Koptelefoons

iemand een tip voor goeie koptelefoon die niet zoveel prik nodig heeft als een akg k701 ?

Liefst iets wat aan een edirol ua1ex kan hangen zonder extra voeding.
Die trekt de akg niet :(
Geen idee wat die edirol max geeft, staat niet in de manual
 
ik heb de oude k240 sextett. Dat is de beste akg k240 die ze gemaakt hebben. De nieuweren klinken al minder, de allernieuwste heb ik echter nooit gehoord.

Dat type van de Beyerdynamic heb ik nooit gehoord.
Technics hp's heb ik helemaal niks mee.

De Sony MDR 7506 is wel goed. Uit dat rijtje geef ik die de beste kans. Wel geef ik persoonlijk de voorkeur aan een open headphone
 
Veel mensen zijn helemaal gek van die AKG's. Persoonlijk vond ik dat ook maar echt prul dingen.

Prul is denk ik wat overdreven. Er zijn niet veel hp's die beter klinken dan de K701 en de oude K240 Sextett

Dit zijn beide wel hp's die lastig aan te sturen zijn. Je hebt een goede versterker nodig om er alles uit te halen. Wellicht dat 'm daar de pijn zit
 
Ik heb veel (te) dure sennheisers gehad. Heb voor opname een bayer gekocht.

Echt ik wil nooit meer een snertheiser. te schel, vooral in het hoog. En oorschelpen die toch vrij snel minder worden.

Bayer dts serie is echt super. Al zou hij 300 euro kosten dan had ik het er nog voor over.

Bij sennheiser heb ik dat nooit eigenlijjk gehad. Dunne kabeltjes die vaak storing gaven etc.

Dit is een beetje kort door de bocht denk ik. Sennheiser heeft van alle koptelefoon fabrikanten mogelijk de meeste verschillende modellen met elk zijn eigen karakteristiek (die per model ook flink uiteen lopen). Daarnaast is het topmodel (de HD800) ook een Hifi (welliswaar high end) model dat voor studio werk volkomen onbruikbaar is.

Een koptelefoon als de HD650 of HD600 is onmogelijk schel te noemen en geeft ontzettend veel detail en draagcomfort. Ik heb zelf ook nog een mid end Sennheiser liggen die al 9 jaar prima functioneerd zonder versleten oorschelpen of kapotte kabels (en toch al meerdere malen met de bureaustoel over de kabel gereden).

De DT990 van Bayer vind ik niet verkeerd maar zit toch echt in een geheel andere klasse (ook kwa prijs overigens) dan een HD600 of 650.

Het is bij Sennheiser echter wel zo dat veel van de modellen in de 100-150euro range erg verschillen kwa sound met de mogelijkheid dat ze teveel mid of teveel laag geven. In die prijsklasse zou je inderdaad eerder voor een DT990 oid kiezen. Wil je echter nog een stukje beter dan heeft Sennheiser wel degelijk modellen die kwa geluidskwaliteit ruimschoots boven een dergelijke koptelefoon uitsteekt. en voor deze kwaliteit betaal je inderdaad wel flink (100euro meer oid). Je zegt echter 300 euro over te hebben voor een goede koptelefoon dus dat kan allemaal prima. :)
Ook voor deze koptelefoons geld weer: zet er een goede koptelefoon voorversterker achter (vooral bij de HD650!) anders is het simpelweg drama!
 
mja ik heb mijn Sennheiser HD600 al een jaar of 4 ofzo.. heb 'm 1 keer nieuwe kussens etc gegeven (ik gebruik teveel gel en was m'n kop te weinig denk ik).. maar ben erg tevreden erover.. :) Grote frequentierange en zeker niet schel naar mijn mening. Maar ik moet wel eerlijk zeggen dat ik geen andere high end koptelefoons geprobeerd heb.
 
Ik gebruik al zeker 10 jaar 3 stuks Beyer Dynamic DT250... nog nooit wat mee gehad. Klinken erg goed en zijn volledig gesloten. Zijn ook niet zo duur... ik geloof nu zo'n 150 euro. Ik vind ze veel fijner zitten en klinken dan de AKG 240/270
 
ik gebruik al jaren met veel plezier de HD200 van Sennheiser. 'Oude' meuk wellicht, maar isoleert goed de geluiden van buiten en is ook voor het (af)mixen erg betrouwbaar m.i.
 

Attachments

  • hd_200_maste_103.jpg
    hd_200_maste_103.jpg
    8,9 KB · Bekeken: 47
de akg k240 Sextett die ik heb is zeker 25 jaar oud. Zelfde verhaal, kussentjes en kabel zijn een aantal keren vervangen maar hij is gewoon als nieuw. Topding. Als ie ooit kapot gaat wil ik weer een sextett. Die klinkt heel recht en geeft alles weer. Zitten 6 drivers in aan beide kanten. Hij klinkt duidelijk beter dan de HD600, de HD650 en de Beyer Dynamic DT-880. De DT990 heb ik nooit gehoord.

De beste hp die ik gehoord heb is wel een Sennheiser trouwens. De HD800. Die klinkt hetzeldfe als de K701 van AKG, heel open en luchtig. Alleen de K701 heeft wat weinig bass. De HD800 gaat recht, strak en laaaaaggggggg.

alleen dat gaat qua prijs ook nergens meer over.
 
Ik adviseer ook die K240 van AKG
Ik heb dat ding al iets van 10 jaar, en het is nog steeds m'n lievelingskoptelefoon. nooit een draadbreukje of wat dan ook gehad (ben er al biljoenen keren met mn bureaustoel overheen gereden).
en hij klinkt nog eens fantastisch ook..

De ouderen zijn volgens mij wel beter dan de nieuwste versies hoor
 
jij staart je wel blind op je AKG zeg.

Soms is iemand die vraagt naar advies alleen maar op zoek naar bevestiging van wat al in zijn/haar hoofd zit. ;)
 
Nog een kleine review over de AKG K1000.
Echt niet normaal hoe goed ie is. Beter dan welke speaker ik ooit heb gehoord.
Drums hebben impact als de best topspeaker, en je hoort elk detail zoals een speaker in een kamer nooit zal kunnen doen lijkt me.
Ik doe mijn studio monitors weg zelfs. What's the point, ik hoor meer met de K1000.
Alleen de bas van de K1000 loopt niet heel diep door. Maar haal daar nog een andere hoofdtelefoon voor. Voor de rest doet ie alles perfect (en de bas die er wel is is van hele goeie kwalitieit)

Hier een plaatje :)
akgk1000side2.jpg
 
Heb je dan niet na 5 minuten een rastertextuurtje op je oren en na een kwartier oorschelpen die schreeuwen om een centimetertje vrijheid?
 
Back
Top