Keuze nieuwe (soft) synth/ gear

Ik ben serieus de TI aan het overwegen of de TI2. Ik vraag me af of er echt hoorbaar verschil is? Op een gegeven moment lijkt het me rommelen in de marge.

Slijt zo'n hardware bak nu veel? (maw zijn ze degelijk?) Van de ene kant is een 2e hands kopen natuurlijk een optie, echter weet je weer niet hoe er mee omgegaan is en zit er geen garantie meer op etc.
 
Snow, TI en TI2 klinken allemaal 100% identiek. Verschil zit 'm in de bediening (snow) en beschikbare DSP power.

TI2 vs TI is marginaal, snow is wel aanzienlijk minder krachtig maar nog steeds een heel capabele synth.
 
Of mensen moeten nog met goede redenen komen... maar anders schaf ik deze week nog de Access Virus TI2 aan.
Of is het wellicht slim om nog te wachten op de NAMM 2011? Dat er een nieuwe TI3 komt wordt ontkracht op verschillende fora....

Vraagt de TI2 trouwens nog veel rekenkracht van je mac (pc)?
 
De virus is een erg vette SYnth, maar wat ik je wel wil meegeven: Heb ook een beetje geduld (is soms moeilijk). Je zou even kunnen wachten op de Namm2011. Aan de andere kant is het natuurlijk ook wer zo dat het wel van de persoon achter de knoppen hangt wat er uitkomt. Ik weet zeker dat er veel mensen met een Virus A zijn, die veel vettere sounds uit de synth halen dan mensen met een TI en veel te overhaast zo'n synth gekocht hebben. Wat ook wel een puntje is om te onthouden is dat veel van de synths gedrenkt in de effecten zijn. Draai dit eens uit en kijk dan of hij je nog bevalt. Effecten kun je ook perfect met Logic toevoegen. Zeker als je met een software setup wekt.
 
in logic kan je idd ook fx eroverheen gooien.

maarrrrrr, de virus heeft ook in de fx gedeelte gave truken in de mouw zitten...
bv de patterndelays.

Je kan ook de TI 2e hands kopen, scheelt ook weer duiten.
En de TI belast je cpu niet trouwens....

Virus A is geen vergelijk meer met een TI imo, kijk alleen maar naar de granulaire oscs bv. Het is natuurlijk wel waar dat je je een beetje onderlegt in subtractieve synthese. En als je daar handig in bent maak je met een TI 10x zoveel geluiden die zeer divers kunnen klinken. OK het wordt nooit een minimoog , maar een mini kan ook weer niet wat een TI kan.
 
thx VasC en Alex voor de input (wederom).

Ik snap wel dat bij sommige mensen dit onderwerp overkomt als weer zo'n noob die in een keer vanalles aanschaft en er vervolgens nog niets fatsoenlijks uitkomt omdat de basiskennis niet aanwezig is of diegene zich er niet in wil verdiepen.... Dat is bij mij niet zo. Zie ook mijn betoog op de vorige pagina.

De bedoeling van bovenstaande is dat ik jullie wil meegeven dat jullie niet zo'n noob aan het helpen zijn die zijn interesse over een paar maanden toch weer verliest omdat ie dacht dat hij ook wel even een Swedish House maffia hit kan maken als ie een access virus heeft. Als me een ding wel duidelijk is geworden is dat het maken van dergelijke producties jarenlange ervaring, kennis en kunde vereist. En dat is ergens maar goed ook....

Ik ben ongeveer 7 mnd bezig en heb al redelijk wat programma's gekocht... Ook heb ik onlangs nog de Fabfilter FX bundle gekocht met de compressor, limiter, eq, volcano2 en de timeless 2. Met name de compressor is erg goed en veel beter dan de standaard logic plugin. Verder begin ik me steeds meer thuis te voelen in de logic omgeving en zo ook de standaadeffecten. Dit door de apple training boeken te kopen en veel tutorials te bekijken via youtube. Ook heb ik op aanraden van Alex Omega nog eens een keer die ES2 onder de loep genomen... bij nader inzien kun je hier zeker fatsoenlijke (volle) geluiden mee fabriceren. Dank nog voor je tip.

De keuze voor een hardwaresynth (TI2) is momenteel om 3 redenen...

1. Ik wil fysiek aan knoppen draaien... (Dat is leuk) zeker omdat ik denk dat me dit helpt in mijn workflow.
2. Daardoor denk ik ook dat mijn leercurve qua synthese ook sneller is.
3. Ik denk dat de TI2 op mijn huidige (synth) palet zeker een toevoeging is
en 4. dat de access ti2 'makkelijk te integreren is in bijvoorbeeld logic'
 
Laatst gewijzigd:
Achja, de ene zegt dat je het best kunt starten met software.
De ander met hardware.
Je kunt best een tijd krijgen dat je even minder aan het muziek maken bent, maar juist dan moet je wel alles houden.
Ik heb in zo'n periode de boel verkocht.. (toen kon ik vrij weinig in vergelijking met nu.. dat wel)... terwijl ik nu echt heel erg graag soort gelijk spul terug wil.
Lijkt me een supervette synth, de TI.
Zou ik ook graag willen. :W
 








handige synthjes uit logic.

Prima keuze die TI hoor. Overzichtelijke synth, zeker door de VST.
 
haha thx Alex... had die al gezien op youtube :okdan:
 
Fuck begin toch weer te twijfelen of ik nu wel die virus moet aanschaffen.... Ik ga hem gebruiken icm met mn agogee duet en ik hoor (ff met feedback gebeld) dat de access via de usb echt minder klinkt. En ik heb weinig zin (en vooral resources) momenteel om maar meteen weer een duurdere geluidskaart te kopen met meer inputs

En volgens mij heb ik maar 1 of 2 inputs via mn duet (staat IN1 en IN2 op de kabels maar twijfel of dat niet gewoon rechter en linkerkanaal is).

Kan je m dan nog wel gebruiken zoals je zou willen?
Heeft iemand ervaring hiermee of die virus ti2 goed werkt via de duet?
 
De virus ti2 desktop staat inmiddels bij mij thuis.... mooi bakkie. Op de een of andere manier oogt die desktop veel robuuster dan op de keys versie.

Nu nog dat hele ding doorspitten, maar goed daar is de kerstvakantie ook voor 8~. (en de rest van m'n leven)

Mocht er nog iemand tips en tricks weten/ delen dan hoor ik dat natuurlijk graag.
 
Back
Top