Gespot: Editor voor E-MU Proteus 2000-based synths

TheGroove

Stamgast
Lid sinds
14 augustus 2008
Berichten
202
Een bekende van mij heeft een open source sysex editor geschreven voor E-MU Proteus 2000-based synths, genaamd Prodatum. Hij is bedoeld voor alle modules en keyboards uit de Proteus 2000-familie:
Modules:
Vintage Pro, Audity 2000, Proteus 2000, Proteus 1000, B-3, XL-1, Virtuoso 2000, Mo'Phatt, B-3 Turbo, XL-1 Turbo, Mo'Phatt Turbo, Planet Earth, Planet Earth Turbo, Proteus 2500, Orbit 3 -
Keyboards:
Vintage Keys, PK-6, XK-6, MK-6, Ensoniq Halo - Command Stations: PX-7, XL-7, MP-7

Ik volg de ontwikkeling al een paar maanden en het begint echt aardig vorm te krijgen (bruikbaar is het in elk geval al). Ik weet niet hoeveel mensen hier nog Proteus 2000-hardware hebben, maar ik weet wel dat je ze liever niet met de hand programmeert :D Daarom, voor degenen die er wat aan hebben, deze tip.



http://prodatum.sourceforge.net/

Open source (dus gratis), portable geschreven en daardoor beschikbaar voor Mac (universal), Windows en Linux, bovendien lekker compact.
 
handig!
straks even uitproberen
 
Gaaf, er was al een aantal jaar zo'n andere gratis editor voor EMU modules ontwikkeld (proteum heette die geloof ik) maar deze ziet er wel mooier en overzichtelijker uit. :okdan:

Dit is toch alleen een patch editor en niet te gebruiken als VST panel? In ieder geval is ie als patch editor al super handig.
 
Prodatum zou nu ook goed moeten werken met de Command Stations, dus ik heb het maar eens geprobeerd. Ik krijg het alleen niet aan de praat.... :confused: Het lukt me niet om een device te openen, Prodatum herkent m'n MP7 niet. Er wordt wel MIDI verzonden, en ook ontvangen. Heeft iemand het wel werkend gekregen?
 
werkt perfect ! :-)
vraagje: weet er iemand waar ik patches vr de pk-6 kan vinden.
ik heb nu 2x de prom sounds. Maar vind nergens iets voor download. Bizar want bijna alle synths kan je wel sysex of zo vinden.

Wil er iemand zijn patches dumpen eventueel?
 
goh, wat is dit toch een hemels forum
'k heb m'n Proteus2000 weliswaar al een jaar of wat niet meer gebruikt, maar daar zal hiermme wel verandering in komen, bedankt voor de tip !
 
ik had uit frustratie al bijna de editor van soundquest gekocht (duuur!), vond het erg tijdrovend om echt te gaan graven en editen in de xl-1...toen kwam ik deze gratis editor tegen, wat een uitvinding!!
Nu gaat deze synth echt nooit meer weg!
 
Wat grappig, gistermiddag wilde ik deze topic nog omhoog schoppen omdat ik zag dat deze editor versie sinds een paar maanden V 1.0 is geworden. M'n Proteus2500 en Mo'Phatt gaan ook niet weg..
Dit is echt goud inderdaad! :okdan:
(Ik moet de editor wel nog steeds installeren en testen)
 
v1.0.0.png
 
Die editor ziet er goed uit. Maar ik vraag me een ding af. Hoe gebruik je die editor als je gear aan een sequencer hangt. Ook bij soundquest volg ik dit niet helemaal aangezien je midi in en uit moet gebruiken om het werkend te krijgen. Kan je alleen de editor gebruiken als het apparaat niet aan je sequencer hangt? Dank alvast

Edit Je zou natuurlijk een midi merger kunnen nemen maar is dit het enige wat ik zou kunnen doen? Heeft iemand daar ervaring mee. Werkt het zonder dat je vertragingen krijgt etc?
 
@Jikbeh,

Ik Sequence zelf met een mpc4000. Heb 3 stuks Motu Midiexpress midi interfaces. Zodanig ingesteld dat poorten 2 tm 8 hun data krijgt van poort 1 en alle data van poorten 2 tm 8 gaat naar poort 1. (Poort 1 is dus in en uit van mpc)
Mooie van deze midi interface is dat als je em aansluit op computer, je instelling niet vervalt.
Kan gewoon met squest allemaal dingen veranderen. En dan weer rustig verder sequencen.
Alleen de juiste poorten selecteren in squest voor je modules.
 
@grouphome Ehm ik snap het niet helemaal, maar misschien dat ik anders even duidelijk uitleg wat ik van plan ben. Ik wil deze editor hierboven gebruiken en ook nog kunnen sequencen met de mpc-2000. Er gaat dus van de akai midi (a) een midikabel naar de emu proteus. Via de pc gaat er gewoon een midi in en uit naar de emu proteus. Deze wil ik dus mergen.

Dus eigenlijk
Akai --->midi merger--->proteus
PC editor --->midi merger--->

Overigens die motu is vrij duur. Ik wil een merger kopen van ongeveer een euro of 70. Die motu is volgensmij +200 euro als het goed is. Dat is me teveel van het goede. Wel dank voor de uitleg.
 
merger kan voor problemen zorgen met midi data. Je kan het proberen. maar met meerdere apparaten krijg je wel teveel midi latency, daarom heb ik die motu's genomen. veel apparaten tegelijkertijd bewerken.
 
Back
Top