RM1x tips, the sequel

Dat heb je mooi gemaakt :okdan:




Sinds kort ook in bezit van de RM1x.
Meteen even optisch onder handen genomen ;).

attachment.php
 
Echt heel erg mooi! Ik ben jaloers. Hij klopt zo helemaal, vind de kleur nu ook veel erm... logischer!

Ik heb weleens met Rob Hordijk over een case mod van mijn RS7000 gehad (ik vind dat ding echt godsgruwellijk lelijk), maar we kwamen al snel tot de conclusie dat dat iets te prijzig zou worden voor een machine die ook veel live wordt gebruikt.
 
Dit zou wel eens heel erg mooi kunnen zijn als het werkt. Er zitten wel drivers bij maar daarbij staat "if needed". Het werkt net als die MP3 adapters voor in je autoradio in de vorm van een cassettebandje.
Er is nog een andere verkoper op eBay die ze met Buy It Now verkoopt voor maar $11. Helaas weet ik niet hoeveel shipping is want dat moet je ze eerst vragen.
 
Dit zou wel eens heel erg mooi kunnen zijn als het werkt. Er zitten wel drivers bij maar daarbij staat "if needed". Het werkt net als die MP3 adapters voor in je autoradio in de vorm van een cassettebandje.
Er is nog een andere verkoper op eBay die ze met Buy It Now verkoopt voor maar $11. Helaas weet ik niet hoeveel shipping is want dat moet je ze eerst vragen.

Er ook al eens aan gedacht hoe slecht verkrijgbaar Smartmedia is?
 
SD kaartjes? Dat is momenteel de standaard dus ik begrijp je antwoord niet helemaal...
 
SD kaartjes? Dat is momenteel de standaard dus ik begrijp je antwoord niet helemaal...

SD = Secure Digital
Smartmedia = heel wat anders en wordt inmiddels niet meer gemaakt.

Smartmedia is wel vaak in de wat oudere synths e.d. gebruikt voor opslag maar moeilijk aan te komen. DE keuze voor smartmedia in deze floppy kan ik me wel voorstellen omdat dit hoogstwaarschijnlijk het enige kaartje is wat plat genoeg is om erin te passen.
 
ebay zijn altijd wel smartmedia kaartjes aan te komen voor een redelijke prijs

Dan nog ga je er nieuw niet aan kunnen komen. De capaciteit is maar beperkt en verder vraag ik me af of het wel mogelijk is om meer dan de 1.44mb van een diskette te lezen.
 
Mocht iemand de huidige switches willen vervangen door betere of gewoon omdat ze hun tijd gehad hebben.
Reageer dan in dit draadje voor een groupbuy;

Rm1x Reparatie

(voor een kleine vergoeding wil ik ze ook wel monteren ;))
 
Ik was even benieuwd of het ook mogelijk is om, als je een grid recorded baslijntje hebt gemaakt (op TR-style ingevoerd met de grid opname), deze van noten te laten veranderen door middel van m'n externe midi keyboard. A la een analoge step sequencer dus. Dus als ik op een C druk dat hij dat loopje afspeelt met C als grondtoon, als ik op G druk dat de RM1x dat afspeelt met G als grondtoon.. Zodat je dus een beetje van dat soort Giorgio Moroder sequencerloopjes krijgt. Als ik nu op m'n midikeyboard een toets indruk hoor ik slechts het gewone geluid ipv de sequence die meeverandert.

Ik hoop dat het zo duidelijk overkomt :P iemand enig idee? Kan er in de handleiding niks over vinden.

Met de transpose knop op de rm1x kan je iets soortgelijks, maar dit wil ik vanaf m'n midikeyboard kunnen doen indien mogelijk.
 
Voor zover ik weet kan dat niet. Je kunt natuurlijk wel de pitchbend van je midi keyboard gebruiken (als ie die heeft) :).
 
Merkte inderdaad dat dit ook werkte. Dan maar wat button's programmeren op m'n Axiom om een bepaalde pitch bend waarde uit te sturen! Dank.
 
Oke nu heb ik van de week een RS 7000 binnen gekregen - toch allemaal wat anders dan ik had verwacht.
Ik had het geluk dat ik een vies exemplaar zonder stekker, handleiding or what so ever kreeg.
Toen heb ik het eerst eens goed met lucht en een vochtig doekje gereinigd.
Hoop stof onder de knoppen vandaan en de kappen zelf waren ook gewoon goor.
Tot mijn verbazing zit er zelfs roest achtige substantie op de bovenzijde, terwijl mij de kappen niets eens van echt metaal lijken?
Nu ik erbij nadenk is het wel precies de plek waar je een peuk ongeveer houd..
Nou goed normaal gesproken schrikt zulke dingen me niet direct af maar het is wel een minpuntje natuurlijk.

Ik gister dat ding aangeslingerd blijkt het beeldschermpje ook aardig naar de kloten.
Het gene wat zwart moet zijn steek nauwelijks van het gele af, ook als je de kleurensettings omdraaid.
Dit is ietsje beter geworden toen ik de 'back to factory setting' gedaan had en de machine een nachtje aan heb laten staan.
Mijn oude rm1x had hier ook wel eens last van dat de eerst minuut het beeldscherm ook erg vaag was.

Nou heb ik deze rs7k aangeschaft met de insteek om mijn live set die ik met een rm1x+sampler combinatie gemaakt had, verder uit te bouwen.
Hiervoor had ik de sequence uit de rm1x op een diskette gezet met het idee om zo weer in de rs7k te laden.
Alleen tot mijn schrik zag ik bij het uitpakken van de rs7k al dat die geen diskette station heeft - mooi, heel mooi.
Komt bij dat de rs7k een andere scsi poort heeft dan waar mn sampler en externe hardeschijf meewerken.

Nou had ik hier het volgende op bedacht;

Haal een scsi stekker die past op de sampler/exterene hd én op de rs7k.
Dan kan ik de midi van de diskette via het diskette station van de sampler (het enigste apparaat wat hier nog een diskette statio heeft) in de rs7k laden en de samples uit of vanaf de externe hd laden. Gaat dit werken, ziet iemand hier heil in?
Ik ben namelijk al naar de lokale computerboer geweest maar die had geen scsi spullen liggen - ik moet het dus van internet halen, is dat nog de moeite waard?
 
Goed topic dit :D Ik hou van die tips en handige weetjes voor de RS7000, verbaast me toch vaak weer wat hij allemaal wel niet kan of hoe handig sommige dingen gaan.

Voor mensen met een RS7000, check deze ook eens uit: http://launch.groups.yahoo.com/group/rs7000/

Bij messages staan ook een hoop tips en handige dingen, en bij files kan je ook een paar documentjes downloaden met tips en FAQ en dat soort dingen.

Ik heb daar ook wat tips gelezen die ik echt handig vond voor mijn RS.

Je kan ook nog op rs7000.org kijken maar die site is wel zo goed als dood
 
Ik kom even iets wat niet direct in dit topic hoort maar dit topic wordt wel door de meeste RM1x gebruikers gelezen.
Het gaat om het volgende; ik wil graag de laatste rom versie 1.13 maar Yamaha vraagt daar een schrikbarende €92,73 voor (excl. BTW, verzend- en administratiekosten).
Da's natuurlijk een belachelijk hoge prijs want die chip kost maar een paar Euro.
Als er genoeg mensen zijn die belangstelling hebben is het misschien de moeite waard om een aantal van die chips te kopen, een originele 1.13 rom uit te lezen en vervolgens die chips te programmeren (of misschien kun je zelfs de oude wel overschrijven, zover gaat mijn kennis niet).
Mijn grootste probleem met 1.12 is dat als ik wissel tussen sections deze af en toe dubbel getriggerd worden waardoor het niet lekker doorloopt. Ik las elders dat dit probleem met 1.13 ook volledig is opgelost.
Ik neem aan dat de meeste gebruikers hier wel graag een 1.13 versie zouden willen hebben zolang het goedkoop kan dus ik hoop dat er wat belangstelling is.
 
Back
Top