Andromeda Thread

wat ik wel jammer vind, na al het edit en graafwerk ( heb hem nu zo'n 2,5 jaar)
ik vind hem vrij schreeuwerig op de output, ook als je alles flink zacht zet (osc, filter, main output)
als je een flink akkoord pakt dan hoor je hem vaak al kraken, erg jammer. hierdoor krijg ik er niet echt silky lushy sounds uit. ik heb weer het idee dat een prophet 08 daar weer iets beter in is en de basis sound daarvan beter klinkt. toch kun je makkelijk een dikke bassline maken met de filter env die heerlijk en effectief klinkt.
ik zou mijn andromeda niet wegdoen, daar is hij te uitgebreid en te diep voor. het is echt een synth die je jaren bezighoudt en waar toch leuke en soms zwaar modulaire sounds uitkomen.
toch merk ik dat de oude roland synths een wat meer lekkere basissound hebben waar we allemaal zo gek op zijn.
ik moet nog steeds de rob papen soundset inladen want wil zeker checken wat hij ermee kan.


Ik hou de levels in totaal onder 30% (dus de som) en gebruik de aux output. Zo vin ik dat hij wel lekker rolandish klinkt.
 
ik geloof dat ik hier iets over gelezen had maar kon het hier niet meer vinden helaas.
dus ik moet al mijn sounds over gaan zetten naar de aux? of zit er iets op de global settings dat ik alles via de aux kan pakken?
hou je verder wel al je ocs en filter op max 100? en dan pak je de aux op 30 ongeveer?
ik wil eens gaan stoeien. ik lees op het net wel meerdere dingen over dat hij erg schreeuwerig klinkt
 
die niveau's pre en post mixer op 30 samen houden, maakt inderdaad wel ui , die aux ook wel , maar dat is veel subtieler.
de a6 is een geweldige synth maar niks voor beginners of mensen met weinig geduld.
 
ben ik het helemaal mee eens. ondanks sommige punten is en blijft dit een geweldige synth met een teveel aan mogelijkheden. gewoon 1 voor in je collectie.
 
die niveau's pre en post mixer op 30 samen houden, maakt inderdaad wel ui , die aux ook wel , maar dat is veel subtieler.
de a6 is een geweldige synth maar niks voor beginners of mensen met weinig geduld.


juist! je kan je aux vol open knallen. het zit hem in de pre post mixer levels..

dus bijv. osc 1 level 10 + osc 2 level 15 + white noise 3 = 28...idd zo weinig maar..
Als je harder instuurt veranderd het karakter...

de andy is zo veelzeidig..:)
 
Hij staat hier nu ook. Mijn prophet 08 vind ik wat aggresief (oberheimig) en niet in staat roland-achtige dingetjes te maken. Nu vreesde ik wat van de regen in de drop te belanden met al die verhalen over hoe minder analoog en aggresief de andromeda wel zou klinken; volkomen onterecht zo blijkt ... Met 1 oscillator op 20 en een vleugje subosc en de moog filter vind ik hem direct erg jx/juno-ig en veel "warmer" dan een prophet 08 of matrix 6. Dank jullie voor de oscillator level tip. Joris (en hoewel ik hem als thuis-synth heb gekocht gaat hij toch een redelijk kans maken om op repetitie mee te gaan, gewicht/formaat valt ook wel beter mee dan ik verwachtte)
 
Laatst gewijzigd:
Sinds vanmiddag lid van het A6-kamp en weet nu al zeker dat ondanks alle bromsnorren en nog betere machine bezitters dit echt een feestmachine is voor eenieder die het leuk vind langdurig aan geluiden te sleutelen. Ik laat zelfs Ajax even schieten, geweldig wat een bak. Daar kan wat mij betreft Dave Smith nog een puntje aan zuigen met z'n rotknoppen en matige envelopes. Eindelijk kan alles echt aan alles hangen, zonder die metalige DSI-waas. Zo, dat moest ik even kwijt, ik ga weer even een lfo ergens aanhangen.
 
En omdat dit de andromeda thread is, zal ik mijn andromeda muziekje hier maar eens neerzetten, voor degenen die het nog niet hebben gehoord :)

http://moonbase69.nl/mp3/Battlesynth Galactica.mp3

enjoy!
lekkerrrrrr ! 8)

De Andy6 is een vette synth, dat is duidelijk.
Jammer dat ie alweer uit productie is.
Enig nieuws omtrent een opvolger ? Want kom nou, een blauwe micron, zat daar nu echt iemand op te wachten ??
 
Op het verhaal over geluidsniveaus heb ik tig pagina's geleden al gereageerd. Gewoon alles totaal op max 100 houden, ander klninkt hij als een VA. Ik weet iemand die zijn Jupiter 8 heeft ingeruild voor een A6. Ik zie nu een vraagprijs voor een Jupiter 8 die hoger is. Volkomen onterecht. De Prophet '08 overstuurt niet, maar die heeft dan ook geen digitale effecten. Unison van de Prophet '08 vind ik voller klinken. Lampjes met stemaanduiding en sequencerstap zijn ook handig. Vier snellere lfo's ook. Envelopes zijn toch niet slecht?? Attacktijd is niet opgegeven in de handleiding maar klinkt niet langzamer dan de 2 msec van de A6.
De A6 kan klinken als veel populaire synths. Het is een echte kameleon. Op bepaalde stukken dachten sommige luisteraars een Minimoog te horen waar ik de A6 had ingezet. Maar een kameleon heeft geen eigen karakter. Jammer dan, ik heb liever een synth die goed is in veel klanken.
Ik heb hem nu 8 jaar en sindsdien is het van de analogen mijn hoofdinstrument.
 
Ik miste definitie en scherpte in de envelopes, maar dat was in de poly-evolver(en de mopho). Het voelde allemaal te grof. Gezien de overeenkomst tussen de mopho en de evolver ga ik er wel gemakshalve van uit dat de p8 hetzelfde is.
 
Op het verhaal over geluidsniveaus heb ik tig pagina's geleden al gereageerd. Gewoon alles totaal op max 100 houden, ander klninkt hij als een VA.

Probeer het ook eens totaal rond de 30%/40% dan krijgt hij naar mijn meening toch weel een andere karakter
 
nee die noisefloor valt heel erg mee.
bij 30-40 zit je meer bij de cleanere roland achtige sound, daarboven wordt het al wat moogachtiger.
( alhoewel dit natuurlijk niet precies beschrijft wat het verschil is , is het er wel degelijk )
de va karakter vind ik vooral verdwijnen door de aux uitgangen te gebruiken, de autotune af te zetten en de effecten vrijwel niet bij te mixen. ook daarna rustig de basis/ oscilatorsound maken met een minimum aan sub erbij , en je bent al een heel stuk onderweg.
de tips en tricks manual staat trouwens vol goede en bruikbare tips, voor degene die hem nog niet hebben , zeker even downloaden ( electromusic.com a6 site)

heb zelf een jp8, ook ooit gedacht hem te verkopen voor de aanschaf van een a6. gelukkig niet gedaan. twee volledig andersoortige machines. jp8 voor het snellere omschakel, klinkt altijd geweldig werk, de a6 voor de rustigere in diepte werken aan een gewenste sound
gewoon alletwee aanschaffen .
 
En omdat dit de andromeda thread is, zal ik mijn andromeda muziekje hier maar eens neerzetten, voor degenen die het nog niet hebben gehoord :)

http://moonbase69.nl/mp3/Battlesynth Galactica.mp3

enjoy!

klinkt leuk, de eerste 8 seconden waren veelbelovend maar ik hoor erg "standaard" basjes, lead en akkoorden geluiden vind ik... de andromeda moet toch meer kunnen dan dat?

post eens iets met echte weirde out-there experimentele sounds? :)
 
klopt Bass, maar dat vond ik juist goed aan deze demo.
De Andy is dus ook nog steeds ontzettend goed in de classic analoge sounds.

De meeste demo's out there van de Andy zijn experimenteler van aard.

Maareuh, +1 voor meer demo's !
 
Back
Top