldoos van devices gaat openen en toe gaat passen.
 
Laatst gewijzigd:
Back
Top