ram MPC4000 werkt niet

bobaphat

Ouwe rot
Lid sinds
19 Maart 2002
Berichten
3.265
Ik heb een kingston 256mb pc133 dimm cl3 x64 gekocht en geinstalleerd maar het werkt helaas niet. Het gaat om de kingston (KVR133X64C3/256 168 pins). Ik heb verschillende slots geprobeerd, 1 tegelijk maar hij wordt gewoon niet opgepikt.
Weet iemand wat er aan de hand is? Toch verkeerde ram soort of iets anders?
 
Ik had vroeger een Akai Z8 waar ik met hetzelfde probleem zat,dacht dat het toen te maken had met hoe die chips verdeeld waren,dus ofwel alle chips aan 1 zijde,of op beiden op het geheugenlatje.
Weet niet wat de juiste benaming hiervan is,ik kan je zo ook niet zeggen welke de juiste is,dacht die met alle chips aan 1 zijde op het geheugenlatje.
Zowel de Z8 als MPC4000 zijn heel gevoelig aan welk subtype van het in de handleiding beschreven geheugen.
Hopelijk ben je hier iets bij
 
Effe snel eens wat foto's opgezocht die ik had met de Z8 open,het is dus een geheugenlatje met langs beide zijden de chips die de goede zijn,eerst had ik dan blijkbaar een heugenlatje gekocht met chips aan 1 zijde en dat werkte dan blijkbaar niet.
Maar het juiste type kan ik niet zien op die foto's,maar in de handleiding spreekt men van
168-pin DIMM (PC133/PC100, CL2)
dus CL2,blijkbaar is er toch een verschil tussen CL2 en CL3 ivm dus de delay en kunnen bepaalde moederborden en waarschijnlijk ook de MPC4000 alleen maar met het gevraagde CL werken.
 
Ik lees op het MPC Forums ook vooral dat CL2 wordt aanbevolen. En op de link hieronder lees ik dat CL3 niet altijd werkt in machines die CL2 verwachten. Andersom werkt wel.

http://interngeheugen.com/help.odb?get=191

Dus hoogstwaarschijnlijk heb je de verkeerde DIMMs. En anders is er iets kapot...
 
aii dat zuigt Dan heb ik toch nog de verkeerde ram.
NU maar een c2 zoeken. Als iemand er nog een heeft liggen, pm me even.
thx
 
Ik heb laatst ook enorm zitten k*tten met DIMMs voor mijn Z4. Heb hele bakken PC100 en 133 liggen maar vrijwel niks werd geaccepteerd, en als hij het al accepteerde kwam het niet door de geheugentest heen. Uiteindelijk heb ik maar gewoon voor $20 een gegarandeerd compatible setje op eBay gekocht. Dat waren deze:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120443600586. Had ze binnen vier dagen in huis en die werken inderdaad vlekkeloos.

Overigens was de factory installed RAM in mijn Z4 wel CL3, dus het kán wel, maar is duidelijk niet zo trefzeker. Ik kreeg verder in ieder geval geen enkele andere CL3 aan de praat.
 
Overigens was de factory installed RAM in mijn Z4 wel CL3, dus het kán wel, maar is duidelijk niet zo trefzeker. Ik kreeg verder in ieder geval geen enkele andere CL3 aan de praat.

Een Z4 is natuurlijk geen 4K. Maar wat je zegt, dat het aan CL2 vs CL3 zou _kunnen_ liggen sprokkel ik ook maar bij elkaar met Google. Het kan ook goed iets anders zijn, die verschrikkelijke statische elektriciteit met dit koude weer bijvoorbeeld:frons: Op ebay staat dat Z4/MPC4K memory voor $20 trouwens nog, zo te zien.
 
Back
Top