Beschadigde behuizing

Fast Ed

Stamgast
Lid sinds
21 juli 2005
Berichten
278
Locatie
Heesch
Ik heb gisteren een in goede staat verkerende Yamaha MOTIF ES8 gekocht. Echter hier en daar zitten er toch wat beschadigingen op welke ik de moeite waard vind om bij te gaan werken. Heeft iemand van jullie ervaring met het bijwerken van de lak van de behuizing van een synthesizer. Wat is de beste methode: een lakstift, spuitbus et cetera.

Alle tips zijn welkom!!! :halleluja
 
Denk niet dat hij er mooier op wordt, wat je er ook aan doet.
Probleem met hedendaagse synths is, dat ze van kunststof of plaatstaal zijn vervaardigd en daarom moeilijk te bewerken zijn.
Met die oude houten analoge synths was dat geen enkel probleem, ook niet met de aluminium zijkanten van een Jupiter 6 / 8, die kon je desnoods nog geheel namaken.
Gewoon zo laten als het is, is denk ik het minst storend.
 
Spuitbus heeft enkel zin als je een geheel oppervlak gaat bedekken, of je moet het kunstig afplakken, maar laat anders de beschadiging eens zien?
 
Je kan evt informeren bij een autospuiter. Die hebben een apparaat wat kleur herkent en ze kunnen vaak kleine stukjes ook mooi spuiten.
 
Mensjes, hierbij de afbeeldingen van de drie krassen op mijn MOTIF ES.
 

Attachments

  • MOTIF_ES8_Sratch no. 1.jpg
    MOTIF_ES8_Sratch no. 1.jpg
    91,8 KB · Bekeken: 39
  • MOTIF_ES8_Sratch no. 2.jpg
    MOTIF_ES8_Sratch no. 2.jpg
    94,7 KB · Bekeken: 44
  • MOTIF_ES8_Sratch no. 3.jpg
    MOTIF_ES8_Sratch no. 3.jpg
    125,3 KB · Bekeken: 41
Een probleem is dat het om matte apparatenlak gaat (gepoedercoat ofzo i guess?). Lak uit spuitbus is meestal glans. Als het glans is kun je een plek spuiten en daarna polijsten. Dan zie je de overgang bijna niet meer. Als je heel goed je best doet (en uitspuitverdunner gebruikt in de verfspuit) zie je er helemaal niks meer van. Maar alleen glanslak kun je polijsten, want matte lak, je raadt het al, gaat glanzen na polijsten. En opschuren matteert wel maar geeft een andere structuur dan gespoten matte lak. Dus het beste is om te zien of je zo'n lak kunt krijgen (wat me eerlijk gezegd niet makkelijk lijkt). Of de hele synth custom painten.
 
Is de optie die Dender aandraagt in deze de beste; het door de pro's laten oplossen ipv zelf gaan hobbien?
 
Waar maak je je druk om, een Roland Motif ES is niet bepaald een collectors item, of een eye catcher.
Als de beschadigingen je irriteren, waarom heb je deze dan gekocht, ze zijn niet bepaald zeldzaam.
Advies : gewoon in de verkoop zetten en een ongeschonden exemplaar zoeken.
 
Je zou de groeven op kunnen vullen en daarna een lak gebruiken die overeenkomt met de kleur die er al op zit. Onzichtbaar wordt het dan niet maar wel minder opvallend.
 
zelfs pros kunnen dit niet onzichtbaar repareren. dus bespaar je de moeite. je kan het natuurlijk wel camoufleren met plamuur en een lak die er uit lijkt.
 
zelfs pros kunnen dit niet onzichtbaar repareren. dus bespaar je de moeite. je kan het natuurlijk wel camoufleren met plamuur en een lak die er uit lijkt.

Precies!
Als je gaat plamuren probeer dan dezelfde structuur terug te krijgen van de originele lak.
Zorg dat je het netjes doet, anders wordt het er niet mooier op.
 
Zeer zeker wel, alles is te maken, ook dit, althans heel close to als nieuw, dat zou mij zelfs al lukken, niet eenvoudig maar het kan wel degelijk, alleen kun je dan beter een andere kopen, ben je een stuk goedkoper uit.

zelfs pros kunnen dit niet onzichtbaar repareren. dus bespaar je de moeite. je kan het natuurlijk wel camoufleren met plamuur en een lak die er uit lijkt.
 
ik zou naar de fabriek bellen vragen welke soort lak ze hebben gebruikt. dit is de enige mogelijkheid om het tot 99 % weer goed te maken. maar je blijft het natuurlijk altijd zien.
 
Je kunt lak na laten maken, er zijn bedrijven die dat doen....alleen is het dat allemaal niet waard in dit geval.
 
Back
Top