man controls his moog with his mind

Ik zag dit van de week ook, kan ik dit geloven?
 
Ik zag dit van de week ook, kan ik dit geloven?
Yeps..... de US Airforce is al meer dan 10 jaar bezig met het ontwikkelen van door gedachte gestuurde systemen. Een gedachtepuls is sneller dan een handeling met de hand, dus veel efficienter.

Ik vind het een vette en goede ontwikkeling. Dit hele project zal minder valide mensen een positief vooruitzicht geven, in de vorm van door gedachte aangestuurde exo-skelet.

Muzikaal lijkt het me moeilijk om toe te passen, tenzij je het tot 1 cv control beperkt en je zal je gedachte heel de tijd op 1 lijn moeten houden.
 
Bizar man, dit is typisch iets waar ik 10 jaar geleden over droomde. Je hebt idd gelijk, dit zal alles veranderen als ze het op een goede manier kunnen implenteren, ik zie toepassingen voor me in de gamesindustrie, ziekenhuizen, school etc etc etc

Mooie ontwikkeling iig. :okdan:
 
bv door jezelf in een rust/meer of minder toestand te brengen , waardoor het hersengolf patroon vernaderd. dat bestond al en werd ook gebruikt voor muziek ( google bv eens onder " the mindconnection" nederlands bedrijfje. zou nog wel wat van te vinden moeten zijn.
blijft echter een grove interface.
gebruik zelf allang m'n mind bij het moogspelen. niet via electroden geschakeld, maar via vingers. die zijn al minimaal 40.000 jaar in dat taken bereik geevalueerd , en in mijn geval al 10tallenen jaren in het vertalen , omzetten van gedachten in muziek
 
in de tyd datk nog boekies kocht was ter een keyboard us boekie
met weirde gear
dus ookeen trillingen ...halsband [ egtwaar]
die vocoded ttrillingen over zette naar midi
dit is 12 jaar terug watk zag wat midi beetje bekend


nu kank me t voorstellen

toen
 
Back
Top