Delegation

jordandb

Stamgast
Lid sinds
15 februari 2007
Berichten
167
Vandaag nog eens een filterhouse trackje gemaakt met een instrumentale sample van delegation (hence de titel) en vocals van mary j blige.




Grts
 
Klinkt goed....coole sample! De bas mag van mij wel iets strakker....en die gepitchtste vocal....ik weet het niet...soms klinkt het wel ok...maar de hoge uithalen doen pijn aan mijn oren.
 
vocal is tof gejat. de delegation sample (you and i, toch?) is wel echt TE vaak gejat,. Moet meteen aan phatts and small denken.

toch is het wel lekker gedaan, en zou ik in een tent waar ze dat draaien lekker een extra drankje bestellen en los gaan met een leuk tjikkie (alsof mijn vrouw dat goed zou vinden, maar daar hebben we t effe nie over)

leuke plaat!
 
Het klinkt wel lekker, maar aan de andere kant vind ik er ook niet echt veel aan.

"Het klinkt lekker" komt bij mij voort uit het feit dat het als achtergrondmuziek prima is.

Als ik beter ga luisteren krijg ik de indruk dat het gaat om een drumtrack met drie sampleloops erover. Dat vind ik dan toch niet spannend genoeg.
 
Leuk! :)

[OFF TOPIC]Ik heb een vraag die geen betrekking heeft op deze track, Jordan: Ik hoor regelmatig in je tracks een high pass filter. Welk merk filter is dat? Ik kan zelf namelijk maar geen goede filter plug-in vinden.[/OFF TOPIC]
 
@ LeBonTOn: Heb idd wat problemen ondervonden met de bass goed te krijgen maar ben nog niet zo'n held in het juist afstellen van de eq icm de sample. Was dus gewoon wat trial and error :)
De vocals klinken bij mij persoonlijk niet te scherp maar dat kan goed liggen aan ben monitors (oude pioneers uit de kringloopwinkel :p )

@ Rubbah: Had er geen idee van dat deze sample al vaak is gebruikt maar ben er via de website whosampled.com wel achtergekomen dat phats and small al eens een plaat van Delegation hadden gesampled (heartache nr 9) vandaar dat ik ook eens ben gaan luisteren naar hun oude records en "you and i" heb gebruikt in deze track!

@ Nakken7: Zoals je zelf zegt is er idd niet veel aan deze track maar als je dit genre gaat bestuderen is dit wel meestal het geval -> als je bijvoorbeeld ziet hoe "my feelings" van junior jack is gemaakt ->
En voor de duidelijkheid ik heb enkel de discoloop van Delegation gebruikt, drums/percussie is eigen werk, dus geen loops als je dat bedoelde :)

@ Peterdh: Thx & de filter die ik in al men tracks gebruik is gewoon de standaard filter van Ableton Live.

Bedankt voor alle comments!
Cheers
 
ik checkte mijn samples de laatste tijd hier vandaan:

http://www.ishkur.com/apps/samples.php

je kunt het onderverdelen in verschillende stijlen (dus als je ineens een hiphop sample wilt controleren waar ie toch vandaan kwam, dan kan dat ook)

Ik gebruikte heeel vroegah daft crew, maar die zijn er mee genokt.

mijn allerfavorietste artiest die delegation - you and i heeft gebruikt is Lifelike - soul of my love.

de lol is dat je soms nog goed moet luisteren om te horen hoe ze het hebben geflikt. geniale plaat!
het zal me niets verbazen als je delegation you and i nog een keer of 6 tegenkomt in die lijst :)

en als je de versie van phatts and small wel had gekent, dan had je deze track waarschijnlijk niet kunnen maken, want die blijft zo ontzettend in je kop hangen, dat het bijna geen doen is om er een nieuwe mix van te maken.

toch issie leuk hoor, jouw versie! absoluut!
 
Wat ik soms doe...en wat soms werkt en soms niet....is de sample track een keer kopieeren en dan al het hoog weg filteren, soms ook een klein beetje aan de onder kant en flink met de compressor aan de gang...mag soms best heftig.

Wel het originele kanaal hpf-en om ruimte te maken.


Soms werkt dat ook voor geen meter....dan probeer ik met de operator gewoon een soort sinus-achtig bas geluidje te maken en mee te laten spelen met het origineel.

En als dat niet lukt sla ik hem op met een naam als discoshit of funkerder en zal ik hem nooit meer terug kunnen vinden in de mazen van mijn pc.
 
Back
Top