Keuze nieuwe (soft) synth/ gear

innercity

Ingeburgerd
Lid sinds
12 mei 2010
Berichten
43
Ja dit komt waarschijnlijk weer over als het zoveelste "Wat moet ik kopen.nl"... en waarschijnlijk is het dat ook een beetje :P

Ik ben op zoek naar een uitbreiding op mijn huidige gear om muziek te maken. Heb ik het per se nodig?.... waarschijnlijk niet, maar zoals met zoveel mensen is het leuk om weer met nieuwe spullen te werken en te experimenteren. Ik heb links en rechts al wat demo's gedownload: absynth5, zebra2 maar deze lijken zo op het eerste oog niet echt gebruiksvriendelijk... ook werd ik niet meteen wild qua geluid van deze demo's... igg niet beter of 'analoger' dan de sylenth1 bijvoorbeeld.

Dit is mijn huidige gearlist: Logic 9 studio, Spectrasonics omnisphere, stylus RMX, trillian, Rob Papen predator en sylenth1.

  1. - Als je deze gear in ogenschouw neemt, waar zie je dan nog mogelijkheden die evt gaten opvullen die niet mogelijk zijn met bovenstaande? Ook ben ik bijvoorbeeld een access virus c aan het overwegen (die toch met de regelmaat van de klok 2e hands aangeboden worden).
  2. - Verder ben ik nog de plugins van Fabfilter aan het bestuderen... maar kan ik hier echt dingen mee die ik niet in logic 9 kan maken?

Ik moet zeggen dat de Stylus RMX de enige is die ik echt gebruik van de toch wel dure spectrasonics pakketten en ik vaak grijp naar de goedkopere en gebruiksvriendelijke sylenth1. In het begin waarschijnlijk toch het slachtoffer geworden van de marketeer. Ik zoek in feite een zelfde soort (soft)synth met het gemak die bijvoorbeeld de sylenth1 biedt.
 
ben een beetje bang dat de moderator mij wellicht gaat uitschelden voor het starten van een dergelijke thread :duivels:... haha
 
Tja een Virus C is leuk voor de knoppen, maar softsynths klinken eigenlijk wel net zo goed. Ik zie dat je nog helemaal geen keyboard hebt. Ik zou eerst eens investeren in een fatsoenlijk keyboard, dat is tenslotte je instrument. Niet erg als daar toevallig ook een leuk klinkende synth aan hangt, maar geen must.

Of je kijkt naar zoiets als een Little Phatty. Gegarandeerd dat je niks op computer kunt zetten wat zo klinkt. Moet je wel van die klank houden natuurlijk.
 
Nee haha, sorry had wat duidelijker moeten zijn wellicht...

Ik heb een M-Audio AxiomPro 49 midicontroller (keyboard), een apogee duet en KRK speakers :okdan:

Dus aan alle randvoorwaarden wat dat betreft zijn wel voldaan dacht ik.
 
es2 in logic is een heel goede synth. fabfilter heeft trouwens veel mooie plugs filters, eqs,comps,delays en zelfs synths.

Waarom zoek je nog een sylenth, die heb je toch al? Je kan er ook zelf sounds mee maken he:eureka:
 
Dit is mijn huidige gearlist: Logic 9 studio, Spectrasonics omnisphere, stylus RMX, trillian, Rob Papen predator en sylenth1.

Als je deze gear in ogenschouw neemt, waar zie je dan nog mogelijkheden die evt gaten opvullen die niet mogelijk zijn met bovenstaande?


Ik zie wel gaten ja! Maar het is de vraag wat voor muziek maak je of wil je maken. Het zou zomaar kunnen dat je dus helemaal niet op zoek bent naar grand piano, E pianos en veel andere 'bread & butter' sounds die je nu niet hebt.

En voor drums enkel Stylus RMX vind ik maar dun. Een drumsampler zoals Battery is een goede aanvulling op RMX (eigelijk andersom...).

Nu ik er zo over nadenk; NI complete? Dan kan je voorlopig wel weer vooruit ;) FM8, Battery, Kontakt, Reaktor, zijn toch allemaal vsti's die min of meer dingen kunnen die je nu nog niet (of niet zo goed
) kan met je huidige setup dus ik denk dat dat wel een goede deal is voor jou.
 
Wat voor muziek wil je maken? Wat mis je zelf nog? Denk dat je niet zoveel nodig hebt om leuke muziek te maken. Ik vond een drum plug-in als Waldorf Attack of Drumazon wel leuk toen ik nog software gebruikte.
 
Muzieksmaak is heel breed.... in die zin dat ik echt kan genieten van minimal tot aan stevige trance of techno. Voor de kick (drums) gebruik ik nu de minimal samples van vengeance... De kicks van Stylus RMX zijn matig idd.

In prinicipe ben ik net als vele hier gecharmeerd van 'analoge geluiden'. Ik weet niet zo goed hoe ik dat beter kan omschrijven... dus mooie diepe geluiden. In die zin ben ik ook niet (meer) op zoek naar sample based softsynths..

Een mooie piano synth of iets dergelijks zou zeker een welkome aanvulling zijn. En ook waar is de reactie van Alex Omega... ik heb idd al een sylenth1 dus waarom op zoek naar nog zoiets...
 
Nog tips wat betreft (grand) piano synth?
 
vengeance sample's zijn prima, gebruik gewoon esx of ultrabeat, dat zijn prachtige progjes in logic.
stylus kan je mooi gebruiken voor hats en andere cymbals/percussie.

voor de rest heb je ook een paar mooie plugs die oude bakken emuleren, zoals melohman minimoog oid en oddity en arp2600v zijn leuke plugs bv, dat heb je weer niet in logic en dat lijkt bv ook niet op sylenth. Met sylenth en es2 kan je heel veel sounds maken, zeker allerlei dance geluiden.
 
Trouwens nog een vraag... echt een noob vraag maar ala...

Stel ik koop een 2e hands access virus c. Hoe werkt dat stapsgewijs met interfaces, je sequencer etc?

1. je koopt een hardware synth
2. je steekt je USB kabel? in je (mijn geval) mac
3. je speelt wat op je midicontroller of keyboard en de geluiden worden onthouden (preset) in je sequencer (Logic)?
3b. hoe werkt het dan met meerdere sporen parallel? stel ik trek er een basslijn uit en een lead/ string tegelijk.... hoe werkt dat?
 
een virus C heeft geen USB maar goed....

Je hebt een geluidskaart (pci of usb of firewire) nodig met meerdere ingangen, als je een virus goed wilt aansluiten.Volgens mij heb je 6 inputs nodig op die geluidskaart (ik meen dat de virus 6 outputs heeft, dus 3 parts kan je onafhankelijkt uitsturen)

Je hebt een midi interface nodig (dit kan op de geluidkaart zitten) dan sluit je midi out van de geluidskaart aan op de midi in van de virus en evt ook anders om.

Midicontroller route je in je DAW(logic bij jouw) in logic maak je 3 sporen aan met bv midikanaal 1 t/m 3
dus spoor 1 = lead (met fx uit de virus)
spoor 2 = bass
spoor 3 = arp

dan heb je dus 3 sounds die je onafhankelijk van elkaar kan mixen,fx toevoegen etc.

layeren kan je dan nog door verschillende parts aan te sturen met dezelfde midikanaal.
En deze moet je weer in de virus routen naar de betreffende outputs op je virus.
Zelf vind ik dit niet zo, dus ik werkte nooit met meerder parts over dezelfde outputs omdat ik alles onafhankelijk wil houden, dat is een keuze.

Presets onthouden deed ik nooit, maar dat kan via sysex, ik noem gewoon het spoor gelijk aan de beterffende patch, bv "83A Strontdikkebass" en dan zocht ik zelf de patch er wel bij (of dez betreffebnde synth stond nog op de patch)

Zelf vind ik een virus C niet zo een goede aankoop. Virus Snow weer wel bv.

Maar als ik eerlijk ben, waarom 600 euro uitgeven aan een virus C, ik weet niet wat voor MAc je gebruikt en wat voor processor deze heeft. Maar wat een virus C kan kan ES2 ook.

Misschien staar je te veel op nieuwe dingen? Is begrijpelijk, dat deed ik "vroeger" ook. Zoeken naar DE mytische synth.
 
Thanks voor je uitgebreide uitleg. Ik draai nu alles op zo'n 27'' inch iMAc (de 2009 versie, het instapmodel daarvan maar wel met 8gb RAM). Ik wist toen nog niet dat ik muziek ging maken anders had ik wel de snellere variant gekocht of meteen een macpro. Daaraan zit een apogee Duet dus ik weet niet of wat jij beschrijft ook kan via de Duet ivm met beperkte inputs/outputs.

Wellicht staar ik zoals je al terecht opmerkt teveel op nieuwe dingen..... idd op zoek naar de mytische synth waarmee je de dikste geluiden kan maken. Als je begint met produceren is het altijd de vraag, vind ik het leuk, kan ik het... heb ik het geduld, wil ik nieuwe dingen leren. Nou dat is allemaal het geval en ik geniet er ontzettend van om zelf muziek te maken en nieuwe geluiden te creeren. Dus vandaar wil ik er ook best geld voor uit trekken. Ik wil in ieder geval een setup van gear die goed genoeg is om professionele producties te maken. Daar mag het niet aan liggen. Vandaar dat ik, net als vele ergens bijv. 'access virus' hebben gehoord en die dan ook willen omdat hiermee eigenlijk vaststaat dat het dan alleen nog van je creativiteit en kunde afhangt en niet meer van je gear.

Ik wil idd niet in zo'n software/ hardware discussie vallen maar op de een of andere manier denk ik dat je betere 'dikke en volle' geluiden kan halen uit bijvoorbeeld een access virus of weet ik het wat. Ook lijkt het me leuker om fysiek aan een ding te draaien dan via mn muis.

Ik ben me er van bewust dat je uit een redelijke hard- of softsynth je bijna alles kunt halen. Ook moet je je niet laten misleiden door diverse soundtutorials... Maar waarom kies de een dan voor een access virus en een ander voor een juno bijvoorbeeld? Waar zit het verschil tussen de audi en de bmw... bij bmw heb je achterwiel aandrijving en bij de audi niet.... maar ze rijden wel alle twee even hard bij wijze van.... dat soort dingen.

Zoals wel blijkt weet ik er te weinig van en via softsynths werken is opzich ook wel prettig... (ook ivm met automation lijkt me) Op de een of andere manier denk ik dat ik met mijn huidige gear wel mooie dingen kan maken en heb gemaakt maar toch net niet 'het' als je begrijpt wat ik bedoel.

Nog een keer voor de volledigheid mijn complete setup:

-iMac 27'' (2009, 8gb RAM)
-Apogee Duet
-Krk Rokit 5 speakers
-Sylenth1
-Spectrasonics Trillian, Stylus RMX en Omnisphere
-Rob Papen Predator
-Venguance minimal sample CD vol1
 
kijk eens naar de virus TI. Synthese tot je er bij neervalt. Misschien verstandig om even te wachten tot NAMM 2011.

De TI is een heerlijke synth: hiermee kun je van kraakheldere minimal tot rauwe d&b mee maken. De TI zal echter nooit zo hoog in het geluidsspectrum zitten. Daar moet je dan wel rekening mee houden in je keuze. De TI biedt natuurlijk total integration aan, en onafhankelijke fx op alle parts. TI maakt patchmanagement heel erg makkelijk. Op de C is dit een stuk bewerkelijker, maar klinkt wel zoeter. Ook kun je via virus control de mogelijkheden van de synth erg snel leren kennen, vanwege de grafische representatie. Ik heb de TI overigens niet via USB aangesloten.

En bijvoorbeeld ook nog

- remote control
- atomizer
- programmable arp

En als je aan de filters trekt blijft het geluid overeind :)
 
Laatst gewijzigd:
Dat je aan knoppen wilt draaien vind ik best wel een heeeeele goede reden....
Dan moet je gewoon een hardwarebak kopen. :verkoght:

Waarom de één een juno wilt en de ander een virus, tja daar ga je vanzelf achter komen.
Een juno bv heeft een heel eigen geluid, kwa karakter kan je dat alleen bij andere ouwe rolands terug krijgen, maar verder is de juno nogal beperkt... maar als je precies die sound zoekt heb je niet veel aan een virus.
(een juno is overigen wel een goede beginner synth juist omdat ie zo beperkt is)


Een virus, is meer een alleskunner maar nergens exceptioneel, hoewel ik wel vind dat viruslijn een eigenkarakter
heeft, kan je met heel veel synths soort gelijke geluiden maken, uitzondering vind ik echter de TI lijn.
Dat is een soort soft en hardware synth in 1, je kan aan de knoppen draaien en als softsynth intergreren in logic. Voordeel is alles overzichtelijk op je mac en geen gezoek in menutjes op een klein LCD scherm zoals bij de A/B/C.
En de audio gaat over usb en dan heb je 3 sporen tegelijk in logic beschikbaar die je kunt gebruiken met geluiden uit de TI/Snow.

En je zou nog een 4e spoor over je inputs van je DUET kunnen aanmaken met de normale outputs van een TI/Snow.

Zo heb je nog heel veel anders synths, met heel veel smaakjes en prijzen, ik vind zelf het mooiste als de spullen die je koopt mooi op elkaar aansluiten zodat alles een aanvulling is in je studio.

juno, die bass op 2.07 en daarna met chorus :), dat lukt je niet met die virus


virus TI/snow, sterk in dancesounds, maar kan echt van alles dat lukt allemaal niet met een juno


Eigenlijk kan je softsynth vergelijken met virusachtige synths (Virtual Analog) zonder een dedicated controller.

Je kan een juno proberen, er is ene gratis versie software versie beschikbaar Tal U-no, grappig dingetje, soms lijkt ie best maar bij lange na niet een echte. wel handig om mee te klooien.

[edit] niet alle softsynths zijn VA overigens, er zijn softwarematig vele andere type's synthese[/edit]
 
Qua softsynths misschien Arturia V collection 2?

Bevat de Minimoog V, Moog Modular V, CS-80V, ARP2600 V, Prophet V, Prophet VS en de Jupiter-8V.
Of Komplete 7? Is trouwens niet zo heel gebruiksvriendelijk naar mijn mening...
Dus wellicht niet wat je zoekt.
 
Dank allen voor de input.

en waar zit dan nog het verschil tussen een access virus TI en een snow? Die snow is wel lekker klein en goedkoper dus dat is wel een pluspunt.

Van de andere kant heeft die TI wel meer knoppen om aan te draaien :P. Is deze grote broer ook zo makkelijk te integreren net als de snow? Of moet je dan weer de TI2 hebben?
 
Laatst gewijzigd:
ti is gewoon krachtiger, 16 sounds tegelijk, snow 4
en een ti heeft meer stemmen.

TI2 is gewoon weer wat krachtiger, dus nog meer stemmen maar niet meer fuctionaliteit.
 
Back
Top