MOTIF XS Rack >Wauw!!!!

Johndoe11

Gedeactiveerd account
Lid sinds
10 augustus 2008
Berichten
12.489
Vroeger had ik een Alesis QSR, deze gebruikte ik in multimode altijd wel met een aantal kanalen in mijn producties destijds. toen vond ik hem gezapig en veilig klinken en had ik veel meer interesse in JP8080's, Nordleads etc..... alles wat maar een een ADSR, Cutoff en reso had was interessant.

Sinds Cubase 4 had ik natuurlijk Halion en dacht ik dat dat toch eigenlijk wel een MOTIF ITB was..... nou echt niet dus. De MOTIF XS Rack klinkt veel dichter tegen de QSR aan t.o.v. de Halion. Of het zijn de filters, of de samples, de DA, ik weet het niet maar dit heeft ZO veel meer karakter van de Halion van Cubase.

Samen met de VSTI editor echt een aanwinst. Je hoort ook gelijk waarmee alle american R&B en HipHop de laatste jaren gemaakt is, browsend door de presets komen alle bekende nummers voorbij :okdan:

Ik ben echt blij, een "Bread 'n Butter" module was hetgeen wat nog ontbrak in m'n setup.
 
Nou tis wel duidelijk BOB, Bruno Mars, Nelly en al die dr. Luke meuk komen gewoon direct uit de MOTIF :)
Dit is DE "Beatzbakkers" machine :D
 
dacht ik dat dat toch eigenlijk wel een MOTIF ITB

:eureka: Dat dacht ik dus ook, maar blijkt dus niet zo te zijn!

Die Silverset in Halion vind ik wel oke klinken, de rest is matig. Opzoek naar een motif dus!

ThX voor de tip.
 
Ja, de sounds zijn natuurlijk super kazig (GM sounds, choirtjes, piano's orgels etc) maar het klinkt zo LEKKER en geeft heerlijk tegenwicht tegen al die gepolijste sounds in NEXUS, SYLENTH etc.

10 jaar geleden was iedereen druk bezig om z'n workstation als een trancebak te laten klinken, nu is er zo'n overdaad aan VA synths en VSTi's (die allemaal even dun/hol/vlak = klinken) dat een klassieke workstation ineens weer verfrissend klinkt, zo veel diepte en warmte, echt top!
 
Jij hebt toch die Steinberg MR816 ook? Als je dan een FW16e in je Rack XS steekt dan werkt ie als asio device onder dezelfde driver als je MR816 dus dan chain je een XS aan de MR op dezelfde manier als dat je meerdere MR's kan chainen. Geeft je 16 kanalen XS rack in je DAW gelijktijdig. zou ik erbij doen.

En met welke Halion vergelijk je? Toch niet met Halion one hoop ik... Want Halion one heeft echt niks met de echte Halion te maken en dan is het nogal obvious dat een XS veel beter klinkt. Appels, peren...
Ben benieuwd naar Halion 4 die er aan zit te komen en hoe Halion sonic zich verder ontwikkeld, want dat is in potentie toch zeker wel een Motif itb killer.
 
Ik heb i.d.d. de FW16E en dus ook de additionele outputs via de Yamaha FW driver, erg cool i.d.d.
zijn er nog sites met gratis user patch sets?
 
Gefeli met je Motif!

Laat iedereen maar lullen: een bread&butter bak hoort gewoon in een setup van iemand die (ook) flexibel wil zijn qua muziekstijlen.

:) ik wil ook gewoon van alles wat, dan kan je alle kanten op
 
altijd handig om op de server te hebben staan, zijn altijd mensen die exotische kitjes hebben gevonden die ik nog niet ken :)
 
altijd handig om op de server te hebben staan, zijn altijd mensen die exotische kitjes hebben gevonden die ik nog niet ken :)

Welkom in het motif-universum dan maar;

Ik werk zelf geregeld met mijn motif XS7 & yamaha S90XS (zelfde voices & performances),.. en begrijp perfect wat je bedoelt.

... wat de voices betreft moet ik je wat teleurstellen, want buiten enkele aangemodderde gratis voices of enkele performances via motifator , moet je voor elk pakket betalen.

Zie hier maar eens : http://shop.motifator.com/index.php/voice-libraries/motif-xs-voice-libraries.html

Op zich niet zo duur, maar het loopt toch lekker op als je wat allround libraries wil gebruiken.

Ik had destijds eigenlijk wel verwacht dat er meer gratis te verkrijgen zou zijn, maar niet dus. (tenzij jij iets kan vinden mag je me het altijd laten weten).
 
Laatst gewijzigd:
De Motif XS Rack, is nog de enige synth die ik in mijn setup mis, al ben ik ook nog erg blij met de CS6x voor de nodige B&B sounds (en meer natuurlijk!). Maar ik begrijp precies wat je bedoelt. Alleen maar VA is ook maar zo VA. En de Motif kan ook lekker vet klinken met z'n 8 elementen per voice, In ieder geval gefeliciteerd.
 
Er worden er veel 2de hands aangeboden de laatste tijd. Zal wel door de XF komen.

Ik wacht zelf ook op de Motif XF rack.
 
Back
Top