EMS Synthi A

als alles meezit ga ik volgende week zondag bij Mono op bezoek....
dit wordt de 1e keer dat ik met een synthi A kan pielen :{

de filmpjes op youtube spreken me aan....
maar van de verkoop- en vraagprijzen word ik een beetje ontoepasselijk :(

Nieuw was Synthi A zonder sequencer rond de GBP800 en de VCS3 GBP1150....
tel daar 40jaar inflatie bij op en je zit ongeveer aan de huidige prijzen ....

Waar hebben we het nog over :bekdicht:
 
tja , ze zijn natuurlijk wel ingespeeld nu
 
veel plezier daar sms303, wil je mono de groeten van mij doen?
haha...ingespeeld:) wel met nu krakende potmeters las ik.
(dus toch een kraakdoos?)

zal ik doen...
misschien leest ie nog wel stiekem mee :D

de kosten voor een DIY vcs3/synthi zullen hopelijk lager uitpakken dan van een origineel...

indien volgend jaar geen fenix xl uitkomt dan overweeg ik om 2 sets pcb's te bestellen, 1 om met een 20x20 matrix en de ander met cv inputs uit te rusten. Wie weet zijn er nog meer geintresseerden.... met bestellen van een frontplaat en de onderdelen zal dat hopelijk schelen..

momenteel zijn mn soldeerskills nog nivo -1 :(
maar daar gaat tussentijds aan gewerkt worden :)
 
hou me graag even op de hoogte, lijkt me wel interessant
 
Wie weet zijn er nog meer geintresseerden.... met bestellen van een frontplaat en de onderdelen zal dat hopelijk schelen..

Ik sta ook op de lijst voor die pcb's, maar ik geloof dat dit onderwerp een beetje taboe is op sommige fora, omdat het eigenlijk ontwerpen betreft die officieel nog in productie zijn bij EMS, hoewel, slightly different.
 
hou me graag even op de hoogte, lijkt me wel interessant
:okdan:

met jou, Demian, 2 maten van me en ik, zou de teller op 6 staan...
misschien dat dit de kosten voor de pcb's en 30x BC258b's kan drukken...

ik heb (nog) geen bestelling geplaatst omdat mn budget voor de fenix xl dan naar de klote is (fyi: als de fenix xl rond de e2500 wordt dan red ik het krap aan zonder iets uit mn verzameling hoeven te verkopen)...

daarnaast wil ik eerst mn x911's modular maken...
ik verwacht dat de modificatie kosten van een x911 rond de e350/500 gaat kosten (>100 (mini)jack in-outputs/75-80 potmeters/kleine elektronica onderelen/19" rack en een costum made frontplate).... om mn fenix xl budget dan weer aan te vullen verkoop ik, ehh lees: MOET IK WEL 1 van de modulaire x911's.....

Ik sta ook op de lijst voor die pcb's, maar ik geloof dat dit onderwerp een beetje taboe is op sommige fora, omdat het eigenlijk ontwerpen betreft die officieel nog in productie zijn bij EMS, hoewel, slightly different.

haakt in:
Waarom begint Rehberg/Robin Wood geen nieuwe productierun?
de vraag is er..
voor een nieuw gebouwde oude EMS/Rehberg Synthi is er een wachtlijst van 2 jaar... en als de "oude" onderdelen op zijn dan stoppen ze er waarschijnlijk mee. Als ze zelf niet aan de vraag voldoen, dan kan je verwachten dat iemand anders, het in een net ander gegoten jasje alsnog doet...... enne ... de personen die zo fel hier tegen zijn, hoor je niet zeuren over Roland TB303 en/of MS20 clones enzo ....

uit mn mail:
I only intended to make one for myself, but seeing Robin Wood hasn't resumed production, I decide to go my own way and make these available to all. I spent nearly 300 hours drawing up the PCB's, well worth it though, as I've had a massive response.

At the moment I'm only going to be supplying the PCB's, as everything else is available from various sources around the world, on an individual basis.
The synthi needs 30 off 2N4288 transistor or BC258B, I have currently been quoted £2.50 each for the 2N's and €3.00 each for the BC's add in delivery + vat = £98/£110.

So you can see building it yourself is not going to be cheap, but as I have been doing this project for 3 years now, I have managed to spread that cost over that period.

Regarding the components, it would be easier for you to source these yourself, when you receive the boards, there will be an internal wiring diagram, and a complete inventory of all the necessary components you will need.
 
:okdan:

met jou, Demian, 2 maten van me en ik, zou de teller op 6 staan...
misschien dat dit de kosten voor de pcb's en 30x BC258b's kan drukken...

Goed plan! :okdan:
 
Ha ha ja die van mij heeft minijacks bij alle onderdelen en kan aangesloten worden op een Arp 2600. Lachen, gieren, brullen.


Wat doe je zoal als je de arp aansluit met de ems?
 
@ casper komt de fenix al dan ..???
Het laatste e-mailtje van Bert Vermeulen is alweer een paar maanden oud. Hierin werd verteld dat er contact met verschillende leveranciers/fabrikanten wordt opgenomen om een verkoopprijs te berekenen. Aan de hand van de productiekosten en de verkoopprijs zal Bert besluiten of er een productie wordt gestart.

Volgens Jena 6 worden er slechts 30 gebouwd .... Hoe hij aan dit aantal komt weet ik niet?!?
Ik hoop dat ie zomer of eind 2011 uitkomt, als het meezit heb ik dan mn budget bijelkaar. Anders moet ik verkopen; Yamaha CS15, RY30, RX5, RAM4 + losse RX5 ROM cards, TR626, MC16 + MC64 cards en evt. mn Spectralis ;{ =(

Back on topic:
Tijdens de Muffmodular meeting bij Mono thuis is er kort over de VCS3 clone gesproken. Iemand met veel en betere contacten vertelde dat; De productie van EMS/Rehberg synthi's er niet van komt. Zo zijn er geruchten dat de oude EMS-onderdelen voor onderhoud aan bestaande Synthi's gebruikt zullen worden.

Demian heeft een aantal keer contact gehad met Derek R. over de VCS3 clone pcb's. Ik weet niet of er al een batch van de pcb's zijn gemaakt/verkocht. Aangezien Demian met de TMKII zn soldeer- en afwerkskills aan het opvijzelen is, verwacht ik dat hij er binnenkort serieus mee aan de slag gaat! :)
 
Laatst gewijzigd:
Als het goed is zijn de pcb's van Derek ongeveer eind augustus klaar en kunnen ze geleverd worden, ik ga dan zeker een bestelling plaatsen voor een aantal pcb's en hopelijk ben ik dan ook handig genoeg om het allemaal zelf te gaan bouwen.

Ik heb Derek ook gevraagd of het mogelijk is om de meest bekende modificaties voor de VCS3 ook op zijn pcb's toe te passen, en dit is voor de meeste modificaties vrij eenvoudig het geval.
 
Ik heb vooruitlopend op het straks gaan bouwen van een kloon alvast wat onderdelen in huis gehaald, zo heb ik al wat vernier dials en gisteren heb ik ook een 3 tal Ghielmetti matrix panels binnengekregen.

En hoewel deze matrix panels uiteindelijk hun werk goed zullen kunnen doen vind ik deze eigenlijk toch wat aan de kleine kant. (99mmx99mm)

Ik ben daarom aan het informeren bij Ghielmetti of ze deze matrix panels ook in een groter formaat kunnen leveren (20cm x 20cm) zoals yusynth er ook eentje heeft gebruikt.

Ook heb ik gevraagd of het mogelijk is om een 16 x 16 pins panel te leveren (zoals het origineel op een synthi ook heeft) deze is standaard nogal duur bij Ghielmetti daarom heb ik ook gevraagd of er korting mogelijk is als ik er meerdere bestel in geval van bijv een groupbuy als er meerdere geinteresseerden zijn.

Ik weet ook niet of de pinnetjes van EMS compatible zijn met de kleinere typen matrixpanels van Ghielmetti dus ik heb gevraagd of zij ook eventueel pennetjes kunnen leveren met de 2.7k weerstanden er in en ook wat dat eventueel zou gaan kosten bij afname van flink meer pennetjes te gelijk.

Globaal zie ik nu even de volgende opties mogelijk.


gkv_15x15_621_la.jpg


GKV 15x15 621 LA
674.110.800.01

Kreuzschienenverteiler Typ 621
15x15 Ein-/Ausgänge, 1-polige Durchschaltung
Spannung/Strom max.: 240V/16A
Frontplatte grau ohne Druck
HxBxT: 156x156x39mm
Lötanschlusstechnik
155.30 euro excl btw

Let op, deze variant heeft 15x15 pins, niet interessant misschien zou je denken, maar gezien de prijs en het formaat toch wel, misschien is het mogelijk om 1 aansluiting te laten vervallen, of doormiddel van een switch te schakelen, dat zou behoorlijk in de kosten schelen tov een 16x16 pins panel. (zoals het er nu uit ziet)


gkv_16x16_621_la_k.jpg


GKV 16x16 621 LA D K
674.115.223.00

Kreuzschienenverteiler Typ 621
16x16 Ein-/Ausgänge, 1-polige Durchschaltung
Spannung/Strom max.: 240VAC/16A
Frontplatte: beige mit Druck
HxBxT: 156x156x39mm,
Lötanschlusstechnik
Euro 475.00 excl btw

Dit zou eigenlijk het meest geschikte type zijn om een 1 op 1 clone te bouwen, 16x16 pins, groot formaat, een array om pinnetjes in te bewaren, alleen de prijs, die moet echt vet omlaag, maar misschien bij 10 stuks ofzo, dat dat wel kan.

Dan is er nog deze :

gkv_20x20_321_la_99.jpg


GKV 20x20 321 LA 99
673.110.022.07

Signalverteilermatrix, Typ 321
verbindet 20x20 Signale 1- oder mehrpolig mit Verbindungsstecker
Frontplatte grau
Druck schwarz
vertikale Streifen
Lötanschlüsse, 3mm Raster
Masse BxHxT: 99x99x32 mm
164,- euro excl btw

Van dit formaat heb ik er nu dus 3, met dit panel heb je de mogelijkheid om 2x4 extra aansluitingen te maken voor bijv modificaties, maar dit paneel is nogal klein eigenlijk.



Het liefst zou ik dus deze hebben :

matrix20x20.jpg


20x20 pins en 20x20 cm

Maar deze zit niet (meer) in de catalogus van Ghielmetti.

Ik heb ze wel gevraagd, ik hoop dat deze wel leverbaar is en ook tegen een redelijke prijs, we zullen het horen in ieder geval.

Meer informatie vind je hier : klik

Hier onder mijn matrixpanels.. :)
 

Attachments

  • ghielmetti 20x20.JPG
    ghielmetti 20x20.JPG
    155,8 KB · Bekeken: 82
Zow. Ik heb alweer antwoord van Ghielmetti gekregen.

Prijzen zoals ze op de website staan zijn prijzen per stuk bij een afname tot 100 stuks.
Een korting zit er dus niet in.

Prijzen die ik hierboven heb genoemd kloppen dus.

Het 20x20 matrix panel wat yusynth ook heeft gebruikt van ca 20cm x 20cm is echter wel leverbaar, het zit gewoon in het assortioment bij Ghielmetti, hij staat enkel niet op de website.

Dit is de info over het paneel welke Ghielmetti me verstrekt heeft:

Price calculation is based on a production of 50 to 100 units:
Unit price for this matrix board up to 100 pcs: EUR 268.—

Description:
GKV 20x20 621 LA No. 674.110.609.02
Matrix Board, type 621
20x20 In-/Output, 1-pole
Signal max.: 230VAC/16A
Frontpanel grey with black print
HxWxD: 186x186x39mm
solder lugs

Voor dit paneel en het 16x16 paneel zijn pins verkrijgbaar met 2.7kOhm weerstanden (die worden dan speciaal gemaakt op bestelling, zit niet standaard in hun assortiment) en kosten 6 euro excl btw, bij afname van meer dan 100 pennetjes is een korting van 5% mogelijk.

Pennetjes zijn verkrijgbaar in de kleuren : in white, red, blue, green, yellow & black colour en bestelcodes zijn :

- GKV 20x20 621 LA No. 674.110.609.02

- GKV 16x16 621 LA No. 674.115.223.00

Ik denk wel dat ik toch voor de grotere matrix panels zal gaan van ca 186x186x39mm, als iemand interesse heeft in kleinere 20x20 pin matrixen zoals in de bijlage in mijn vorige post (99x99mm) dan moet die me maar een pb sturen tzt want mogelijk doe ik ze van de hand.
 

Vergelijkbare discussies

Back
Top