Analog of VA synth tbv sound design...

Ik ben eigenlijk altijd een preset toetsenist geweest maar heb me in de afgelopen jaren steeds meer zitten interesseren in het sound design aspect van klanken. Ik heb nu een Kurzweil PC3X maar vind het maken van sounds hierin nog wat te complex.

Vandaar dat ik nu zit te denken om toch maar eens serieus wat sound synthese te leren op bijv. een simpele analoge synthesizer en wil hiervoor wat eenvoudigs aanschaffen. Ik hou enorm van standaard jaren 80 sounds synth (FM based sounds zoals de Yamaha DX klanken, Juno synths etc maar ook bijv. sounds a la tribal tech clavia etc.)

Volgens mij zou het een optie zijn om bijv. een Clavia Modular te kopen. Toch twijfel ik een beetje tussen een Virtueel Analoge synth (bijv. Clavia Modular) of een echte simpele analoge synth zoals de Moog Little Phatty die meer naar het oorspronkelijke sound design toegaat.

Hebben jullie suggesties of adviezen, dan hoor ik die graag!!!

hehehe eindelijk een goede topic
 
Ik heb de hele thread niet helemaal doorgelezen maar ik zou absoluut voor een VA gaan met (quasi) 100% dedicated controls.

Waarom ?
Algemeen krijg je meer specs (meerdere osc's, eventueel FM, meerdere filters, enz.) voor minder geld.
Het is lang niet voor alle analoge toestellen zo, maar je wil wsl ook zo weinig mogelijk zorgen om het apparaat zelf zodat je je 100% kan focussen op de synthese zelf: makkelijk opslaan/ophalen van patches, liefst veel patchmemory, geen gedoe met voice chips, revisies, enz.
Kortom, een betrouwbaar toestel.
Vintage gear is charmant maar de kans bestaat dat je meer het ding gaat zitten aaien dan bespelen 8~
(voor ik een sh*tload aan kritiek over mee heen krijg, ik overdrijf hier natuurlijk een beetje. Ik bekijk dit puur vanuit het standpunt van iemand die iets wil bijleren)

Dus samengevat, een VA met lekker veel knopjes, lekker veel specs zodat je veel kan experimenteren.
Virus A/B/C, Nord Lead, Novation KS/Nova/Supernova, ...

! Handig: zowel de Nord als de K-station hebben leds rondom de draaiknopjes. Hierdoor zie je in één oogopslag hoe de verschillende parameters staan, terwijl je door de presets scrollt.

EDIT: heb me vergist, de K-station heeft helaas geen leds rondom de knoppen.
 
op zich heb je in de kurzweil gigantisch veel mogelijkheden, maar om te leren programmeren is hij inderdaad niet uitnodigend.

maar ik zou hem zeker houden om later je kennis in toe te passen, nog steeds een van de krachtigste bakken ooit

en om te leren is een clavia nord modular (zowel de oude als de nieuwe) een perfecte keuze
 
zoals te lezen valt op mn blogspot(reviews), schijn ik een nieuwe synth bijbel geschreven te hebben. Interactief, voor de G2. Maar is uitstekend toe te passen/vertalen, naar andere synthesizers.
http://rolandkuit.blogspot.com/

Hee Roland,

Goed gedaan, man!!! Ik denk dat daar veel vraag naar is. Succes met de verkoop!!! :okdan:
 
Bedankt Fourier(kwist niet dat u nog leefde in da flesh),

ook uw golfvorm analyze wordt zeer op prijs gesteld en besproken.

c259db8769f95bc970acbb1255013538.png


blokgolf
 
Back
Top