MPC1000 en S950

Christov

Soul Brabo no 1
Lid sinds
30 juli 2003
Berichten
1.996
Locatie
Oss
Hallo allemaal, ik had een vraagje

Ik zit al een tijdje met een mpc1000 en een s950 en zit al een tijdje te kijken hoe ik deze het meest handig kan combineren met elkaar. Nu zie ik net dit filmpje op 101barz.tv van Klaas Vaak die een praktisch identieke set-up heeft qua samplers (alleen de s950 is bij hem een s900): http://101barz.bnn.nl/page/videos/beatmakers (krijg hem door javascript niet honderd procent goed doorgelinkt). Deze manier lijkt me erg handig, aangezien ik dan niet met floppies zit te klooien en zodra ik mn beat afheb kwa drums en samples ik em gelijk in cubase kan recorden.

Ik had echter wel een paar vraagjes
- Hoe synchronize je cubase met die 950? het lijkt in het filmpje of hij em gewoon opneemt in de 900 vanuit cubase, maar hoe zorg je dan dat ie in synch blijft met de rest van je beat? Dat word me niet helemaal duidelijk in dat filmpje, terwijl die manier van werken me eigenlijk perfect lijkt voor wat ik wil.
- is zo'n preamp een vereiste? ik heb altijd het idee gehad dat je dat soort zaken beter op de pc kon doen, effecten etc omdat je dan non-destructive kunt klooien. Zal mn gewone mixer ook werken?


kan iemand me helpen hiermee? alvast bedankt!
 
Ik heb geen idee hoe cubase werkt maar als dat midi uit uit kan spugen dan moet dat met een midi interface lukken toch?
 
Je kan toch de sample die je uit je s haalt via midi meespelen met je mpc die ook weer via midi sync loopt met je daw? of snap ik je vraag niet helemaal..?
 
@Document1 - geen idee, wellicht heb ik t ook in t verkeerde subforum gezet en is midi en sequencing misschien meer datgene wat ik bedoel

@Dnomyar - zoals ik dat filmpje begrijp (misschien zit ik er helemaal naast) neemt hij het eerst vanuit zn mpc op in Cubase, en stuurt vanaf daar de losse sporen door die s900 en randapparatuur. De vraag is hoe doe ik dat en laat ik het synchroon lopen met cubase ivm opnieuw opnemen? Gebruikt hij de s900 puur als filter of neemt ie de hele loop erin op. Hij zegt zelf het laatste.
 
als je sequenced met je mpc moet je de mpc laten syncen met cubase
de mpc stuurt ook midi signalen naar de 950 (om geluid uit de 950 te krijgen)
je kan nu gewoon de geluiden los opnemen in cubase en afzonderlijk bewerken

check op www.mpc-forums.com daar staat veel info
 
Je kan het op 2 practische (en vast meer) verschillende manieren doen.

1. Je record de hele loop rauw op in je s950, je neemt hem daarna weer op op je pc en gaat hem choppen. Laad de drums in je mpc1000 en klappen maar. (zo doe ik het met mijn S900)

2. sampled losse drums in je s950. sequenced je drums met je mpc1000. midi-out naar mpc, in je menu midi clock activeren, in cubase midi clock uitsturen naar je mpc. Inputs goed aanmaken in cubase. losse sporen aanmaken en de sporen allemaal los opnemen.

Easy as that :)
 
bedankt voor de zeer handige tips, maar misschien praten we langs elkaar, of snap ik het simpelweg niet (dat kan natuurlijk ook altijd :) )

zoals ik dat filmpje begrijp heeft die kerel zijn loop (dus drums plus samples) al gesequenced in zn MPC en zet deze per spoor vervolgens in Cubase. Deze losse sporen haalt hij weer door zn 900 heen als ik het begrijp.

Dus mijn vraag is, die losse sporen (bv een kick loop), hoe neem je die strak op in je 950 en krijg je die vervolgens weer in sync met de rest van je sporen in cubase? Als je alles manual gaat doen krijg je dat toch nooit weer in sync? Of doet die gast zoals Grouphome het uitlegt en gebruikt hij de 900 puur als filter waardoor deze de geluiden van cubase filtert en daardoor weer in synch kan opnemen in het zelfde spoor?

maar ga sowieso die site van Grouphome even checken als ik weer toegang tot mn spullen heb - ben nou effe op familie bezoek
 
Volgens mij snap je het simpelweg niet :)

Hoe sequence je de geluiden die je in de s950 hebt gesampled? Met de mpc, de mpc triggert de samples die in je S950 staan via midi. De mpc krijgt midi clock binnen vanuit je daw , dus alles loopt in sync.

Nu kan je de output opnemen in je daw, voilla, alles netjes in sync.
 
@Boelie035 dat snap ik wel, dat is midi en logisch - dat zou ik in principe ook moeten kunnen! maar wat jij zegt zie ik in dat filmpje niet terug en het gaat me om hoe die gast in t filmpje dat doet - of ik zie het filmpje niet goed. Leg me anders even uit hoe jij dat filmpje ziet qua stappen, misschien heb ik iets gemist :)

als ik het filmpje goed begrijpt maakt die kerel zn basic loop in zn mpc1000, tracked em in cubase en haalt vervolgens die losse getrackte sporen door zn 900 heen zoals ik het filmpje begrijp om de sound aan te passen, want hij vind de sound van de 900 meer karakter hebben als die van de 900, zoiets zegt ie toch. hij zet ook duidelijk die samples eerst in zn 1000?

als ie aan t klooien gaat met die randapparatuur hoor je toch ook duidelijk die kickloop spelen IPV een serie random losse kicks
 
Ik denk, ik heb het filmpie net alleen thuis gezien, dat ie alles tracked in cubase en dan bepaalde sporen (zoals de kickdrum) weer terug sampled in die 900, zullen wel geen sporen van 5 minuten zijn dan en dat dan weer terug in cubase plempt. Kan je programs maken in een s900?
 
Dit lijkt me zeer omslachtig werken. Ik denk zelfs dat hij in Cubase dan met blokjes audio werkt om z'n song te arrangeren. Maar waarom samplet hij z'n drums niet meteen met de S900? Sequencen met de MPC of met Cubase en de audio van de S900 via de processoren naar Cubase.
 
Het zag er ook best omslachtig uit eigenlijk :)
 
Wel lekkere beats trouwens. :okdan:
 
is zeker omslachtig zoals die gast werkt
 
Je kan de losse kick bijvoorbeeld via een apparte output naar je s950 sturen, en deze recorden voor de s950 bit viezigheid..of gewoon simpelweg alleen de kick solo laten spelen.
Wat hij denk ik ook doet, weet het eigenlijk zeker :D

Die hele kick loop die hij in zijn s950 heeft gerecorded laat hij nooit syncen met zijn cubase! Zodra hij tevreden is met het geluid is het gewoon viceversa cubase weer in, hij sampled dus gewoon zijn s950 output! via die versterker en compressor dan he!!

En dan gewoon weer gelijk laten lopen in cubase..

Toch?!
 
Maar goed, als dat zijn proces is om dope beats te maken, dan prima. :)

Maar Christov, als je van dat gedoe met floppies af wilt en je wilt wel de S950 sound houden, dan is resamplen waarschijnlijk de beste optie.
 
ik gebruik nu trouwens omniflop om mn s950 floppies te backuppen
heel makkelijk en snel
 
ik save altijd alles, moment dat track bijv in andere toonsoort moet of bepaalde shit moet anders. dan kan ik alles iig nog inladen en van daar verder gaan
 
...ik geloof gerust dat het omslachtig is, maar de vraag is hoe doet ie t :)

dat resamplen lijkt me an sich geen slechte optie, maar als ik telkens per 2 bar iets door mn s950 kan halen lijkt me dat voor mijn manier van werken (die zeker omslachtig is, maar goed dat maakt mij niet zoveel uit) perfect.
 
Back
Top